adelaparvu.com despre mobila de baie Smart Luxury la Milano, mobila baie lemn masiv si Corian Delta Studio (7)

In Designeri si Arhitecti, Mobila, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

Cu adevărat de excepție mobilierul de baie made in România prezentat la Milano

Cel mai important târg de design s-a încheiat. Da, este vorba despre iSaloni de la Milano, care în acest an a ajuns la ediția cu numărul 53 și care s-a desfășurat în perioada 8-13 aprilie 2014. În cadrul acestei ediții târgul a avut și pavilioane dedicate băilor și bucătăriilor, ceea ce se întâmplă doar din doi în doi ani. Și firmele românești au fost prezente la acest regal al designului într-un stand generos, fiecare venind cu propriile creații, iar de la această ediție n-au lipsit propunerile pentru băi.

adelaparvu.com despre mobila de baie Smart Luxury la Milano, mobila baie lemn masiv si Corian Delta Studio (5)

arh. Bogdan Brandiburg, biroul Tecon Architects

arh. Bogdan Brandiburg, biroul Tecon Architects

Îți spun din start că modelul meu preferat prezentat în standurile românești la capitolul băi este Copaia. Mi-a plăcut creația arhitectului Bogdan Brandiburg pentru că reinterpretează reușit tradiționalul, oferindu-ne un concept inedit și foarte plăcut pentru ambientarea camerelor de baie. Dar cu siguranță o să-ți facă cu ochiul și celelalte modele, cum ar fi Otono creat de arh. Raluca Mureșan într-un stil ce reinterpretează liniile retro sau Cutia, concept modular și foarte ingenios semnat de arh. Andreea Pinter.

Copaia, concept baie Bogdan Brandiburg

Copaia, concept baie Bogdan Brandiburg

arh. Andreea Pinter Delta Studio

arh. Andreea Pinter, biroul Delta Studio

Ceea ce merită apreciat este faptul că la Milano a fost prezenată o firmă care nu doar produce mobilă, dar care are propriul birou de design și care colaborează cu arhitecți și designeri români, iar ăsta este un pas extrem de important pentru România. Da, Dragoș Bonea proprietarul Delta Studio a dat dovadă de viziune și prin conceptul Smart Luxury și-a propus și, uite, că a și reușit să investească în calitate la toate nivelurile, începând de la faza de creație și până la faza de execuție. Dar mai mult a ajuns să promoveze designul românesc la cel mai important târg de design din lume.

Cutia, concept baie designer arh. Andreea Pinter

Cutia, concept baie designer arh. Andreea Pinter

arh. Raluca Muresan Delta Studio

arh. Raluca Muresan, biroul Delta Studio

Colecția de mobilier de baie prezentată la Milano de către Delta Studio a atras atenția vizitatorilor și asta cu cifrele pe masă, adică 200 de firme din străinătate s-au arătat interesate de a comercializa aceste modele de băi la ele în țară. Și asta nu e îmbucurător doar pentru Delta Studio, ci și pentru designerii români, pentru că fiecare model de baie poartă semnătura unui om talentat de la noi. Modele de băi și mobilier concepute de designerii români au fost realizate dintr-o combinație de materiale (Corian, lemn masiv stejar, MDF) la fabrica din Piatra Neamț, parte din compania condusă de Dragoș Bonea, și unde poți comanda mobilă pentru toată casa.

Otono, concept baie designer arh. Raluca Muresan

Otono, concept baie designer arh. Raluca Muresan

Pentru prețuri va trebui să le scrii celor de la Delta Studio și să le ceri o ofertă pentru că ceea ce vezi aici poate fi adaptat pentru locuința ta, deci nu există un preț standard, ci el se calculează în funcție de dimensiuni și finisajele alese de tine. În plus, firma îți poate oferi și servicii de design interior, de la proiect la execuție. Uite, pe blogul firmei smartluxury.ro ai mai multe date și imagini, până atunci ți-am pregătit o selecție cu câteva modele de băi care mi-au plăcut mie. Felicitări echipei Delta Studio pentru o prezență și o prezentare de excepție la Milano! Sper să te inspire și pe tine colecția lor!

adelaparvu.com despre mobila de baie Smart Luxury la Milano, mobila baie lemn masiv si Corian Delta Studio (10)

adelaparvu.com despre mobila de baie Smart Luxury la Milano, mobila baie lemn masiv si Corian Delta Studio (6)

adelaparvu.com despre mobila de baie Smart Luxury la Milano, mobila baie lemn masiv si Corian Delta Studio (1)

11 raspunsuri pentru Cu adevărat de excepție mobilierul de baie made in România prezentat la Milano

 1. Claudia spune:

  Da, covata e dementiala! La fel si dulapul din set 🙂

 2. cosfru spune:

  Inoxul nu are ce cauta acolo ( fotografia cu covata ). Robinetele tebuiau sa fie din bronz, musai cu rozeta. La fel si suportul, lemn de esenta tare sau tot din bronz. Din ce vad, o imbinare a traditionalului cu modernul, dar ca si rezultat, un kitsch scump.

  • Adela Parvu spune:

   Ohhh, da’ ce carcotas esti Costin 🙂 Mie imi place si cred ca se potriveste foarte bine si cu inox. Nu cred in „asa trebuie”, cred ca orice concept poate fi adaptat, iar aici mi-au placut conceptele. Ceea ce spui tu sunt detalii, care oricum pot fi rezolvate usor in functie de ambient.

 3. aurora cioncu spune:

  Pretul biletului de intrare la salonul de mobila de la Milano a fost de 33 euro ,pe internet 20 ! Mare pacat , accesul nu afost la indemana oricui !

  • Adela Parvu spune:

   Aurora este un targ destinat in principal profesionistilor, adica acolo merg cei care vor sa importe mobila sa faca business. E firesc sa coste atat biletul 😉 Pentru salariile lor nu e mult.

 4. Tatiana spune:

  Bravo designer-ilor Romani! Experienta mea cu Delta Studio este una nefericita; fiind in cautare de materiale si idei pentru amenajarea bailor (3 buc- nu chiar un mizilic), am ajuns si la show room-ul lor din zona Razoare. Personalul nu prea amabil, dar am insistat; am adus planurile, am ales materialele si urma sa primesc oferta/ propuneri, etc… nu le-am primit nici pana acum, desi am dat telefon, mail. Am repetat exercitiul cu un alt personaj. Initial an crezut ca este o scapare individuala. Pana la urma m-am dus la concurenta…

 5. Grig spune:

  oare cat o sa tina covata de plop sau salcie la apa? si daca tot facem modern vernacular nu ar merge niste balamale care sa nu fie de metal? ar mai fi de discutat de faptul ca cele doua usi cu traforaj se vor curba de la variatiile de umezela pentru ca sunt prinse fix in holtzsurub. Oricum e un inceput!

 6. Mihaela spune:

  De unde se poate achizitiona o covata ca cea din imagina?

 7. Aurora spune:

  Din balci (targurile taranesti din mediul rural)
  Le gasesti la in pret de 10 ori mai mic decat la Delta Studio

 8. Oana Popescu spune:

  exista posibilitatea de a comanda aceste produse expuse?? ma intereseaza baia cu covata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *