adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble

In Case, Design Interior

Cum arată casa de vacanță a unei prințese? Nu mi-aș fi închipuit-o așa de prietenoasă

Când spui casă de prințesă te aștepți cu siguranță la ceva mai dramatic, cu falduri multe, catifea, lustre cu cristal, dar cazul de față vine să ne demonstreze că eleganța poate fi creionată în tușe rustice. Despre ce prințesă vorbesc eu aici? Despre Prințesa Bettina Wittgenstein mare pasionată de călătorii și mereu provocată de proiecte imobiliare. Nici nu e de mirare pentru că Prințesa Bettina este director de comunicare pentru o celebră agenție imobiliară Engel&Völkers, una prin care se tranzacționează unele dintre cel mai frumoase proprietăți din lume. Mare noroc trebuie să ai ca să lucrezi într-un loc unde pasiunea se îmbină cu plăcerea. Prințesa a avut și are șansa să călătorească în locuri extraordinare și să vadă case superbe. Și când te învârți în acest mediu n-are cum să nu te prindă microbul amenajărilor. Dar hai să-ți spun mai multe despre această casă.

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (24)

A avut prilejul să meargă în vizită la niște prieteni în Spania, mai exact în Mallorca. Dar ca orice specialist familiarizat cu domeniul real estate s-a aventurat să prospecteze împrejurimile. Așa a dat peste sate uitate de lume, locuri unde e dificil să găsești apă sau locuri unde nu există electricitate. Dar visul de-a avea o casă pe aceste meleaguri însorite l-a avut de cum a ajuns aici. Asta s-a întâmplat în urmă cu 15 ani. Atunci a descoperit satul Santa Maria del Cami. S-a îndrăgostit de șarmul rustic al regiunii și a trecut la treabă. A căutat profesioniști care să o ajute și a achiziționat un teren generos pe care urma să-și materializeze casa de vacanță. A păstrat toate cele peste 3000 de emailuri cu furnizorii, echipa de arhitecți și meșterii care au contribuit la definitivarea acestei case, căci după o scurtă perioadă în Spania s-a întors la Hamburg, orașul unde locuiește. Timp de un an și jumătate a durat totul, iar materialele, obiectele și mobila au fost strânse din multe colțuri ale Europei.

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto Engel & Völkers (5)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto Engel & Völkers (1)

La fiecare două săptămâni, pe durata șantierului, prințesa a venit să vadă derularea lucrărilor, timp în care a făcut și multe achiziții pentru casa ei de vacanță. Construcția în sine a hotărât să fie una modulară și a comandat-o în Germania, ea fiind ulterior montată pe fundația turnată pe teren. A condimentat însă totul cu elemente precum coloane de terasă sau amenajări cu piatră locale pentru a spori șarmul rustic la care a visat. Și-a dorit să lucreze cu meșteri locali, dar mai ales să găsească artizani de la care să cumpere obiectele de decor și decorațiunile textile. Așa a ajuns să aibă uși mai speciale, să realizeze finisaje cu stucco, să aibă perdelele din țesături naturale. Dar multe obiecte au fost cumpărate de la Paris, Madrid, Becara, de asemenea și la Bruxelles și din Anglia.

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto Engel & Völkers (3)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto Engel & Völkers (4)

Și casa chiar arată foarte frumos. De la exterior cu piscina și terasele șarmante până la interiorul extrem de plăcut și confortabil. Pentru că știa că aici se vor strânge cei ai casei și prietenii copiilor ei, prințesa a avut grijă ca bucătăria să fie spațioasă, la fel și livingul. Finisajele sunt neutre atât pardoselile, cât și zugrăvelile, la fel și marea majoritatea tapițeriilor și a perdelelor. Și totuși culorile nu lipsesc, dar ele au fost adăugate prin decorațiuni cum sunt covoarele, taburetele, pernele sau storurile în cazul bucătăriei. Există un echilibru excelent între culori uni și diverse imprimeuri – toate cu motive folclorice din diferite părți ale Europei. Iar florile nu lipsesc, flori în glastre care înviorează atmosfera. Tare plăcută e casa și are o eleganță îmbientoare. Acum că a finalizat-o e numai bună de scos la vânzare. De ce? Ca să se apuce să facă alta. Oricum proprietatea deja a fost cumpărată. Sunt curioasă să văd următorul proiect. Până atunci te las să te bucuri de imagini. Sper să te insprie și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto Engel & Völkers (2)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (26)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (25)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (28)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (29)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (15)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (18)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (17)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (23)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (27)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (19)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (20)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (21)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (22)

adelaparvu.com despre casa de vacanta a unei printese, casa  Bettina Wittgenstein, casa Spania, Mallorca, Foto ElMueble (12)Sursa foto: ElMueble/ EngelVoelkers

7 raspunsuri pentru Cum arată casa de vacanță a unei prințese? Nu mi-aș fi închipuit-o așa de prietenoasă

  1. Adela G. spune:

    Simplu si elegant . Sa luam exemplu !

  2. SIMONA C. spune:

    Foarte frumos totul , casa, locul cu piscina, amenajarea spatiilor din jurul casei. Pacat ca vrea s-o vanda printesa.. Eu as fi pastrat-o..

    • Adela Parvu spune:

      Cand iti permiti sa mai faci alta si mai frumoasa poate ca n-o fi pacat sa vinzi o astfel de casa Simona. Da, si eu as fi pastrat-o, dar nu sunt in locul ei 🙂

  3. Adina spune:

    Mereu ne prezinti case de vacanta frumoase si de fiecare data spun asta este cea mai frumoasa. Dar nu, tu vii cu altele si altele si mai frumoase sau la fel de frumoase. Nu ma mai satur prindu-le. in esenta ele sunt pe gustul meu pt ca respecta cateva preferinte ale mele ………..simplitate, piatra , lemn , gradini pline de veredeata. DE ex. la gradina prezentata imi place f mult dispunere gradinii pe terase. Bine si terenul este in panta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *