adelaparvu.com despre casa de vacanta cu ferestre turcoaz, casa din prefabricate, arh Sergio Rodiquez (2)

In Case, Design Interior

Fără electricitate, ca să fie mai aproape de natură

Când vezi casa asta de la exterior nu ți-ai imagina că n-are parte de tot confortul din ziua de azi, dar proprietarii ei au decis că singura modalitate de-a se rupe de rutina zilnică ar fi în lipsa electricității. Da, o casă de weekend unde să nu fie tentați să deschidă vreun televizor, radio, vreun calculator sau să-și încarce telefonul, ci doar să se lase în voia ritmului naturii. Ca atare, nu întâmplător ferestrele sunt mari pentru că lumina naturală este necesară în lipsa iluminatului artificial. De asemenea, lângă casă și-au făcut o mică grădină unde să aibă tot ce ele trebuie pentru gustări frugale, deoarece fără frigider ești forțat să prepari totul proaspăt. El este homeopat, iar ea designer. Ai să vezi cât de frumos este decorată la interior casă, dar știind profesia lui ai să înțelegi cât de important a fost pentru ei apropierea de natură.

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu ferestre turcoaz, casa din prefabricate, arh Sergio Rodiquez (1)

E foarte interesant faptul că atunci când te obișnuiești cu anumite lucruri, când ai reflexe de genul să deschizi frigiderul, să apeși întrerupătoarele ca să aprinzi lumina, să te gândești că încălzești repede mâncarea la microunde ți se pare de neconceput să trăiești, chiar și pentru două trei zile, fără electricitate. Dar adevărul este că cel puțin la noi sunt încă mulți oameni care trăiesc fără curent electric, deci nu e imposibil așa ceva. Casa de față este situată și într-o țară unde clima este caldă și asta ajută enorm. E în Brazilia, la periferia fabulosului oraș Rio de Janeiro, pe coasta Atlanticului. A fost proiectată și construită în 1990 ca și casă de vacanță de renumitul arhitect Sergio Rodriguez (1927-2014), care a folosit elemente prefabricate pentru a o ridica. La interior casa măsoară circa 90 de metri pătrați. Proprietarii au făcut însă câteva modificări, în special cele legate de mărimea și așezarea ferestrelor. De asemenea, fosta terasă au înglobată în ansamblul casei, așa că acum ea a devenind parte din zona de zi.

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu ferestre turcoaz, casa din prefabricate, arh Sergio Rodiquez (7)

Interiorul este foarte plăcut, grație luminii naturale, dar și pentru că pe ferestre se vede vegetație din plin. În plus, multe piese de mobilier realizate pe comandă sunt excelent integrate în decor. Nu, nu te gândi la ceva pretețios, căci e o cabană de weekend, dar totuși găsești și aici idei practice, cum ar fi biroul din dormitor cu o formă simplă, dar funcțională, canapeaua din camera de zi realizată din scânduri de lemn șelfuite sau mobila de bucătărie relizată din combinații de prefabricate din lemn cu uși de dulap din obloane. Mi-a plăcut tare mult tâmplăria vopsită într-un verde turcoaz pentru că dă un aer proapăt casei și parcă amplifică senzația de verdeață care se întrevede prin ferestre. Desigur că în lipsa vecinilor, în zona de zi, nici nu mai era nevoie de perdele. Designerul Regina Kato și soțul ei Milton Ungierowicz și-au creat aici un loc perfect de refugiu, unul care-i invită să exploreze natura, să facă plimbări lungi și să aibă grijă de grădina lor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu ferestre turcoaz, casa din prefabricate, arh Sergio Rodiquez (2)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu ferestre turcoaz, casa din prefabricate, arh Sergio Rodiquez (8)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu ferestre turcoaz, casa din prefabricate, arh Sergio Rodiquez (3)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu ferestre turcoaz, casa din prefabricate, arh Sergio Rodiquez (5)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu ferestre turcoaz, casa din prefabricate, arh Sergio Rodiquez (6)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu ferestre turcoaz, casa din prefabricate, arh Sergio Rodiquez (4)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu ferestre turcoaz, casa din prefabricate, arh Sergio Rodiquez (10)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu ferestre turcoaz, casa din prefabricate, arh Sergio Rodiquez (9)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu ferestre turcoaz, casa din prefabricate, arh Sergio Rodiquez (11)
Sursa foto: Casa Abril

2 raspunsuri pentru Fără electricitate, ca să fie mai aproape de natură

  1. si mie dar cu veverita mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *