adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios

In Amenajari Gradina, Case, Design Interior, Gradina

Când îți faci casă merită să-ți amenajezi și grădina, iar asta are și piscină

Știi de ce mi-a plăcut casa asta? Pentru că atunci când visezi să locuiești la curte pentru grădină visezi, nu neapărat pentru casă. Am văzut atâtea locuințe la curte și le spun locuințe pentru că n-am înțeles de ce ai construi o casă ca un bloc în miniatură și curtea ți-ai betona-o toată. E adevărat că această casă beneficiază de un teren generos, numai spun de peisajele din jur, dar cam asta e ideea când te muți la curte, să te bucuri măcar de un petec de grădină și să ai grijă ce se află și în jurul ei. Mi-a mai plăcut casa asta și pentru că n-are etaj. E de tip bungalow și toate încăperile se deschid către spațiul verde sau terase frumos amenajate. E de vis, dar merită să ne gândim puțin și la viitor când ajungem în faza de construcției a casei noastre, la zilele când vom fi bătrâni și ne va fi mai ușor într-o casă fără etaj, fără scări. Dacă stai să te gândești bine și în arhitectura tradițională rare sunt casele cu etaj. Știau țăranii noștri mai bine ce și cum…

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios (7)

Un alt avantaj pe care l-am observat la genul acesta de case este posibilitatea de montare mult mai ușoară a panourilor solare pentru că panta acoperișului este un lină. Practic poți îmbrăca tot acoperișul cu panouri solare și astfel să ai parte de o mai mare independență energetică și implicit facturi mai mici. Desigur, genul acesta de arhitectură nu se potrivește peste tot, căci dacă locuiești la munte n-ai vrea să ți se adune zăpada pe casă, dar în zonele de sud ale țării sau în Dobrogea mi se par potrivite. În plus, când ai și vegetația mai înaltă decât casa din start, nu doar că ești camuflat frumos față de vecini, dar ai umbră naturală, deci consumi și mai puțină energie electrică pentru aerul condiționat pe timp de vară.

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios (5)

Dacă e să cataloghez cumva stilul casei acesta clar este unul de influență mediteraneană, dar deși nu o să-ți vină să crezi, proprietatea de față este una americană. Numai după asta poți să-ți dai seama ce mult tânjesc americanii cu stare după atmosfera europeană, pe care cu siguranță o savurează în vacanțe de neuitat. Astfel ajung să adapteze arhitectura după cea italiană, franceză sau spaniolă și le iese de minune pentru că sunt mai atenți, inclusiv la partea de amenajare exterioară. Aici e semnătura designerilor de la biroul Becker Studios și au făcut o treabă pe cinste. Grădina, de la pavaje, la porți și mai departe la terase și piscină este fabuloasă. Absolut superbă! Materiale naturale, zone și elemente ce sugerează sălbăticia – bolovani, stânci, vegetație – creionează un ambient exterior încântător.

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios (12)

Și da interiorul trădează luxul, dar unul care nu e opulent, grație materialelor naturale care abundă în finisajele interioare. Merită să observi pardoselile, dar mai ales tâmplăria. De asemenea, observă nuanțele zugrăvelilor, tonuri blânde de pământ acre se armonizează frumos cu finisajele. Ăsta e un truc excelent mai ales când ești în dilemă – alege finisaje de calitate și în tonuri naturale, culorile din paleta cromatică a pământului, a lemnului, a nisipului. Prin decorațiuni și piese mici de mobilier aduce și tonuri mai vibrante, dar dacă te gândești mai bine acestea le poți înlocui mai repede și nici nu te costă mult. Uite, la setul de canapea cu fotolii, set care mie de regulă nu-mi place, pernele decorative sunt colorate, cu motive etnice, dar în rest vezi cât de asortat și simplu e totul? Și da, plantele verzi contează ca și tablourile bine alese și poziționate. Mi-a plăcut arhitectura și grădina acestei case. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios (15)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios (11)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios (6)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios (13)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios (3)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios (9)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios (2)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios (8)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios (4)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios (14)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios (10)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa cu gradina si piscina, casa SUA, casa americana, Featherhill, design Becker Studios (1)

16 raspunsuri pentru Când îți faci casă merită să-ți amenajezi și grădina, iar asta are și piscină

 1. Cora spune:

  Apropo de construirea unei case tip bungalow, din pacate, din cate stiu, in Romania- la constructile noi, din oras- e obligatoriu sa faci etaj…teoretic „pentru utilizarea judicioasa a spatiului”, practic, nu inteleg de ce…

  • Adela Parvu spune:

   Sincer nu ma gandeam la oras, ci mai degraba in mediul rural sau in asa zisele suburbii 🙂 Dar am vazut multe case aiurea in plin camp, niste blocuri. N-am inteles de ce…

   • alina spune:

    Asa este. In mediul rural de la noi, multe dintre casele noi se fac, din pacate, cu etaj si mult mai mari decat este cu adevarat nevoie (probabil multi le vad ca pe un indicator al bunastarii sau ceva „la moda” 🙁 ).

    Casa de tip bungalow este foarte potrivita pentru mediul rural si suburbii, pentru relieful de campie, precum si pentru varsta a treia. Sincer, nu cred ca avem nevoie la tara de case tip bloc si livinguri imense cand avem gradina. Daca este nevoie, o casa cu cel mult parter + mansarda mi se pare suficienta.

    O casa prea mare este si o povara (daca nu esti bogat, daca nu ai angajat personal de curatenie), este consumatoare de resurse, timp si bani.

    Cat despre casa din articol, sunt impresionante abundenta de vegetatie, gazonul, piscina, potecile pavate elegant, dar si finisajele interioare din lemn si culorile calde de pe pereti.

    • Cora spune:

     perfect de accord! in plus, as spune ca in locul unei case mari, macar la tara sau spre marginea orasului, curtea n-ar trebui sa fie mai mica de 500 mp, ca doar d-aia alegi sa nu mai stai la bloc, ca sa existe spatiu exterior!…

 2. Marius spune:

  Superba, Superba ! In Dobrogea chiar se gaseste piatra la culoarea celei folosite in prezentare; si tot acolo exista un sat, Greci, in care s-a stabilit o colonie de pietrari italieni cu mai multe decenii in urma. Sper sa fi lasat urmasi in ale meseriei !

  Oare ce lemn s-a folosit in baie si dormitor ? Interesanta culoare !

 3. Andreea Sc spune:

  Este superba aceasta casa. Se contopeste cu natura. Tare mi-ar placea sa fie cati mai multi oameni care aprecieaza mediul in care traiesc si isi construiesc case cu gust care nu sa nu contrasteze cu ce in jur. Despre „blocuri” de o famile nu mai vorbesc. Felicitari Adela, imi plac mult articolele tale.

 4. aty spune:

  Este de vis aceasta casa. Te relaxeaza enorm doar cand privesti. Aveti cumva si planul acestei case? As fi recunoscatoare. Multumesc

 5. Mihaela spune:

  Cum se poate vedea planul,va rog mult ,m-am indragostit de casa asta.

 6. Lucian spune:

  Absolut mirifica… aceeasi rugaminte ca si persoanele de mai sus, planul casei

 7. vikkktor spune:

  O sa va mire cat costa sa faci numai o gradina ca asta, cat costa intretinerea plantelor si mai ales a piscinei, mai ales in Ro unde ai 1luna 1/2 timp de inot. Aparent e simpla si ,,rustica,, dar nu reusesti efectul asta decat cu materiale de supercalitate care costa superbani…orice inlocuitori, dezechilibreaza totalul si creaza kich-ul…

 8. vikkktor spune:

  si daca vreti putem sa le discutam pe rand, incepand de la bolovanii asezati ,,intamplator,, pe marginile aleilor pana la sticla de la usa cu grilaj…intregul a ce vedeti costa mult peste ,,blocurile,, asezate in mijlocul campului…daca mai folositi si materiale naturale, lemne tratate de anumite esente rezistente, din Sud America, in componenta pieselor de mobilier sau la partile vizibile ale constructiei, ametiti de pretul pe care il veti plati…am vazut multe de genul asta in care proprietarii au incercat sa faca un compromis intre ce au vazut in reviste si realitatea mult prea scumpa…a iesit ca musca pleznita pe peretele alb…ori respectati exact ce vedeti in poze, ori forget about it, ca veti cheltui bani si efectul va fi deplorabil…stilul asta dezinvolt natural, este mult mai costisitor decat maniera moderna, minimalista…

 9. […] tipuri de carne. Dar sunt locuri unde, din cauza climei, oamenii aleg să-și facă adevărate case în grădină, care să-i protejeze și pe timp de ploaie. Da, casa de față este în Anglia, în Bromley și […]

 10. Manuel spune:

  Este superba casa. Sunt in momentul in care am decis sa construiesc o casa cu etaj, am proiectat (cu ajutor specializat bineinteles) 75% din ea, si apoi am vazut-o pe aceasta….Stiti ce s-a intamplat. M-am indragostit pe loc de ea, si eu si iubita mea.
  Adela, ai la indemana un plan pentru aceasta locuinta? Muuultumesc!!

 11. Felicia spune:

  Buna ziua! Daca ati intrat in posesia unui plan pt aceasta casa, va rog din suflet sa imi trimiteti si mie pe e/amil. Va multumesc anticipat.

  • Adela Parvu spune:

   Felicia, conform legilor în vigoare în țara noastră, fără un proiect făcut de către un arhitect cu drept de semnătură, nu ai ce să faci cu niciun fel de proiect de pe internet. Nicio casă la noi nu poate fi construită fără autorizație de construire, care are la bază un proiect întocmit de către un arhitect. Așa că singura soluție este să te adresezi unui arhitect care-ți poate concepe ceva similar, dar adaptat cerințelor prevăzute de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *