adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (7)

In Decoratiuni, Shopping

Te-ai fi gândit la servețele și suporturi de masă cu motive tradiționale?

Da, mi-au plăcut tare mult aceste obiecte pentru că sunt colorate, deci se potrivesc la fix cu deviza blogului meu – O viață avem? Colorată să fie! Dar am vrut să ți le arăt pentru că poate îți dau o idee și poate îi provoc pe artizanii și artiștii noștri să facă lucruri similare. Ceea ce vezi în imagini sunt obiecte uzuale de bucătărie – de la suporturi pentru masă la suporturi pentru oale, de la căni la fețe de masă, dar toate sunt cu motive tradiționale. Da, nu sunt motive de-ale noastre ci poloneze, mai exact din regiunea Łowicz și le-am găsit aici pe site-ul acesta. Pe bune, te-ai fi gândit la șervețele de hârtie cu motive tradiționale? Sau la suporturi pentru masă ori faianță imprimată cu așa ceva? Eu aș folosi cu mare drag astfel de obiecte cu motive populare românești, numai dacă mă gândesc la romburi sau la florile ce apar pe cuverturile și covoarele din toate zonele etnografice de a noi din țară. Îmi plac obiectele de față pentru că sunt o reinterpretare modernă. Pe site-urile noastre la capitolul șervețele n-am găsit decât dintr-acelea țesute, dar parcă nu-ți vine să le murdărești. Uite, poate că obiectele de mai jos o să dea vreo idee cuiva. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (13)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (11)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (1)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (17)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (14)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (19)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (18)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (12)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (4)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (16)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (15)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (10)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (9)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (8)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (3)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (7)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (6)

adelaparvu.com despre accesorii de masa colorate, servetele de hartie si suporturi de masa cu motive traditionale poloneze Łowicz (2)

9 raspunsuri pentru Te-ai fi gândit la servețele și suporturi de masă cu motive tradiționale?

 1. Eu colectionez servetele inca din copilarie, iar acestea sunt niste piese absolut superbe!

 2. Tatiana spune:

  sunt vesele si colorate, dar simple si de bun gust. pacat ca nu gasim si la noi astfel de obiecte, cu motive populare romanesti, dar care sa nu fie kitch-uri si prost finisate….

 3. […] Sunt interesați de etnografie și ai să vezi că au reinterpretat în manieră proprie motive tradiționale ucrainiene, iar în privința decorațiunilor ai să remarci lustrele realizate din coșuri […]

 4. Mrs. Mona spune:

  Adela asta este un fel de 《 Versace a la Russe 》 ♡♥

 5. Spunsieu spune:

  Exista si la noi asemenea servetele pe site-urile care vand materiale pentru tehnica decoupage, chiar destul de multe modele, tot cu motive poloneze/ucrainene.

 6. […] cum zboară timpul. Mie mi s-a întâmplat asta. Și cei mai mulți se opresc pe site, unde șervețelele sunt grupate pe teme, iar de la ele ajung la modelele de hârtie de orez și cele pentru decupaj ca […]

 7. Mahashakti Stancu spune:

  A mentine viu colorata imaginea traditionala a sufletului nostru romanesc in care ne-am nascut cred ca e extraordinar sa avem in bucatari ceva viu colorat si frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *