adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (15)

In Cum sa..., Design floral, DIY/ Inainte si dupa, Gradina

Ghivece pentru plante din obiecte reciclate

Irina Anghel

Irina Anghel

Aici pe blog se strânge o adevărată echipă, căci pasionații de amenajări și plante și-au găsit un loc de întâlnire, ceea ce mă bucură nespus. Irina Anghel este un nou colaborator. Am încurajat-o să ne scrie ideile sale pentru că e mereu cu ochii după soluții creative, iar comentariile ei sunt un plus de informațiile la articolele pe care le postez. Nu mai spun că pe pagina de Facebook a blogului e una dintre cele mai active persoane din comunitatea care s-a strâns aici. Așa că uite, articolul de mai jos este semnat de ea și sper să te inspire!

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (6)

O să încep prin a vă destăinui că iubesc plantele, indiferent dacă dăruiesc lumii flori delicate şi parfumate sau doar lujere sinuoase şi frunze cu forme şi texturi magnifice! Îmi plac deopotrivă cele în ghiveci şi cele tăiate, într-atât de mult, încât au fost ani în care am migălit aranjamente florale uscate, cu răbdare de filatelist. De ce scriu acestea? Pentru că, dintre toate, cea mai mare pasiune am avut-o pentru laleaua neagră şi este ştiut cât de vremelnic îşi scutură corola. Procesul de reconstrucţie mă obliga să lipesc fiecare petală, folosind aracet şi o pensetă fină.

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (16)

Astfel, când am pornit de la a îmi exersa mâna cu un bucheţel timid de lăcrămioare şi m-am auto-provocat la a închega buchete gigant, din ramuri de cătină, papură şi physalis în combinaţii cu graminee şi imortele, m-am văzut nevoită să adopt şi suporturi pe măsură. Prin urmare, o să vă sugerez în continuare să vă folosiţi imaginaţia şi timpul liber, pentru a le oferi florilor voastre şi altceva decât universalele vaze de ceramică ori sticlă – valoroase, este just, când sunt pictate manual şi arse în cuptoare speciale. Dar, asupra acestui subiect promit că voi reveni într-un articol viitor.

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (17)

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (10)

Pentru astăzi, v-am pregătit o galerie foto variată, îndrumându-vă să reciclaţi obiectele avute în propria gospodărie. Să vă gândiţi că sunt bunuri ce-şi sporesc valoare odată cu trecerea timpului, dar şi că multe dintre matriţele cu care au fost produse cândva nu se mai găsesc şi, prin urmare, sunt irepetabile. Veţi obţine astfel acel „ceva” vechi, recondiţionat la cerinţele moderne şi pentru care aţi alocat timp şi sudoare, ca la final, să vă aştearnă un zâmbet de mândrie pe chip. Mă refer la vase de sticlă cu cromatică variată, de la cele delicate de parfumerie, până la cele pântecoase de farmacie sau foste spiţerii. Vă aduc în atenţie familiara veselă din bucătărie (ceşcuţe de cafea, borcane, sticle cu gât alungit, cutii metalice de conserve, zaharniţe), dar şi materiale neconvenţionale, cum ar fi, de exemplu, becurile cu fasungul perforat sau îndepărtat complet.

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (13)

 

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (7)

Pentru spaţiul din jurul casei, mare vogă fac încălţările desperecheate, precum cizmele de grădinărit, lădiţele din lemn pentru vinuri, anvelopele şi cărămizile rămase de la construcţie. Cei cu îndemânare, pot manufactura măşti de ghivece din resturi textile şi muşama, mici pietricele şlefuite de râu, rămurele tăiate cu grijă, beton şi chiar dispozitive de stocare, cum ar fi dischetele. Lăsându-vă să daţi frâu liber imaginaţiei, am certitudinea că acest articol este un punct de plecare în a privi fiecare obiect, aparent insignifiant, ce face parte din universul vostru cu şi mai multă duioşie şi respect pentru creatorul lui. Este anotimpul exploziilor florale, deci, bucuraţi-vă de ele!

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (15)

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (1)

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (5)

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (8)

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (9)

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (11)

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (14)

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (3)

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (4)

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (9)

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (12)

adelaparvu.com despre suporturi pentru flori din obiecte reciclate, Text Irina Anghel (2)

10 raspunsuri pentru Ghivece pentru plante din obiecte reciclate

 1. ani spune:

  superb , absolut superb !

 2. mimi spune:

  Cata imaginatie…, foarte frumos!

 3. Claudia spune:

  Minunat…o sa „fur” cateva idei 🙂

 4. ralucan spune:

  Gingasie, imaginatie, copilarie, dragoste pentru frumos! Abia astept „sa ma fac mare”!

 5. […] mai exact? Au venit cu un concept nou, prezentat la Salone Satellite 2014, prin care au accesorizat ghivecele din teracotă cu elemente menite să ofere o altă pivire asupra plantelor. Practic ei te provoacă […]

 6. marius spune:

  cata imaginatie trebuie sa ai sa folosesti fiecare obiect care nu-ti mai este necesar, in ceva ce sa-ti placa bravo, felicitari !
  Ghivece

 7. […] de plante în această etapă sunt dezamăgiți fiind convinși că planta a murit și aruncă ghiveciul la gunoi. În fapt, planta se află în fază dormindă, iar ghiveciul trebuie lăsat într-un loc […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *