adelaparvu.com despre apartament modern cu motive africane, design Julia Kosova si Marina Korelskaya (1)

In apartamente, Design Interior

Colorat cu motive africane acest apartament modern

Mi-au plăcut culorile și soluțiile din acest apartament luminos, dar și modul cum a fost reinterpetată tema africană pentru că nu dai peste măști sau obiecte împletite, ci din contră ambientul este vibrant și actual. Aici locuiește un cuplu tânăr pasionat de călătorii. Cei doi soți visau să aducă în decorul locuinței lor de 90 de mp, dintr-un bloc nou construit, culorile și simbolurile africane, dar totul să fie modern, contemporan. Evident că nu știau cum să facă asta așa că au apleat la specialiști, respectiv la arhitectele Julia Kosova și Marina Korelskaya. Acestea au conceput totul într-o manieră artistică, joglând cu nuanțele vii, cu motivele geometrice și cu piese de mobilă cu design de impact. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre apartament modern cu motive africane, design Julia Kosova si Marina Korelskaya (5)

Deși locuința este generoasă, că doar are 90 de metri pătrați, există practic doar două zone mari și clare, ca să nu spun două camere. Dar pe lângă living cu bucătărie, zona de birou situată lângă fereastră și dormitor, proprietarii beneficiază de două spații încăpătoare pentru haine și lucruri. Deci problema depozitării este rezolvată elegant, ca atare nu vei vedea corpuri mari de mobilier, dulapuri ca s-o spun mai direct, în celelalte camere. Acum arhitectele s-au gândit să aducă culorile Africii inspirându-se din motivele tribale, care sunt simple, geometrice, dar foarte grafice și totodată din culorile vii ale florilor de pe continentul scăldat din plin de soare. Nu n-au umplut casa cu ele, ci le-au folosit unde au un impact mare. Spre exemplu, la intrarea în locuință față-n față cu ușa principală, la capătul holului se află ușa dormitorului. Aceasta a fost tratată ca un tablou decorat cu motive africane, ceea ce arată de senzație. Nici nu-ți dai seama că e o ușă, ci chiar ai impresia că e o lucrare de artă.

adelaparvu.com despre apartament modern cu motive africane, design Julia Kosova si Marina Korelskaya (11)

Livingul este deschis către holul de acces în apartament, așa că se vedea ușa dormitorului, mai ales din zona bucătăriei deschise amenajată în spatele zonei de ședere. Deci decorarea ușii dormitorului e o idee excelentă în acest context. Mai departe în fața canapelei au ales să integreze televizorul într-o structură din gips-carton pe care au îmbărcat-o cu tapet. Fiind o suprafață mică au ales un tapet cu motive mărunte care să nu încarce spațiul, ci să-i dea varietate și senzația de textură. Imprimeurile sunt tot simple, care te duc cu gândul la simboluri africane, imprimeuri care se regăsesc în draperiile ferestrelor largi din logie, acolo unde e amenjat spațiul de birou. Bucătăria deși la vedere este discretă în ambient, grație nuanțelor de pământ folosite, care sunt frumos camuflate pe fundalul pereților într-o culoare similară. Tabloul din zona mesei, ca și scaunele Leaf, design Karim Rashid, aduc o notă exotică, conform temei abordate.

adelaparvu.com despre apartament modern cu motive africane, design Julia Kosova si Marina Korelskaya (4)

Dacă te uiți cu atenție vei observa că finisajele sunt foarte cuminți, în tonuri naturale, foarte plăcute, piesele mari de mobilă sunt la fel în culori neutre (gri, maro, bej, negru), deci care se potrivesc cu orice alte nuanțe. Arhitectele au creat atmosfera cu decorațiuni mici de la perne la vaze din piatră, de la ușa pictată la panourile din lemn sculptate cu frunze de bananier din dormitor. În plus, au folosit piese mici de mobilă, dar cu un design contemporan, de la consola albsatră din hol la scaunele din sufragerie, piesele de mobilă minimaliste din birou și până la jocul asimetric al corpurilor din dormitor. Dar o să-ți placă baia pentru că ea într-un fel sintetizează tema amenajării, grație plăcilor decorative din ciment și a unui mobilier actual în nuanțe bine alese, plus decorațiuni în ton. Da, e ceva din ritmul Africii aici în modelele vibranet. Mi-a plăcut locuința asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament modern cu motive africane, design Julia Kosova si Marina Korelskaya (3)

adelaparvu.com despre apartament modern cu motive africane, design Julia Kosova si Marina Korelskaya (1)

adelaparvu.com despre apartament modern cu motive africane, design Julia Kosova si Marina Korelskaya (6)

adelaparvu.com despre apartament modern cu motive africane, design Julia Kosova si Marina Korelskaya (10)

adelaparvu.com despre apartament modern cu motive africane, design Julia Kosova si Marina Korelskaya (2)

adelaparvu.com despre apartament modern cu motive africane, design Julia Kosova si Marina Korelskaya (7)

adelaparvu.com despre apartament modern cu motive africane, design Julia Kosova si Marina Korelskaya (12)

adelaparvu.com despre apartament modern cu motive africane, design Julia Kosova si Marina Korelskaya (8)

adelaparvu.com despre apartament modern cu motive africane, design Julia Kosova si Marina Korelskaya (9)
Sursa foto: Interieristka

2 raspunsuri pentru Colorat cu motive africane acest apartament modern

  1. silvia spune:

    Buna Adela, imi place culoarea neutra a peretilor si culorile vii ale pieselor de accent si a accesoriilor. Totul este elegant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *