adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (19)

In Case, Design Interior

Este nouă casa, dar realizată cu tehnici tradiționale. Și arată de vis!

Când vine vorba despre case mereu mă gândesc că atunci când îți faci una într-un fel nu e doar a ta, ci și a comunității unde ți-o ridici. De ce? Pentru că arhitectura ei poate înfrumuseța localitatea unde este situată. Fațadele sunt la vedere și către vecini, atunci de ce n-ai face ceva care să fie apreciat de toți? Casa de față, deși finalizată în 2010, prin arhitectura și finisajele ei vorbește despre spiritul arhitecturii conacelor din Mallorca, Spania. Un loc însorit unde bougainvillea, arbustul cu flori ca de hârtie, colorează peisajele. Proprietarii au o firmă de construcții și renovări, iar când au avut ocazia să-și ridice propria casă au făcut-o cu gândul la tradiția locului.

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (1)

Atât structura casei cât și materialele și tehnicile de construcție sunt în acord cu natura de aici, dar și cu tradiția locală. S-au folosit pigmeți naturali pentru vopselele ce colorează pereții, fațadele înglobează piatră din zonă, încadramentele ferestrelor sunt din tencuieli pe bază de var, stâlpii arcadelor teraselor sunt din piatră de Santanyi, iar ferestrele au tâmplărie metalică. Rafael, proprietarul, care conduce o firmă specializată în construcții și renovări a avut obsesia ca locuința să fie una cât mai tradițională. În arhitectura casei se simte și influența maură prin cele două corpuri de clădire paralele între care există o mică zonă verde, o curte cu arcade tipice.

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (7)

Mi-a plăcut încă de la exterior totul pentru că arhitectura casei este foarte simplă, dar prezența terasei cu arcade transformă total percepția asupra ei. Îi dău un aer elegant. Și nu e doar o chestiune de estetică pentru că terasa e binevenită, oferind umbră plăcută pe timpul verii. Rafael și Juana Maria au o fetiță de unsprezece ani și au visat să aibă o casă în care să locuiască tot timpul anului, într-un loc unde afluența de turiști se simte în sezonul cald. Și dacă tot au făcut-o de la zero s-au gândit să fie după chipul și asemănarea lor. Fațadele casei în spiritul locului, interiorul după gusturile lor. Și gusturile lor sunt rafinate la propriu și la figurat pentru că pe lângă pasoiunea pentru construcții și amenajări sunt mare pasionați de gătit.

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (3)

Casa nu e mare, dar e eficient împărțită. Fiind într-o zonă râvnită de mulți pentru vacanțe, s-au gândit ca pe lângă camerele lor să aibă și dormitoare pentru prietenii care vin în vizită. Așa că au conceput dormitoare cu ieșire directă înspre grădina ce găzduiește măslini vechi. În zona de zi au mobilat cu ceea ce e strict necesar, dar au ales piese de mobilă cu parfum rustic provensal. Pentru că n-au vrut să limiteze circulația luminii la interior, au separat bucătăria de living prin pereți de sticlă. Dacă pe pereți tencuielile sunt realizate cu meșteri locali, pentru pardoseală au ales beton lustruit, care cu timpul capătă o patină specială și din gri devine aproape pământiu. Dar foarte important este faptul că se întrețin ușor și dau senzația de spațiu aerisit pentru că nu sunt fragmentate, ci suprafețe vaste, ample.

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (2)

Dacă vrei să te inspiri din amenajarea făcută aici uită-te cu atenție la pereți, plafoane, pardoseli și tâmplărie. Sunt în nuanțe neutre, adică inspirate de tonurile de pâmânt, ceva ce se asortează ușor cu orice altă culoare. Apoi, tâmplăria ferestrelor adăugă elemente decorative interesante prin prezența formelor ovale. Decorațiunile mari (covoare, perdele, lenjerii de pat) ca și piesele de mobilă masive sunt și ele în tonuri naturale de culoare. Deci totul foarte asortat și calm, cuminte. Când ai o asemenea casă e mai ușor să o colorezi ulterior cu mici accesorii – de la flori la veselă tot ce e viu colorat se vede și pare să dea viață întregului interior. O casă de vis, care m-a făcut să mă închipui în vacanță. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (18)

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (13)

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (8)

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (9)

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (10)

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (12)

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (11)

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (4)

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (5)

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (14)

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (16)

adelaparvu.com despre casa traditionala Mallorca, casa cu arcade, casa din piatra, Rafael Fullana, Project Manager Espania (15)
Sursa foto: El Mueble/ Project Manager Espania

8 raspunsuri pentru Este nouă casa, dar realizată cu tehnici tradiționale. Și arată de vis!

 1. Dana spune:

  Adela draga, nu mi-e familiar tipul asta de constructie, este ceva nou pentru mine. Am admirat insa terasele cu flori, piscina si paharele acelea verzi de limonada 🙂

 2. danutza spune:

  e senzationala! se apropie atat de mult de idealul meu de casa incat doar imaginile imi provoaca fericire si entuziasm! superinspirational 🙂 multumesc Adela :*

 3. Juli spune:

  Minunat! Mi-au placut foarte mult perdelutele cu arcadele si coloanele…

 4. Lili spune:

  Just beautifull and romantic…

 5. lenuta39 spune:

  Un vis,…….pentru mine !

 6. […]   POST: Elena Torrente – IMAGEN: Adela Parvu […]

 7. […] timp o construcție veche, dar pentru că nu au găsit ceea ce-și doreau au hotărât să ridice una nouă care să aibă aerul uneia peste care timpul și-a lăsat amprenta. Practic o reinterpretare actuală a unui stil […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *