adelaparvu.com despre mobilier si pergola lemn gradina, Gabriela Osborn si-a facut singura gradina (5)

In Amenajari Gradina, DIY/ Inainte si dupa, Gradina, Romania Mea

Cu serviciu, mama a patru copii, Gabriela și-a făcut singură mobilierul și pergola din grădină

Gabriela Osborn

Gabriela Osborn

Nu doar că este frumoasă și îndemânatică, dar Gabriela Osborn este mamă a patru copii și un om extraordinar de vesel și activ. În urmă cu doar patru-cinci ani nu credea că va fi în stare să mânuiască unelte electrice sau să bricoleze ceva, dar ai să vezi ce schimbare radicală. O adevărată inspirație pentru mine această doamnă! De profesie învățătoare are propria grădiniță în sectorul 3 din București – Kidtime și este pasionată de produse naturale, așa că și-a deshis și un mic atelier de săpunuri naturale pe care le găsești pe Beleco. Unde a mai găsit timp să-și amenajeze și singură grădina? Tu să-mi spui! Ba mai bine te lămuresc eu: a avut răbdare să facă totul în timp. Grădina de o vezi tu acum e rezultatul unei munci de patru ani de zile. A meritat? Fără îndoială! Dar hai să-ți spun mai multe. Sigur o să te inspire și pe tine, mai ales când vei afla că ea a locuit înainte la bloc.

adelaparvu.com despre mobilier si pergola lemn gradina, Gabriela Osborn si-a facut singura gradina (2)
Gabriela are 39 de ani și după cum îți spuneam are patru copii, o fetiță de 13 ani și trei băieți, unul de 12, altul de 10 și cel mic are 2 ani. Nici că i se potrivea mai bine să conducă o grădiniță! Soțul ei lucrează în IT și în urmă cu cinci ani de zile au hotărât să se mute din București undeva la țară. Au găsit un loc frumos la Belciugatele în Călărași, de unde fac zilnic naveta 45 de minute până la locul de muncă. Gabriela spune că drumul e liber și că viața rurală este foarte benefică pentru ea și familia ei. Numai că atunci când locuiești la țară n-ai cum să stai degeaba, iar ea chiar este foarte activă. În primul an, după ce s-a terminat construcția casei lor, curtea de 360 mp era un dezastru, plină de moloz și resturi de materiale de construcție. Le-a luat circa doi ani de zile să curețe totul și solul să-și revină.

adelaparvu.com despre mobilier si pergola lemn gradina, Gabriela Osborn si-a facut singura gradina (9)
După doi an de zile în care au făcut curat și au avut grijă de copacii și pomișorii existenți aici s-au apucat să planteze una ș-alta, de la gazon la flori. Gabriela spune că ea locuind mult timp la bloc se aștepta ca după plantare să vadă imediat rezultatul. De aceea, deseori era dezamăgită pentru că avea impresia că muncește degeaba. Ba se ofileau plantele, ba nu se prindeau. Când nu te pricepi primul lucru care-ți lipsește nu este informația sau îndemânarea, ci răbdarea. Da, și-a dat seama că nu are răbadare, așa că după primul an de eșecuri a spus că e timpul să aștepte, să vadă ce se întâmplă. Și într-adevăr a avut fler, căci în al doilea an le-au înflori și trandafirii și clematitele, iar iarba a devenit mai deasă. Deci, după doi ani de zile s-a văzut munca lor. Și pentru că în orice grădină trebuie să ai un loc de ședere și locuri cu umbră s-a gândit să se apuce de bricolat. Singură!

adelaparvu.com despre mobilier si pergola lemn gradina, Gabriela Osborn si-a facut singura gradina (6)
A căutat pe net tipare și informații despre tâmplărie. Apoi, după ce și-a făcut lecțiile și-a cumpărat sculele necesare și a știut ce materie primă să cumpere. Și-a dorit să facă o pergolă și mobilierul de grădină. A găsit un depozit de lemn în Fundeni unde a comandat toate elementele de scândură dorită la grosime potrivită și la lungime de patru metri (cum erau indicațiile în proiectele de tâmplărie). Le-a adus acasă și s-a apucat de tăiat și bricolat după planurile găsite pe internet. Gabriela spune că a fost o adevărată delectare. Dacă știi ce scule să-ți iei (circular, bormașină, fierăstrău mic) și să ai un plan bun, restul e floare la ureche. Unde mai pui că totul iese mult mai ieftin. De ce? Pentru că le faci în timp. Ea estimează că un cost total, cu tot cu scule și materiale, ar fi în jur de 5000 lei pentru ceea ce vezi în grădină. Dar le-a făcut singură. E adevărat că atunci când a avut nevoie de cărat și manevrat bucățile mari au ajutat-o soțul și tatăl ei. Excepțional!

adelaparvu.com despre mobilier si pergola lemn gradina, Gabriela Osborn si-a facut singura gradina (11)
După ce a terminat de bricolat și asamblat piesele, le-a finisat cu produse pentru lemn. Asta a fost partea cea mai ușoară. Și pe lângă flori, pomi și arbori a avut grijă să existe și zone pentru legume. Cum le-a adaptat? Ei bine, a bricolat singură casete din lemn pe care le-a inserat în fâșiile de gazon de pe lângă gard, un gard despre care spune că-și dă seama acum că l-ar fi putut face singură, dar în urmă cu patru ani nu credea că o s-ar fi descurcat. În jardinierele de lemn, pe lângă diverse ierburi aromatice, ceapă și fasole a pus și flori. A încercat să vadă cum iese. Și a ișit bine! Mi-a plăcut la nebunie de Gabriela, dar și cum i-a ieșit proiectul! Pentru mine e un adevărat exemplu de urmat. Deci, da, se poate! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre mobilier si pergola lemn gradina, Gabriela Osborn si-a facut singura gradina (4)

adelaparvu.com despre mobilier si pergola lemn gradina, Gabriela Osborn si-a facut singura gradina (5)

adelaparvu.com despre mobilier si pergola lemn gradina, Gabriela Osborn si-a facut singura gradina (3)

adelaparvu.com despre mobilier si pergola lemn gradina, Gabriela Osborn si-a facut singura gradina (10)

adelaparvu.com despre mobilier si pergola lemn gradina, Gabriela Osborn si-a facut singura gradina (8)

adelaparvu.com despre mobilier si pergola lemn gradina, Gabriela Osborn si-a facut singura gradina (7)

adelaparvu.com despre mobilier si pergola lemn gradina, Gabriela Osborn si-a facut singura gradina (2)

14 raspunsuri pentru Cu serviciu, mama a patru copii, Gabriela și-a făcut singură mobilierul și pergola din grădină

 1. Carmen spune:

  Exceptional….jos palaria in fata dnei Osborn.

 2. Adela G. spune:

  Felicitari ! Parca ar fi arhitect peisagist .

 3. simion irina spune:

  Un model de urmat in toate cele!Mama exceptionala, profesionist desavarsit , iar tot pe ce pune mana se transforma in aur ! De la prajituri, sapunuri , plantute , orice vreti. I JUST LOVE THIS GIRL!

 4. vasile spune:

  Buna dimineata. O incantare sa vezi o curte frumos organizata si aranjata mai ales ca lucrarile de tamplarie au fost facute de proprietara. Felicitari pentru munca, indemanare si realizari si mult succes in continuare. O zi minunata.

 5. Virginia spune:

  Felicitari doamnei, un exemplu de urmat in viitoarea mea gradina.
  O zi frumoasa pentru toata lumea, cu drag

 6. O familie binecuvantata cu asa doamna harnica. De invidiat si de urmat 😉

  • Adela Parvu spune:

   Pentru mine Gabriela e imaginea femeii romance care munceste din greu, care nu se lasa pentru binele familiei ei si care gaseste resurse sa-si faca viata mai frumoasa. Chiar un exemplu!

 7. […] la serviciu. Se poate asta, așa cum ne spunea și Gabriela Osborn, mama a patru copii, a cărei grădină ți-am prezentat-o. Dar nu te aștepta ca odată ajuns acasă să te prăbușești pe canapea. Nu! Când ai casă la […]

 8. […] ferestrelor, a căror tâmplărie servește și ca loc de depozitare pentru decorațiuni, dar și pergola îmbrăcată de glicină, care umbrește plăcut terasa de la exterior. Sper să te inspire și pe […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *