adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (2)

In Case, Design Interior

Superb îmbinat stilul rustic cu cel modern!

N-are cum să nu-ți placă decorul acestei case sau măcar câteva colțuri din el. De ce? Pentru că este un rustic excelent actualizat. În spatele finisajelor cu patină se ascund tehnologii de ultimă oră, dar și pasiunea de a menține și transmite mai departe un model de arhitectură tradițională toscană. Și cu asta ți-am dezvăluit zona în care se află casa. Locuința este de fapt o fermă țărănească transformată într-o vilă confortabilăde circa 350 mp. Lucrările de modernizare, de la fundație și până la ultima floricică din vază, au durat circa cinci ani de zile, iar cea care s-a ocupat de amenajarea interioară este Claudia Pelizzari. Desigur n-a fost singurul specialist pentru că de partea de arhitectură s-a ocupat altcineva. Altfel, îți dai seama că nimeni n-ar aștepta atâta vreme pentru decorul interior. Dar Claudia a făcut o treabă excelentă!

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari

Șă știi că nu e deloc întâmplător că arată așa de frumos. O mare parte din materialele folosite, de la piatră la bârnele din lemn de castan, chiar și lamelele din lemn pentru pardoseli sunt unele vechi recuperate. La fel și elementele de încadrare a șemineurilor sunt unele din categoria antichităților. Dar astea sunt pentru senzația de confort, stabilitate, siguranță, protecție, pentru că toată locuința beneficiază de sistem automatizat de încălzire, care poate fi programat de la distanță. Te gândești tu că o fi rece în casa asta, dar de sub pardoseală radiază plăcut căldura. Pe timp de vară funcționează un sistem de ventilație inteligent, care extrage căldura de la interior, lăsând zidurile placate cu piatră să răcorească plăcut încăperile.

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (3)

Locuința are două niveluri parter și etaj, iar forma lungă și îngustă a acestora a fost excelent exploatată. Ai să vezi încă de pe planuri cât de frumos sunt așezate logic și în ordine la parter: bucătăria (aproape și de terasă), sufrageria, livingul, iar pe lângă ele mai există camere de oaspeți o mică cramă, spălătorie și baie. La etaj evident camere destinate somnului. Da, livingul mi-a plăcut la nebunie cu o arcadă de-a dreptul poetică. Claudia Pelizzari a adaptat tot ce a găsit din vechea casă țărănească pentru a conserva șarmul acesteia, iar pe fundalul acesta rustic a venit cu piese de mobilă și decorațiuni în culori plăcute, cu forme moderne și un design senzual. E atât de tipic italian! Să fie frumos, să fie plăcut la atingere, dar să spună și o poveste romantică. Deja și vezi vinul curgând în pahare, o muzică tandră pe fundal și picioarele fremâtând de bucurie pe pardoseala din teracota. Aleo! Hai să ne revenim și să-ți spun secretul Claudiei.

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (4)

Dacă observi bine, în living designerul a folosit câteva piese cu alură clasică (scaunele franceze) în zona arcadei ca să accentueze vârsta casei, la fel ca și câteva piese mici din lemn ce par cioplite de mână (inclusiv corpuri de iluminat cu suport din lemn antichizat). Apoi a făcut tranziția către modern cu mese simple cu design industrial – cadre metalice și blaturi de lemn, iar fotoliile colorate vin ca accente moderne. Pentru contrast și impresia de profunzime a vopsit în gri antracit balustrada zidită a scării interioare și a ales ca în dreptul ei să așeze o canapea actuală cu o husă închisă. Dar vezi că acel gri se regăsește și în tapițeria altor scaune și fotolii. Restul e creionat prin tablouri și obiecte decorative. Bucătăria e bestial de simplă, dar frumoasă și funcțională, cu mobilă zidită și corpuri din lemn masiv.

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (9)

Dormitoarele și băile sunt de asemenea o combinație extrem de reușită între rustic și modern. În camerele destinate odinhei designerul s-a folosit și de culori în zona tăbliei paturilor, dar sunt nuanțe delicate din spectru movurilor lavandei care te duc cu gândul la Toscana. Dar uită-te la mobilă cât de simplă e, iar acest design este contemporan, chiar dacă materialele sunt naturale și texturile lor îți dau senzația de rustic. De aici și aspectul actual, ordonat. Nimic nu pare la întâmplare și nici nu este! Un aport important în imaginea contemporană îl au și corpurile de iluminat, ca și dotările cum ar fi lavoarele și bateriile de la baie. Și pe terasă ai să vezi scaunele Panton într-un cadru rustic, un contrast de mare efect. E o casă superbă, un lux rafinat cu parfum rustic. Mi-a plăcut la nebunie! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (10)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (6)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (8)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (5)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (15)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (17)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (7)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (18)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (11)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (14)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (12)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (16)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (19)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (13)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (20)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa rustic moderna, design Claudia Claudia Pelizzari (21)

10 raspunsuri pentru Superb îmbinat stilul rustic cu cel modern!

 1. […] Superb îmbinat stilul rustic cu cel modern! […]

 2. Tase spune:

  Stimata Doamna,
  m-ati facut dependent de frumosul la care ne faceti partasi ! Va admir consecventa cu care ne impartasiti zilnic descoperirile si astept cu nerabdare portia zilnica de lumina . Va multumesc !

 3. Daniela spune:

  Multumim intr-adevar pentru diminetile pline de frumos!

 4. Doina spune:

  Casa asta tinde spre perfectiune, pt. mine. Peretii din piatra, mix-ul acesta de clasic/vechi si modern,bucataria la linie (desi nu ma innebunesc dupa toate cele natur,dar asta este cool!), accentele de culoare sau cele de decor….SU-PER-BA!
  Oricum m-am indragostit de acest site! Am primit un link de la o prietena si de atunci,dupa ce m-am abonat la news letter sunt dependenta! Felicitari pt. aceasta preocupare si imi place ca aduci in fata persoane atat de talentate din arealul nostru!
  Am insa un comentariu,care sper sa nu te supere, ba mi-as dori sa faci ceva in acest sens: de cate ori deschid si vad numele blogului incadrat, am o strangere de inima! Parca este un nume in memoriam din cauza acelui cadru!!! Nu poti face o schimbare,care sa ne duca cu gandul la ceva pozitiv? Sa faci incadrarea putin blurata, sau o linie mai altfel,nu stiu, dar, te rog, fa ceva….

 5. Mariana Oancea spune:

  Sobru? Auster?

 6. […] și bucătărie amenajate la interior și sisteme de încălzire bine adaptate. Dar în privința decorului, aerul rustic este păstrat și cu cât ai mai multe obiecte din cele vechi integrate în noul ambient cu atât […]

 7. […] muți în propria casă cu siguranță că te năpădesc multe idei de amenajare. Dacă îți place stilul rustic, dar crezi că e greu să-l adaptezi pentru un trai contemporan cel mai bine e să te gândești la […]

 8. […] poți îmbina aspectul rustic cu cel actual? Ei bine, există nenumărate modalități, iar casa de față vine să ilustreze una dintre ele. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *