adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch

In Case, Design Interior

Aer romantic într-o superbă casă cu grădină în stil mediteranean

Parcă e desprinsă dintr-un decor de film această casă cu grădină și terase frumoase. Ridicată pe o colină de unde vederea în jur este spectaculoasă, construcția este concepută astfel încât orientarea ferestrelor să fie către panoramele de vis din zonă. Deși te-ai aștepta să fie în Europa, luând în calcul arhitectura și decorul interior cu parfum provensal, află că este pe coastă californiană, în Santa Barbara, și este construită de firma Giffin & Crane. Spațiile ample, deschiderile dintre spațiile organizate în zona de zi vorbesc indirect despre stilul de peste ocean, unde totul pare să fie mai grandios, mai voluminos. Cu toate acestea decorul camerelor sunt o adevărată poezie – cu tușe feminine, romantice, cu reușite combinații de piese de mobilier, decorațiuni și o abundență de țesături textile de interior care creionează scenografia mediteraneană.

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch (16)

Dar totul pornește dinspre exterior, căci grădina cu piscină și terasele sunt atât de primitoare, de atractive, iar detaliile atât de bine conturate încât te pregătesc pentru a descoperi interiorul de vis. Culorile fațadelor frumos armonizate cu peisajul, finisajele, materialele de construcție, pavajele, precum și prezența olanelor ca învelitoare pentru acoperiș te duc cu gândul instant la spațiul mediteranean. Și este excelent gândită casa de către designerul Chris Dentzel cu deschidere, pentru aproape fiecare încăpere, către exterior. Astfel totul pare legat, conectat cu mediul ambiant cu atât mai mult cu cât există și punți de legătură la nivel cromatic și de textură. Da, mă refer în primul rând la pardoselile de teracotă care-ți dau impresia că interiorul se prelungește către exterior.

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch (12)

Bucătăria este generoasă, dar excelent organizată. Pe lângă mobilierul alb cu finisaj antichizat, o masă insulă colorată vine să ofere un punct de reper și o delimitare plăcută a spațiului de gătit față de salon. Mi-a plăcut locul de gătit cu dotări cu aspect antichizat și dispunerea unui cuptor-șemineu la granița dintre bucătărie și camera de zi secundară, cea a familiei. Desigur că și prezența bârnelor de la nivelul plafoanelor accentuează imaginea rustică, dar în ambient au un mare impact, pe lângă finisaje și mobilier, multitudinea de decorațiuni alese în ton cu tema amenajării. Deși deschisă către livingul dedicat familiei, bucătăria este organizată astfel încât spațiul de gătit să nu fie vizibil, la fel ca și zona chiuvetei. Ingenioasă organizare.

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch (13)

Camera de zi formală, adică acolo unde sunt primiți oaspeții, este separată de bucătărie, dar luminoasă și generoasă, cu locul de masă inclus. Are un aer intim imprimat de plafonul simplu și de orientarea mobilierului de ședere către ferestrele prin care se vede panorama superbă. De la registrul rustic provensal al bucătăriei, aici mobilierul este mai elegant, de inspirație clasică franceză, dar frumos armonizat cu locul de luat masa rustic de lângă șemineu. Mi-a plăcut faptul că mobila în livingul formal este simetric dispusă, ceea ce amplifică parfumul clasic dorit aici în acord cu terasa exterioară unde se întrevăd coloanele reinterpretate în stil ionic.

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch (1)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch (11)

Și da, într-o casă mediteraneană nu doar dormitoarele sunt largi și răcoroase, ci și băile sunt ample și luminoase. Deși finisajele sunt aproape peste tot similare, piesele funcționale și decorațiunile fac diferența și personalizează decorul. Cada îmbrăcată în cupru este cu adevărat un obiect special și este excelent poziționată. Chiar dacă baia este una modernă, separarea față de zona de duș, concepută ca o încăpere strict delimitată și cu rol de saună, nu alterează stilul mediteranean, din contră îl salvează căci dușul modern nu este la vedere. Dormitoarele sunt gândite ca spații de odihnă, dar și refugiu și relaxare. De aceea colțuri cu canapele sunt prezente, locuri perfect să tragi un pui de somn la prânz, să citești o carte sau să fii pur și simplu în zeama ta. Și da, au deschidere către balcoanele sau terasele casei, de unde grădina frumos amenajată de către designerul Katie O’Reilly-Rogers te invită să o descoperi. Superbă casă, ce să mai zic? Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch (14)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch (9)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch (2)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch (3)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch (4)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch (8)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch (5)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch (10)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch (7)

adelaparvu.com despre casa cu gradina in stil mediteranean, casa SUA Santa Barbara, interior design Chris Dentzel, peisagist Katie O'Reilly-Rogers, constructor Giffin & Crane, Foto Jim Bartsch (6)
Sursa foto: Giffin & Crane – Jim Bartsch

7 raspunsuri pentru Aer romantic într-o superbă casă cu grădină în stil mediteranean

  1. Mrs Mona spune:

    fiindca sunt o invidioasa pe lumea care locuieste aici voi face o remarca geloasa. Cine face curatenie aici si cine va freca la cuprul de la cada sa nu se oxideze. OK am zis-o 😉

  2. Bety spune:

    Foarte frumoasa aceasta casa. Este perfecta, este visul meu! Doamne Ajuta sa se materializeze!

  3. Carmen spune:

    Foarte frumoasa casa, sunt curioasa daca s-a respectat stilulul si in alegerea materialelor de costructie pt structura casei, caramida, piatra, beton, etc stiu ca in SUA nu prea se construieste in caramida si structura de beton precum in Europa ci in materiale usoare si mai putin durabile…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *