Mi-a atras atenția casa aceasta prin forma ei deosebită și combinația de nuanțe și materiale de pe fațade. Dar mai mult, m-am gândit că e un excelent exemplu pentru cei care au case vechi în zone frumoase și pe care le pot transforma în locuri de vacanță. Da, este o idee la care nu mulți se gândesc și e păcat, dar când vezi că se face așa ceva în Occident realizezi cât de prețuite sunt liniștea și șarmul rural de către străini. Căci ce poate să-și dorească un om în vacanță decât evadare din jungla de beton și apropierea față de natură? În plus, cu o casă veche, cum e aceasta cu acoperiș din stuf clar ne este trezită și curiozitatea pentru că sunt mulți care ar vrea să stea un weekend ca să vadă cum se simte într-o astfel de locuință.
Casa de față a fost construită în secolul XVI într-un sat din Anglia, respectiv Drayton St Leonard, la sud de celebrul Oxford. A aparținut inițial omului care ajuta oamenii la traversarea râului din apropiere, adică el era responsabil cu bacul. Dar uite cât de mult contează faptul că totul a fost păstrat și conservat de-a lungul timpului, astfel încât acum locuința să devină parte dintr-un circuit exclusivist de refugii de vacanță Unique Home Stays. Pe lângă casă. aici este amenajată și o grădină, iar activitățile din timpul liber pot include plimbări cu barca sau picnicuri. Interiorul este organizat pe două niveluri – parter și mansardă și pe lângă living și bucătărie are două dormitoare și o baie. Adică organizată exact cât e nevoie pentru o familie cu doi copii.
Ambientul interior e în ton cu exteriorul, căci bârnele vechi ca și o parte din mobilă, în special cea a dormitoarelor a fost realizată în stil elisabetan, adică conform vremurilor când a fost ridicată casa. Dar confortul de secol XXI există din plin, de la dotări la instalații. Și alăturarea de piese este fericită, căci aici majoritatea mobilelor sunt făcute pe comandă pentru a se potrivi în spațiul existent și a rezista în timp. Chiar spui că e casa cuiva, numai când vezi biblioteca plină cu volume de cărți sau bucătăria unde găsești tot ce trebuie de la tacâmuri la veselă, dar și obiecte decorative. Așa că dacă ai o casă veche țărănească, mai gândește-te ce faci cu ea, căci dacă o repari și o aranjezi puțin s-ar putea să fie chiar o sursă bună de venit. Sper să te inspire și pe tine!
1
Buna dimineata. Este ceva in genul ” in afara-i vopsit gardul, inauntru… o superba casa ce beneficiaza de tot confortul modern cu materiale si finisaje de ultima ora. Multumesc, e placut sa-ti incepi ziua cu imagini frumoase si astea chiar incanta. O zi plina de inspiratie.
Si tu sa ai o zi frumoasa Vasile!
asta inseamna sa-ti iubesti istoria si sa iti pese ce lasi celor care vin dupa tine.Mltumesc ,Adela pentru blogul tau minunat.
Şi la noi există asemenea minuni – acoperişuri din stuf – în zona deltei. De pildă, la Dunavăţul de Jos:
http://www.panoramio.com/photo/29220519