adelaparvu.com despre loft in stil eclectic cu influente marocane, morrocan style, designer Deborah French, Foto Yiorgos Kordakis (2)

In Case, Design Interior

Scenografie interioară cu influențe marocane

Da, arată ca un decor de film locuința asta generoasă în care piesele aduse din Maroc domină ambientul. Dar de fapt și de drept designerul a combinat aici multe obiecte care provin din colțuri îndepărtate ale lumii. Rezultatul? Un interior spectaculos, cu atât mai surprinzător cu cât este un loft, toate zonele fiind la vedere cu excepția zonei de noapte și a băilor. Designerul Deborah French este cunoscută pentru abordarea sa ieșită din tipare și pentru locuințele luxoase pe care le decorează. Și cea de față este situată într-unul din cartierele rezidențiale de top, respectiv în Tribeca din New York.

adelaparvu.com despre loft in stil eclectic cu influente marocane, morrocan style, designer Deborah French, Foto Yiorgos Kordakis (3)

Deși este un loft, unde într-un singur spațiu coexistă funcțiunile zonei de zi, designerița a creat delimitări interesante folosindu-se fie de obiecte, fie de elemente arhitecturale. Spre exemplu, sufrageria, situată lângă ferestrele ample, este separată de zona de conversație cu ajutorul unui paravan bogat ornamentat. Acesta are atât un rol estetic, cât și funțional, dar foarte important este faptul că asigură intimitate din moment ce ferestrele ample nu au draperii, iar clădirea din vecinătate este destul de aproape. Livingul este marcat de două grupuri de piese aflate față în față, două canapele însoțite de fotolii și măsuțe. Una dintre ele clar te duce cu gândul la Maroc, iar cealaltă parcă face trecerea mai lină către bucătăria de-a dreptul industrială al cărei loc se ghicește după corpurile de iluminat în genul reflectoarelor.

adelaparvu.com despre loft in stil eclectic cu influente marocane, morrocan style, designer Deborah French, Foto Yiorgos Kordakis (1)

Separarea față de bucătărie mi-a plăcut mult. Ea este ingenios pusă în practică prin două artificii de construcție. Primul este amplasarea a doi stâlpi și a unei grinzi vechi, care demarcă zonele, iar al doilea pereții falși ce îmbracă parțial spațiul dedicat bucătăriei. Spun parțial pentru că pereții din gips-carton sunt la înălțimea corpurilor suspendate și a combinei frigorifice, dar există un spațiu liber care poate funcționa pe post de oficiu peerfect pentru a lăsa loc de manevră pentru servirea mesei către sufragerie. Nu m-aș fi gândit la soluția asta cu pereți parțiali, dar zău că arată bine în spațiul acesta cu tavane înalte. Și e foarte practică bucătăria, cu spații de depozitare din plin și amplasarea excelentă a electrocasnicelor. Nici locul combinei frigorifice nu este întâmplător ales aici pentru că e la îndemână exact la intrarea în bucătărie, deci proprietarii ajung repede la el fără să mai traverseze spațiul dedicat gătitului.

adelaparvu.com despre loft in stil eclectic cu influente marocane, morrocan style, designer Deborah French, Foto Yiorgos Kordakis (5)

Și în dormitorul principal atmosfera marocană pare la ea acasă, dar designerița, după câte îți spuneam a combinat multe obiecte aici. Și merită să-ți enumăr țările de proveniență ale lucrurilor cât să-ți faci o idee asupra eclectismului acestui interior: Italia, Franța, Maroc, Afganistan, China și SUA. Da, de aici și detaliile surprinzătoare și ornamentațiile colorate de pe trei contimente. Dar peste tot unde spațiile au tavanele înalte designerul a știut să aducă ambientul la scară umană, să-l mai intimizeze puțin. Asta o poți observa și în baie unde ușa de duș se oprește deloc întâmplător la o anumită înălțime. Și plăcile ceramice și obiectele precum oglinzile, tablourile, rafturile sunt montate până acolo unde e necesar, în rest suprafața pereților fiind liberă. Mi-a plăcut ideea de ușă dublă la baie placată pe interiror cu oglindă. O astfel de ușă imprimă din start o altă stare, iar oglinzile sunt binevenite într-o încăpere unde omul se mai și relaxează nu doar se dichisește. O locuință elengantă și sofisticată cu multe alăturări creative. Spre să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre loft in stil eclectic cu influente marocane, morrocan style, designer Deborah French, Foto Yiorgos Kordakis (6)

adelaparvu.com despre loft in stil eclectic cu influente marocane, morrocan style, designer Deborah French, Foto Yiorgos Kordakis (7)

adelaparvu.com despre loft in stil eclectic cu influente marocane, morrocan style, designer Deborah French, Foto Yiorgos Kordakis (8)

adelaparvu.com despre loft in stil eclectic cu influente marocane, morrocan style, designer Deborah French, Foto Yiorgos Kordakis (4)

adelaparvu.com despre loft in stil eclectic cu influente marocane, morrocan style, designer Deborah French, Foto Yiorgos Kordakis (9)

adelaparvu.com despre loft in stil eclectic cu influente marocane, morrocan style, designer Deborah French, Foto Yiorgos Kordakis (14)

adelaparvu.com despre loft in stil eclectic cu influente marocane, morrocan style, designer Deborah French, Foto Yiorgos Kordakis (15)

adelaparvu.com despre loft in stil eclectic cu influente marocane, morrocan style, designer Deborah French, Foto Yiorgos Kordakis (10)

adelaparvu.com despre loft in stil eclectic cu influente marocane, morrocan style, designer Deborah French, Foto Yiorgos Kordakis (11)

adelaparvu.com despre loft in stil eclectic cu influente marocane, morrocan style, designer Deborah French, Foto Yiorgos Kordakis (13)

adelaparvu.com despre loft in stil eclectic cu influente marocane, morrocan style, designer Deborah French, Foto Yiorgos Kordakis (12)
Sursa foto: Yiorgos Korakis/ Deborah French Designs

9 raspunsuri pentru Scenografie interioară cu influențe marocane

 1. Ioana spune:

  Ah, lampile… cele de la bucatarie imi plac in special – nuu le gasesti la noi…………

 2. petrea ghiulnaz spune:

  Mesele, scaunele mi-au placut f mult, ce sa mai spun de paravan. iar masuta de toaleta cu blat din sticla este woww ! la capatul patului este tapiserie, mozaic, tapet sau tablou, ca nu-mi dau seama ?

 3. Irina Anghel spune:

  Din nou, am remarcat intersectările de elemente. De exemplu, din aceeaşi stofă au fost confecţionate pernele din living şi faţa fotoliului din dormitor; asemenea, aceeaşi stofă îmbracă peretele din dormitor şi alte feţe de pernă din living.
  Scaunele cu spătar curbat au ajuns piese de rezistenţă în designul internaţional, pentru că nu se mai găsesc meşteri care să prelucreze manual astfel lemnul. (Am salvat şi eu unul, pe al doilea îl am în proces de recondiţionare. Dacă nu le vreţi acasă şi vi se par de „comitet de partid”, le puteţi vinde la preţuri deloc neglijabile.)
  Foarte la modă sunt şi vasele patinate, cu aspect de mercur; tablourile în ulei şi grafica în băi; lămpile şi reflectoarele de studio cinematografic, combinate cu piese arhaice.
  Ca de obicei, mi se pare trăsnet trecerea spre o bucătărie eminamente industrială, cum a punctat însăşi Adela!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *