adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (1)

In Case, Design Interior

Verdele înviorează o casă cu aer rustic și terasele ei

Mi-au atras atenția accentele de verde, nuanțe proaspete sau pastelate prezente în tâmplărie sau pe suprafețele stâlpilor și bârnelor teraselor. Un detaliu aparent minor, dar care contează în imaginea acestei frumoase case. Proprietarii ei și-au dorit o locuință nouă, dar care să se integreze frumos în peisajul satului unde e ridicată. Au găsit un teren care la prima vedere nu părea prea bun, fiind în pantă, situat pe coama unui deal. Deși au întâmpinat dificultăți pe timpul șantierului pentru construirea fundație, la final au realizat că poziția casei nu putea fi mai bună. De pe terasele ei se desfășoară panorama asupra satului montan, unde casele tradiționale se văd superb.

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (14)

Mi-ar fi plăcut să-ți spun că e la noi, dar casa este situată în Spania, în zona Comillas, de unde se poate admira lanțul muntos Picos de Europa din nordul acestei țări însorite. Da, peisaje de vis pentru care și proprietarii și-au dorit o casă frumoasă în ton cu minunate priveliști. Au apelat la un constructor local care le-a recomandat o casă din lemn, deși cele din zonă sunt de piatră. Construcția din lemn nu doar că a putut fi ridicată mai repede, dar nici nu necesita o fundație laborioasă, mai ales că s-a dorit o organizare trei etaje. Evident nu sunt egale datorită terenului în pantă, dar sunt bine concepute și fiecare zonă a casei beneficiază de terase ample, care pe timpul sezonului cald devin adevărate camere în aer liber și printre cele mai utilizate. Și pentru că e zonă de munte, unde variația de temperatură între anotimpuri e mare, pentru terase s-au folosit lemn de tec, rezistent și ușor de întreținut.

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (2)

La interior finisajele dominante sunt cele din lemn prezent atât la nivelul pardoselilor, cât și la nivelul plafoanelor. Casa a fost orientată astfel încât să beneficieze pe terasele largi de cât mai mult soare, dar și de panorama către sat și lanțul muntos. Ambientul este creat prin combinații de piese și decorațiuni variate de la cele moderne, la cele rustice sau cu finisaj antichizat (sau vintage cum i se mai spune) și asta-i conferă personalitate și unicitate. Între canapelele actuale exisăt o masă rustică, iar fotoliile sunt din categoria antichităților. Diversitate de texturi, dar și culoare care imprimă șarm. Câteva oglinzi cu rame vechi decorează peretele ce înglobează un șemineu modern, iar pernele fantezie aduc stropi de culoare alături de carpete bogat ornamentate.

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (3)

Bucătăria și sufrageria sunt o combinație reușită de modern și rustic, iar aici decorul a fost personalizat și prin aplicarea unui tapet cu temă exotică în culori frumoase. Pentru că spațiul bucătăriei nu este foarte mare, ci mai mult lung și îngust s-a folosit un blat de lucru de tip Kuma, care dă o notă contemporană, dar care în lipsa îmbinărilor șia chiuvetei deja configurată face ca încăperea să pară mai luminoasă și organizată. În plus, este și mai ușor de întreținut. Și pentru că în acestă casă se gătește la greu, nu întâmplător bucătăria a fost configurată separat. În fața ei se află locul de luat masă situat lângă o fereastră generoasă pe care să se vadă peisajul zonei. Pe timp de vară terasa corespondentă livingului devine sufrageria în aer liber.

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (4)

La etajele următoare sunt amenajate dormitoarele, iar cel matrimonial este superb ambientat. Amplu și luminos el are și un loc de relaxare pe lângă pat, respectiv o canapea binevenită pentru lectură sau refugiu. Sistemul de stâlpi și bârne aflat la vedere îi conferă un aer special conturând un spațiu de mansardă cu totul special. Deși totul e vopsit aici în alb pentru a amplifica lumina naturală, un element constructiv iese în evidență – soba cu cahle pictate. Superbă! În dormitorul copiilor verdele proaspăt prezent pe fețe exterioare ale tâmplăriei devine pastelat și el colorează bârnele de la nivelul plafonului ca și fețele dulapurilor înzidite. O casă frumoasă și luminoasă perfectă pentru o familie. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (8)

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (7)

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (6)

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (5)

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (9)

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (10)

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (11)

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (12)

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (16)

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (13)

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (15)

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (18)

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (17)

adelaparvu.com despre casa cu terase, casa cu tamplarie verde, casa Spania, Comillas, foto Elmueble (19)Sursa foto: ElMueble

 

6 raspunsuri pentru Verdele înviorează o casă cu aer rustic și terasele ei

 1. estera spune:

  Imi place verdele combinat cu alb in locuinta,doar ca eu stau la bloc si pot face mult cu minim de buget,poate ma inspir din cele ce vad ,multumesc pentru toate cele trimise

 2. Deşi are accente de verde şi nu de albastru, deşi are mult lemn şi nu gresie, nu ştiu de ce m-a dus cu mintea la un decor mediteraneean , Parcă-mi sugerează că după coamele dealurilor, răsare sclipirea mării.
  Poate că unde este atât de luminoasă şi de caldă şi unde mai are şi câteva accente de portocaliu.
  Oricum ar fi, este deosebit de frumoasă, mi-ar plăcea mult un asemenea interior. Nu că peisajul, mi-ar displăcea, Doamne fereşte!
  Uite aşa ne faci tu, Adela, să visăm ziua-n amiaza mare, cu ochii deschişi!

 3. radhacross spune:

  Desi prefer din start lemnaria natur,tot ce e aici in alb si verde e frumos,doar ca dpdv practic,si mai ales a la long,se intretine mult mai greu si mai costisitor – si sunt suprafete uriase !

 4. Minunat! Și scările alea sunt super. Simple și de efect!

 5. […] găsească și să-și exprime propria voce la interior. Dar merită să observi că pe fundalul nuanței de verde piesele de mobilă și decorațiunile textile (draperii, covoare) sunt preponderent în nuanțe […]

 6. […] actualitate, deși sunt inserate câteva elemente cu alură clasică. Mi-au plăcut la nebunie tâmplăriile interioare în nuanțe pastelate care colorează discret, pe suprafețe mici, dar de mare efect încăperile. Tonurile cuminți, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *