adelaparvu.com despre casa la tara transformata in pensiune, casa rustica Polonia, Foto Rafal Lipski Weranda Country (8)

In Design Interior, Pensiuni

Au început cu o casă mică de vacanță și acum au pensiune

Sunt sigură că pare și sună tare ușor să faci pasul de la o casă de țară la pensiune, dar realitatea nu e tocmai așa. În schimb dacă afli că se poate și te prinzi ceea ce contează atunci când te gândești ca și alți oameni să se bucure de locurile frumoase pe care tu le-ai descoperit, prinzi curaj că și visul tău poate deveni posibil. Mi-a plăcut povestea celor doi soți pe care am să ți-o spun aici, mai ales că totul a pornit cu stângul. Mai exact el și-a dorit o casă la țară, dar ea nu. Ea chiar spunea, în 2009 când au finalizat căsuța asta, într-un interviu acordat revistei Weranda Country că nu-și putea închipui viața fără concerte, teatru sau fără răsfăț la saloanele de cosmetică. Dar uite că viața acestui cuplu de polonezi i-a direcționat către un trai la care mulți dintre noi doar visăm.

adelaparvu.com despre casa la tara transformata in pensiune, casa rustica Polonia, Foto Rafal Lipski Weranda Country (3)

Proprietarii Aldona si Mirek

Proprietarii Aldona si Mirek

Căsuța pe care și-au făcut-o prima dată era într-o zonă mlăștinoasă. Mirek este un mare iubitori de castori, dar când a vrut să cumpere terenul de aici Aldona, soția lui, a văzut doar partea neplăcută: tânțarii. Însă insistențele lui au dat roade. Pe terenul mlăștinos Mirek a făcut adevărate amenajări peisagistice, a făcut loc pentru un iaz, sperând ca animalele sălbatice să fie cât mai aproape de ei, să găsească în ochiul de apă un loc bun de popas. Casa mică din lemn au cumpărat-o din altă parte și au montat-o din nou aici. Ei bine, la partea cu decorul interior Aldona și-a arătat talentul și s-a implicat sufletește, iar camerele au devenit nu doar plăcute, ci de-a dreptul șarmante. Un loc de refugiu absolut încântător! O bucătărie și un spațiu de zi la parter, plus două dormitoare la etaj. Atât era toată casa. Și au avut inspirația să facă și anexe în curte, că doar când ajungi într-un loc ca acesta stai mai mult în aer liber, evident cu excepția iernii. Mi-a plăcut la nebunie baia rustică de la exterior. Chiar m-a inspirat ca formă a construcției.

adelaparvu.com despre casa la tara transformata in pensiune, casa rustica Polonia, Foto Rafal Lipski Weranda Country (4)

adelaparvu.com despre casa la tara transformata in pensiune, casa rustica Polonia, Foto Rafal Lipski Weranda Country (13)

Deși Aldona spunea că este o persoană strâns legată de viața urbană, curând s-a lăsat pradă plăcerilor pe care o casă la țară ți le poate oferi. Pe lângă faptul că n-ai cum să te plictisești când ai o căsuță pentru că oricum sunt o grămadă de făcut zilnic, a descoperit plăcerea plimbărilor, dar mai ales a explorării naturii pe bicicletă. Soțul ei Mirek chiar i-a dăruit una și de-atunci a devenit un fan înfocat al acestui sport. Și uite așa, pe măsură ce și-au petrecut mai mult timpul aici, au făcut un pas curajos să se mute definitiv la țară și să-și deschidă casa oaspeților, turiștilor. De ce? Pentru că au dat peste o mulțime de locuri în jurul lor care meritau vizitate și care puteau oferi relaxare și desfătare în natură pentru cei dornici să evadeze. Ba mai mult, acum au finalizat o altă pensiune aproape de Suwałki Landscape Park, situat în Nordul Poloniei, unde oferă spre închiriere apartamente frumos decorate de Aldona aflate la interiorul unei case generoase din lemn, o combinație de rustic și clasic foarte reușită. Uite aici site-ul lor tojestto.eu unde poți vedea și noua lor casă în care s-au mutat, dar poți afla și despre cazare în cazul în care plănuiești o vacanță la ei. Sper să te inspire și pe tine povestea lor!

adelaparvu.com despre casa la tara transformata in pensiune, casa rustica Polonia, Foto Rafal Lipski Weranda Country (5)

adelaparvu.com despre casa la tara transformata in pensiune, casa rustica Polonia, Foto Rafal Lipski Weranda Country (6)

adelaparvu.com despre casa la tara transformata in pensiune, casa rustica Polonia, Foto Rafal Lipski Weranda Country (1)

adelaparvu.com despre casa la tara transformata in pensiune, casa rustica Polonia, Foto Rafal Lipski Weranda Country (2)

adelaparvu.com despre casa la tara transformata in pensiune, casa rustica Polonia, Foto Rafal Lipski Weranda Country (9)

adelaparvu.com despre casa la tara transformata in pensiune, casa rustica Polonia, Foto Rafal Lipski Weranda Country (10)

adelaparvu.com despre casa la tara transformata in pensiune, casa rustica Polonia, Foto Rafal Lipski Weranda Country (8)

adelaparvu.com despre casa la tara transformata in pensiune, casa rustica Polonia, Foto Rafal Lipski Weranda Country (11)

adelaparvu.com despre casa la tara transformata in pensiune, casa rustica Polonia, Foto Rafal Lipski Weranda Country (12)

 

adelaparvu.com despre casa la tara transformata in pensiune, casa rustica Polonia, Foto Rafal Lipski Weranda Country (14)

adelaparvu.com despre casa la tara transformata in pensiune, casa rustica Polonia, Foto Rafal Lipski Weranda Country (15)
Sursa foto: Rafal Lipski/ Weranda Country

4 raspunsuri pentru Au început cu o casă mică de vacanță și acum au pensiune

  1. Aliz spune:

    wc-ul e tare prietenos, insa iarna m-as gandi de doua ori daca sa ies pentru un pipi sau sa mai astept ; ))

  2. Elena spune:

    ce frumusete de casa!

  3. Talpa Sergiu spune:

    Toata admiratia pentru curajul si perseverenta lor. Si la noi in tara sunt locuri minunate unde ai putea sa dezvolti o asemenea afacere, totul tine de curajul de a infrunta unele greutati, obstacole, prejudecati, comoditati, etc..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *