adelaparvu.com casa de vacanta la mare, casa Spania, Formentera, Foto ElMueble (5)

In Case, Design Interior

Parcă simți briza mării în casa asta luminoasă

Contează enorm, enorm locul unde e construită o casă pentru că peisajul din jur dictează până la urmă și arhitectura ei. Uite, această casă are ferestrele generoase nu întâmplător, ci pentru că prin ele se poate vedea marea. La fel, faptul că are acoperișul în terasă, adică plat și toată casa pare desfășurată pe un singur nivel este tot o adaptare la mediu, căci construcția e ridicată pe o stâncă din Formentera, un loc de vis în Spania, preferat de expați care-și construiesc case de vacanță aici. De la interior privind pe feresastra generoasă a livingului impresia că totul e deasupra valurilor, la linia orizontului unde cerul se cufundă în albstrul valurilor. Prilej excelent de a adopta o parte din nuanțele azurii și la interior. Dar hai să-ți spun câteva secrete.

adelaparvu.com casa de vacanta la mare, casa Spania, Formentera, Foto ElMueble (1)

Uită-te la suprafețele mari și vei constata că sunt unitare, că pereții sunt peste tot albi, pardoseala simplă din plăci ceramice, o gresie ce aduce cu teracota. Sunt puține culori și totuși ai impresia că totul e viu și proapăt. Secretul? Accente acolo unde trebuie, cum ar fi pe tâmplăria ușii glisante către terasă, precum și pe ușile interioare din lemn vopsite în albastru, plus câteva decorațiuni textile asortate, de la perne la covoarele țesute. În rest, s-a mizat pe texturi naturale, de la bârnele prezente pe plafon și până la mobilierul din împletituri. Da, fiind o casă de vacanță nu sunt multe spații de depozitare și nici multe obiecte, de aceea e totul mai aerisit. Un astfel de decor cu greu l-ai putea reproduce într-o locuință de bloc. De ce? Pentru că spațiile ar deveni mai încărcate prin prezența dulapurilor, absolut necesare.

adelaparvu.com casa de vacanta la mare, casa Spania, Formentera, Foto ElMueble (2)

Cum ai putea obține la tine acasă ceva similar? Ai putea crea colțuri cu aer mediteranean, spre exemplu un fotoliu împletit cu o carpetă țesută sau să-ți faci bucătăria simplă, cu o parte din mobilier înzidit. Dacă îndrăznești mai mult ai putea avea ușile simple colorate în albastru. Cert este că paleta de culori și texturi de aici e foarte plăcută – alb, teracotă, albastru, verde (care se vede din plin pe ferestre), nuanțe de lemn, vopseluri pe bază de var, tencuieli naturale. Dar dincolo de texturi și culori să știi că e foarte importantă lumina naturală ori cea de la Mediterana n-avem cum să o reproducem la noi. Aici orice nuanță pare mai strălucitoare, mai vie, grație razelor solare mai puternice. Oricum, e o casă plăcută care inspiră prin simplitate, natural și prospețime. Parcă mă face să simt briza mării. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com casa de vacanta la mare, casa Spania, Formentera, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com casa de vacanta la mare, casa Spania, Formentera, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com casa de vacanta la mare, casa Spania, Formentera, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com casa de vacanta la mare, casa Spania, Formentera, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com casa de vacanta la mare, casa Spania, Formentera, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com casa de vacanta la mare, casa Spania, Formentera, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com casa de vacanta la mare, casa Spania, Formentera, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com casa de vacanta la mare, casa Spania, Formentera, Foto ElMueble (4)Sursa foto: ElMueble

3 raspunsuri pentru Parcă simți briza mării în casa asta luminoasă

  1. […] via Parcă simți briza mării în casa asta luminoasă | Adela Pârvu – jurnalist home & garden. […]

  2. […] de dulapuri joase ce servesc pentru depozitare și loc de cărți. În rest totul e simplu – alb, albastru și nuanțe de lemn natur. Dar casa asta parcă emană ceva boem care te face să visezi. Sper să te inspire și pe […]

  3. […] ei personalitate, de fapt să-și exprime propriile preferințe în amenajarea casei. A rezultat o locuință luminoasă, cu spații deschise, organizată pe două niveluri. La parter sunt dispuse livingul, bucătăria […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *