adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (5)

In Case, Design Interior

Pe malul mării, o casă colorată cu finisaje naturale

Mi-au plăcut culorile îndrăznețe ale acestei case de vacanță, culori care se regăsesc atât în decorul interior, cât și în amenajările exterioare. Dar și mai mult mi-a plăcut faptul că arhitectul a găsit o soluție expresivă de-a da curs dorinței proprietarului. Ce a spus acesta că-și dorește? O casă sexy. Ei, cum răspunzi la o asemenea cerere? Manuel Mestre Noriega, arhitectul acestei case de vacanță află pe coasta mexicană a găsit de cuviință să conceapă o casă în care formele zidăriei și a mobilierului fix să fie plămâdite din lut cu ajutorul meșterilor artizani. Ce poate fi mai sexy de atât?

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega (14)

În limbajul arhitectural Noriega a tradus cererea clientului său, un prosper on de afaceri, ca fiind arhitectură organică, texturi plăcute la atingere și culori vibrante. Și da, toate acestea le găsești aici în reședința generoasă cu o priveliște magnifică spre oceanul albastru. Sursa sa de inspirație a fost evident arhitectura mexicană, puțin cunoscută la noi, dar atât de spectaculoasă. Proprietarul și-a dorit să contribuie direct la amenajarea casei sale așa că a călătorit împreună cu arhitectul prin Mexic pentru a învăța mai multe și a descoperi toate stilurile de la cel precolumbian, colonial spaniol, la cel modern. În localitatea unde se găsește mănăstirea din Oaxaca, construită în secolul XVI, au găsit un tip special de lut pe bază de calcar și s-au întors de acolo nu doar cu idei, ci și cu meșteri artizani.

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega (4)

În privința culorilor, sursele de inspirație au fost lucrările arhitectului Luis Barragan (1902-1988), un adevărat maestru al nuanțelor vibrante. De acolo au împrumutat ideile cu privire la nuanțele de  rozul și portocaliul care sunt acum  prezente în casă. Pe de altă parte, Casa Mar Brisa (Arango Residence) din Acapulco, concepută de arhitectul John Lautner (1911-1994) și construită în 1973 le-a sugerat ideea unei case orientată către piscină, ca un pavilion continuu. Așa a fost configurat și acoperișul tradițional din frunze de palmier, care completează arhitectura subliniată de coloane. Multe dintre obiectele de la interior, chiar cele de decor au fost manufacturate de către artizani, căci în comerț n-au găsit ce și-au dorit. E lesne de înțeles că o astfel de abordare a presupus întârzieri și amânări. A durat circa patru ani până casa a fost finalizată așa cum o vezi, dar proprietarul ei spune că nu e doar o casă, ci o adevărată lucrare de artă mexicană. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (5)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (1)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (4)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (3)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (7)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (2)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega (9)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega (6)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (8)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (13)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega (8)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (6)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega (12)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (9)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (11)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega (10)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega (1)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega (5)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (15)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (14)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (10)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega (11)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega (2)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega, Foto James Silverman (12)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega (3)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega (7)

adelaparvu.com despre casa de vacanta pe malul marii cu mobilier din lut, arhitectura mexicana, arh Manuel Mestre Noriega (15)
Surse foto: AD Russia/ Constructor Acareyes

8 raspunsuri pentru Pe malul mării, o casă colorată cu finisaje naturale

 1. Solaria spune:

  Constructia asta este o PLAMADEALA care mie-mi place la nebunie! E spatioasa,e fluida, are simplitate, naturalete, originalitate si multa lumina si culoare.
  Proprietarul ei a meritat-o,arhitectul a fost desavarsit iar mesterii au plamadit-o cu suflet si cu drag. Casa asta e rupta din rai ,e un izvor de sanatate! (parerea mea).

 2. Juli spune:

  De vis…asa loc te inspira la dragoste pentru viata…impresionant!!!

 3. mimi spune:

  Mie nu imi prea place la mare, dar un loc ca asta cu siguranta m-ar tenta, 🙂

 4. F Probabil ca daca te trezesti intr-o casa ca asta si intr-un loc ca asta te gandesti ca ai murit si nici macar nu iti pare rau. Chiar zici UHU 😉

 5. Probabil ca daca te trezesti intr-o casa ca asta si intr-un loc ca asta te gandesti ca ai murit si nici macar nu iti pare rau. Chiar zici UHU 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *