adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (1)

In Design Interior, Horeca

Elegantă mai este locația din Dorobanți a celui mai bun restaurant libanez din București

Doar mă cunoști că-mi place să spun ceea ce-mi vine, iar referitor la acest loc îți zic că, atunci când l-am văzut prima dată, m-am gândit cum decorul acesta se potrivește de minune pentru o logodnă. Nu mă întreba de ce nu m-am gândit la nuntă sau la botez sau la petreceri private și mi-a venit în minte logodna. Poate pentru că a te logodi mi se pare un eveniment special și intim, dar care musai trebuie să fie într-un cadru elegant și cu tușe romantice. Ei bine, așa mi s-a părut mie cea de-a două locație a restaurantului libanez Four Seasons, desemnat de către revistele de specialitate, adică cele de bucătărie, cuisine dacă vrei, cel mai bun restaurant cu specific libanez din capitală. Am avut ocazia să-i cunosc și pe proprietari și am aflat cu surprindere că ei sunt cei care au creat și decorul de aici. Nu le-a fost ușor, căci totul a durat șase luni de zile, dar zău că a ieșit foarte rafinat.

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (23)

Alice Panțâru și Alain Chami au această afacere de familie de mult timp, de mai bine de zece ani. Alain a deschis în București un prim restaurant în Vasile Lascăr, unul foarte cunoscut și apreciat. Dacă acolo decorul este unul cald, mediteranean, cu nuanțe îndrăznețe și te simți ca în casa cuiva, ei bine, în Dorobanți nr 177, adică exact pe partea cu Televiziunea Română cum mergi dinspre intersecția cu Dorobanți, pe partea stângă, totul este mult mai elegant și în nuanțe mai discrete. Aici când îți sunt aduse pe masă preparatele parcă ele par și mai colorate pe fundalul alb-pastelat al ambientului. Am stat pe terasă și am remarcat mușcatele, florile mele preferate, care transformă totul într-o oază de verdeață. La interior am descoperit spațiile în tonurile deschise, cu pardoseală albă, cu scaune îmbrăcate în catifea și draperii cu motive ce te duc cu gândul la baroc. Logodnă! Sau cerere în căsătorie. Ăsta e locul!

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (2)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (24)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (10)

Am întrebat-o pe Alice cum a reușit să facă totul singură. Mi-a spus că înainte, în același spațiu, exista un restaurant cu specific italian, dar totul era alb, alb imaculat. Ei însă au simțit nevoia de a-i creiona personalitatea, de a-l mai îndulci. Când e prea mult alb într-un restaurant s-ar putea să te simți stânjenit, mi-a zis, așa că a ales o paletă cromatică plăcută, cu tonuri de bejuri, cremuri, movuri stinse și griuri delicate. Mi-a mărturisit că inițial nici n-aveau de gând să deschidă o a doua locație, dar de la o propunere a unor prieteni au ajuns să vadă locul din curiozitate. Evident că ulterior curiozitatea s-a transformat în provocare, iar apoi s-au trezit că-și comandaseră din SUA cărți despre cum să reamenajezi un restaurant dacă ești proprietarul unuia. Și așa au trecut la treabă pe timp de iarnă, când au montat parasolarele retractabile și s-au ocupat de detaliile de la interior ca să poată deschide în mai 2014.

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (6)

Desigur că fiind elegant, dar cu mâncăruri de-ți lasă gura apă, plus renumele consacrat din Vasile Lascăr, clienții n-au întârziat să apară. Aici au ales multe familii să facă evenimente private, dar tot aici au avut loc și conferințe de presă. Și în timp ce-mi povestea despre întâmplări și clienți, Alice mai cerea să guste preparatele de la bucătărie și mă îmbia și pe mine la testat „Gustă te rog și tu și spune-mi dacă ți se pare sărat”. Mi-a plăcut ce-am gustat, dar mi-a plăcut și să trag cu coada ochiului și să-mi ciulesc urechea la mesele vecine și să-l aud pe unul din chelneri cum prezintă mâncarea. De fiecare dată când mai punea ceva pe masă spunea cum se numește preparatul și ce conține. Foarte elegant! Apoi l-am auzit pe Alain cum se necăjea la telefon că nu știu ce chelner și-a luat concediu și îi părea rău pentru că era unul dintre cei mai buni, iar pe ei îi aștepta organizarea unui eveniment important. Cert este că oamenii aceștia sunt foarte implicați. Și până la urmă n-ai cum să ai succes cu un restaurant dacă nu te îngrijești de el. Mie mi se pare una dintre cele mai dificile afaceri asta cu bucătăria și cu servitul și mă minunez de fiecare dată când descopăr un loc frumos ca acesta.

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (31)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (5)

Și da, am discutat și despre copii și așa am văzut frumusețea de fetiță pe care o au cei doi soți și am aflat cum cea mică deja are reflexul unui viitor proprietar de restaurant, căci o interesează câte mese sunt ocupate și câte sunt libere. Și am aflat cum și-a dat cu părerea la doi anișori și jumătate despre vacarmul din sala de mese dintr-un resort turcesc, unde Alice spune că și-au petrecut vacanța pentru prima și ultima oară pentru că i-a dezamăgit atmosfera. Dar tot le-a prins bine pentru că și-au dat seama că în restaurantele lor nu vor face niciodată aceleași greșeli de-a trata lumea la grămadă. Nici n-ar avea cum pentru că sunt pur și simplu obsedați să iasă totul bine – de la florile proaspete pe care Alice le cumpără dis de dimineața din piața de flori și până la ingredientele pe care Alain le achiziționează proaspete pentru ca meniul să iasă ca la mama lui acasă. Este un restaurant elegant, dar te simți bine, mănânci cu poftă și ai parte de intimitate, ceea ce de fapt contează. Și până la urmă sintetizează și modul în care ei s-au cunoscut – lui îi plăcea să gătească, ei îi plăcea să mănânce. Musia trebuie să-i cunoști și tu! Uite aici site-ul lor four-seasons.ro pentru rezervări și aici pagina lor de Facebook. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (30)Alături de Alice Panțâru, proprietar Fours Seasons  (Alain vorbea la telefon)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (1)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (3)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (4)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (11)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (7)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (8)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (12)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (9)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (13)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (15)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (14)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (16)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (17)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (18)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (25)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (21)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (20)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (26)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (27)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (28)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (19)

adelaparvu.com despre restaurantul Four Seasons Dorobanti, Bucuresti (22)

7 raspunsuri pentru Elegantă mai este locația din Dorobanți a celui mai bun restaurant libanez din București

  1. […] Elegantă mai este locația din Dorobanți a celui mai bun restaurant libanez din București […]

  2. Melania spune:

    Ce griuri rafinate! Imi plac mult scaunele in nuante diferite, asta inlatura monotonia.

  3. Roxana spune:

    Arata foarte bine, intr-adevar. Un lucru, insa, nu-mi place: lustra cu abajururi portocalii. Eu cred ca nu se potriveste deloc cu eleganta interiorului.

  4. Ioana spune:

    E atat de distins totul si o atmosfera foarte calda si primitoare. Scaunele din interior sunt superbe, mi-ar placea tare mult sa stiu de unde le-au achizitionat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *