adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (7)

In apartamente, Design Interior, Romania Mea

Nuanțe deschise la bloc, de impact într-un apartament de două camere

Mereu primesc întrebări cu privire la cum ar fi bine să fie amenajate locuințele de bloc. Eu spun de fiecare dată că nu există o rețetă universal valabilă, ci doar probleme comune care trebuie rezolvate. Dar cert este că prin decor, prin culori, prin forma mobilierului, așezarea lui poți schimba percepția asupra interiorului. Da, poți să-l amenajezi astfel încât să pară mai luminos, mai aerisit. Mulți ne dorim senzația de spațiu pentru că la bloc avem probleme precum spațiile de depozitare deficitare sau o insuficientă lumină naturală. Am ales să-ți prezint un apartament de două camere de circa 51 mp amenajat ca model la The Parkunde am vizitat blocul de lângă Parcul Tineretului din București și despre care ți-am scris pe blog, dar nu ți-am arătat și cum sunt locuințele. Ei bine, nu doar că poți cumpăra apartamentele de aici, dar și când le vizitezi îți vin idei de ambientare. Hai să-ți spun mai multe despre unul de două camere.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (20)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (15)

Mi-a plăcut aici faptul că totul este luminos și nici nu e de mirare pentru că pe lângă albul omniprezent și ferestrele sunt mult mai mari decât în cazul blocurilor vechi. Dar să știi că nu e suficient să ai pereții albi sau ferestrele generoase ca să obții senzația de amploare. Cu cât ai mai puține fragmentări (adică constraste, lucruri diferite ca și culori, textură, formă), cu atât e mai unitar totul. Uite, spre exemplu draperiile sunt tot albe, deci nu fac notă discordantă cu suprafața mare, nu există constraste. La fel, biblioteca de lângă fereastră pare să fie firesc acolo. De ce? Pentru că e tot albă, la fel ca rafturile de deasupra canapelei. Și da, piesele mari de mobilă sunt deschise, dar și cu o formă actuală, simplă, elegantă – de aici și impresia de stil scandinav.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (12)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (8)

Culorile sunt prezente prin obiecte mici cum sunt pernele, covorul, cărțile sau la nivelul inferior pe fața comodei pe care este așezat televizorul. Și da, bucătăria e deschisă către living, dar mobila e tot albă, ca atare e discretă și nu atrage atenția. În plus, blatul de lucru din bucătărie e mai jos decât insula care separă spațiul de camera de zi, deci tot ce e pus în bucătărie pe blat nu se vede când stai pe canapea, fiind păstrată astfel senzația de ordine. Un colț al acestui spațiu deschis, respectiv sufrageria, este colorat și are pereții zugrăviți într-o nuanță veselă. De ce? Nu doar pentru că aduce un plus de vivacitate interiorului, dar în acel colț lumina ajunge mai greu, așa că totul e revigorat prin culoare.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (2)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (4)

Spațiile de depozitare sunt esențiale! Dar aici sunt frumos rezolvate. Cum intri în locuință pe dreapta ai deja un dressing cu uși duble, iar în continuarea lui, în holul secundar mai există încă un dressing. Ăsta e un criteriu după care îți poți da seama că interiorul unei locuințe este bine gândit, atunci când sunt deja prevăzute spațiile de depozitare. Când ai unde să-ți pui lucrurile casa va arăta ordonat. De asemenea, pe lângă spațiile de depozitare contează mult prizele, poziția lor și numărul lor. Cu cât ai prizele la îndemână cu atât vei avea mai puține cabluri prin casă, deci un aspect mai îngrijit.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (18)

Și dormitorul este excelent aranjat cu tot ce-i trebuie, inclusiv un loc pentru birou sau masă de toaletă, dar și un dulap de haine. Baia e logic poziționată astfel încât să fie accesibilă atât din living, cât și din dormitor. Să-ți mai spun că pe lângă toate spațiile de depozitare din casă există și o boxă la subsol? Sau că terasa apartamentului este mare și poți să ai o sufragerie de vară pe ea? Da, merită, ca să-ți dai seama la ce ar trebui să te uiți când cumperi un apartament de bloc. Aici, ambientul este și foarte bine gândit, iar albul este predominat, iar parchetul și tâmplăria ușilor interioare sunt tot pe nuanțe deschise. De aceea nici dressingurile generoase nu ies în evidență, totul pare armonios, iar locuința este plăcută, luminoasă și aerisită.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (19)

Când vrei să-ți amenajezi casa nu porni numai de la culori și mobilă, ci gândește-te ce ai nevoie, cum ai vrea să te simți acasă, care îți sunt obiceiurile, reflexele. Spre exemplu, dacă atunci când intri în casă îți place să-ți lași lucrurile undeva, ia în considerare un spațiu dedicat pentru asta; dacă-ți place să citești pe canapea alege-ți una pe care să te simți confortabil; dacă ești fumător dar n-ai vrea să-ți îmbâcșești locuința, vezi să ai o terasă sau un balcon unde să te simți bine. Sau poate că îți place să lucrezi pe canapea, deci ai nevoie de o măsuță pentru asta. După ce-ți stabilești preferințele și îți știi tabieturile abia apoi treci la finisaje, la culori, la decorațiuni. Aici chiar e ceva modern și plăcut pentru că e foarte luminos și aerisit, deși suprafața utilă nu este foarte mare. Secretul? Este foarte bine organizată. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (1)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (3)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (13)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (14)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (6)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (16)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (7)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (10)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (11)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere 51 mp, blocul The Park Bucuresti (9)

 

13 raspunsuri pentru Nuanțe deschise la bloc, de impact într-un apartament de două camere

 1. sorinapetre spune:

  imi place mult de tot!!!!! mi-ai dat idei minunate!!!

 2. Ioana spune:

  Frumos, intai m-am uitat la poze si pe urma am vazut ca e in Romania! Bine decorat, clean, cu accente bune, inclusiv vopsirea peretelui in „sufragerie”.
  Imi place baia cu cele 3 nuante de gri, iar sus un spatiu alb si tavanul gri, foarte interesant! Oare l-a decorat un decorator?

 3. a spune:

  am obosit sa vad atata ikea. si e prea mult alb. parca ar fi spital.

 4. […] cu uși interioare închise prezentându-ți un apartament de trei camere din București, de la The Park, în blocul nou construit lângă Parcul Tineretului din capitală. Aici amenajarea a fost […]

 5. […] de plastic merită să mai remarci câteva trucuri de amenajare aplicate aici. În primul rând finisajele unitare, adică aceleași peste tot, îți dau impresia că locuința este mult mai mare. Efectul acesta […]

 6. Iulia spune:

  foarte frumos apartamentu asa alb, emana liniste sufleteasca

 7. Gabriel spune:

  Buna Adela, imi poti spune unde a fost facuta mobila de bucatarie? Am inteles ca e o firma mica romaneasca. Imi poti trimite pe email daca nu vrei sa postezi aici. Multumesc.

 8. Iony spune:

  Buna Adela,
  Biblioteca de langa fereastra de unde este achizitionata?
  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *