adelaparvu.com despre model de casa mediteraneana 136 mp, model Bonita, varianta 156, Hanse Haus, Germania (1)

In Case, Design Interior

Simpatică această casă de 135 de mp, exact cât trebuie pentru o familie cu copii

Mi-a plăcut modul cum arată exteriorul acestei case și în special terasa din spatele casei, dar și modul de organizare interioară. Chiar dacă ai impresia că este o casă mare să știi că suprafața utilă nu depăsește 136 metri pătrați (ai planurile la final). Am întrebat mai mulți arhitecți care ar fi dimensiunile potrivite pentru o casă destinată unei familii cu doi trei copii și toți mi-au spus că o casă de 110-130 de mp este exact ce trebuie. Așa că dacă tot am dat și peste planurile de dispunere a spațiilor interioare d ela modelul acesta mi-am spus că poate te va inspira și pe tine. Este o casă cu parter și mansardă, evident parterul este destinat zonei de zi, iar la mansardă sunt dormitoarele.

adelaparvu.com despre model de casa mediteraneana 136 mp, model Bonita, varianta 156, Hanse Haus, Germania (3)

Și chiar dacă n-ai să crezi, să știi că e din categoria caselor prefabricate, adică acest gen de casă se face în fabrică, cu tot cu finisajele fațadelor, după care se montează pe șantier ca într-un joc de lego. Este pe structură din lemn și face parte din portofoliul firmei nemțești Hanse Haus. Desigur, aici arhitectura fiind una de inspirație mediteraneană, învelitoarea din țiglă se montează după asamblarea casei. Parterul măsoară circa 88 de metri pătrați, iar mansarda are aproape circa 68 de metri pătrați.

Fata principala cu usa de la intrare in casa

Fatada principala cu usa de la intrare in casa

Chiar dacă nu pot spune despre amenajarea interioară că mă dă pe spate, îmi place cum sunt concepute spațiile din zona de zi, respectiv de la parter. E loc suficient pentru o familie cu 2-3 copii, iar legătura cu terasa este mai mult decât binevenită. Uite, pe site-ul hasehaus.de ai să găsești mai multe modele și evident mai multă inspirație, dar și prețurile valabile în Germania. Până atunci poți să vezi și prezentarea video a acestui model de casă (denumit variant 156 sau Bonita) de inspirație mediteraneană. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre model de casa mediteraneana 136 mp, model Bonita, varianta 156, Hanse Haus, Germania (1)

adelaparvu.com despre model de casa mediteraneana 136 mp, model Bonita, varianta 156, Hanse Haus, Germania (4)

adelaparvu.com despre model de casa mediteraneana 136 mp, model Bonita, varianta 156, Hanse Haus, Germania (7)

adelaparvu.com despre model de casa mediteraneana 136 mp, model Bonita, varianta 156, Hanse Haus, Germania (6)

adelaparvu.com despre model de casa mediteraneana 136 mp, model Bonita, varianta 156, Hanse Haus, Germania (5)

adelaparvu.com despre model de casa mediteraneana 136 mp, model Bonita, varianta 156, Hanse Haus, Germania (8)

Plan parter - baie, bucatarie, camera pentru centrala termica si spaltorie, sufragerie, living

Plan parter – baie, bucatarie, camera pentru centrala termica si spalatorie, sufragerie, living

Pan mansarda - baie, trei dormitoare si casa scarilor

Plan mansarda – baie, trei dormitoare si casa scarilor

4 raspunsuri pentru Simpatică această casă de 135 de mp, exact cât trebuie pentru o familie cu copii

 1. Chiar cred că este dimensiunea cea mai bună pentru o familie cu copii. O scurtă perioadă-un an, am fost plecaţi din Bucureşti şi am locuit într-o casă de 180 m, doar cu parter. Atunci am ajuns la concluzia că o fi frumos să ai o casă măricică, dar eu m-aş descurca mai uşor într-una cu strictul necesar, căci munca nu este puţină într-o casă mare.
  Mie îmi pare destul de bine organizat parterul, suficient de spaţios şi luminos. Şi mai îmi place mult ţigla, ce devine din ce în ce mai rară la construcţiile noi.

 2. andra chirila spune:

  Nu pot sa nu remarc amalgamul de stiluri pe care le postati. E si normal, cautarile pe siteuri de amenajari interioare au rezultate diverse.:) Totusi exemplul de mai sus este unul mult prea kitch. Volumetria, finisajele, coloanele de la intrare, organizarea in plan inghesuita sunt cele pe care le gasim si pe la noi pe la periferiile oraselor, incurajate de arhitecti ce vand planuri de case tip.Nu se poate sa nu observati contrastul intre acest exemplu si altele pe care le-ati postat chiar de curand!

  • Adela Parvu spune:

   Buna Andra! Ba da, normal ca l-am observat, am si spus despre asta, dar organizarea interioara este una potrivita pentru o familie, iar fatadele exterioare sunt si ele in regula, mai putin culoarea lor. Prinde bine cateodata asa ceva, tocmai pentru a ajuta lumea sa faca necesarele comparatii. Multumesc ca esti pe faza! Si e musai sa precize ca nu este un site pe care se vand planuri, ci este un site al unei firme care construieste case si care ofera astfel de modele.

 3. alina spune:

  Chiar daca aceasta casa nu-i tocmai ce mi-as fi imaginat eu (proportii, forme, compartimentari incaperi), ma bucur ca v-ati interesat la arhitecti cat spatiu ar fi suficient pentru o familie obisnuita. Este o informatie utila.

  Cred ca este foarte important ca omul sa isi evalueze bine atat nevoile, cat si posibilitatile pe termen lung atunci cand isi construieste o casa.

  Orice proprietate este si o responsabilitate. Cu cat mai mare, cu atat mai multa munca, timp si bani investiti pe termen scurt si lung. Si de ce sa nu ne investim timpul si energia in activitati mai placute (familie, activitate profesionala, aer liber)? 🙂

  Ca sugestie pentru casele cu doua niveluri, cum ar fi parter+mansarda, ar fi bine daca s-ar prevedea si un dormitor la parter (util in special pentru batranete, dar si pentru vizita/prezenta unor rude varstnice ori ca birou, pentru cei care lucreaza de acasa).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *