adelaparvu.com despre casa din lemn in stil rustic scandinav, designer Diana Beattie, arhitectura Miller Architects (9)

In Case, Design Interior

De poveste casa din lemn cu încăperi mici, rustice și colorate

Mi-au plăcut detaliile, în special lucrările de artizanat, de la ușa principală la picturile florale ce decorează discret, dar cu efect pereții ori mobilierul. Da, interioare mici, intime, dar ce refugiu de poveste! Nici n-ai putea crede că un designer de interior și-ar putea dori ceva atât de rustic, mai ales când munca lui e concentrată pentru creionarea unor interioare elegante, de-a dreptul luxoase. Dar designerița de origine canadiană Diana Beattie a ales să se specializeze în amenajări rustice pentru că acestea sunt mai aproape de sufletul ei. Și poți să-ți dai seama cât de pasionată este de acest stil după ce vezi această casă pentru care a făcut eforturi uriașe să o mute pe proprietatea ei din Montana.

adelaparvu.com despre casa din lemn in stil rustic scandinav, designer Diana Beattie, arhitectura Miller Architects (14)

Da, casa din lemn este una veche, ridicată în 1912 de un tâmplar de origine suedeză. Când Diana a găsit-o a știut că și-o dorește mai ales când a descoperit detaliile pictate și câteva piese de mobilier tradițional suedeze. Dulapul albastru, mici piese de mobilă pictate i-au atras atenția. A angajat oameni care să dezasambleze construcția și să o relocheze. Desigur, i-a adus îmbunătățiri și a redecorat interioarele, dar a păstrat camerele mici și intime pe care le-a decorat și mobilat cât mai fidel rusticului scandinav, dar a adăugat culoare. Și pentru asta a apelat la artizani talentați care să-și pună amprenta pe finisaje și obiecte.

adelaparvu.com despre casa din lemn in stil rustic scandinav, designer Diana Beattie, arhitectura Miller Architects (1)

Încă de la intrarea în casă te întâmpină o ușă bogat ornamentată. Dar este decorată cu bucăți de lemn reciclat de către un tâmplar local. Pe fața opusă a ușii a fost păstrată pictura originală, iar designerița a preferat să o protejeze situând-o spre interior. Dar ce de efect poate fi o ușă, pe care, nu-i așa, o vezi de la interior și în loc să fie doar un element banal, o foaie închisă, aici devine o adevărată piesă de artă. Mai departe, în micul living a fost construit cu șemineu, dar la exteriorul acestuia sunt pietre găsite pe proprietate. Da, s-a săpăt după ele și arată acum cu totul special într-un ansamblu coerent. Un al doilea șemineu se află într-o cameră de relaxare, unde pereții sunt dicret, dar frumos pictați cu motive florale, iar mobila este una veche, rustic scandinavă combinată cu ceva mai recent, dar care e în ton.

adelaparvu.com despre casa din lemn in stil rustic scandinav, designer Diana Beattie, arhitectura Miller Architects (2)

Și pentru a păstra atmosfera casei, designerul a ales ca și în zona de bucătărie dotările și electrocasnice moderne să fie cât mai bine camuflate. Astfel, cu ajutorul meșterilor, a îmbrăcat aceste utilități în foi de cupru și se integrează perfect în ambient. La etaj, dormitorul are un pat ce pare supradimensionat, dar designerul a folosit suprafața lui cu scop decorativ, îmbrăcându-l într-un quilt vechi, american, cusut la 1930. Petice de culoare ce vorbesc despre alte vremuri, dar care se armonizează reușit cu parfumul rustic al acestei case din lemn. Terasa? O adevărată încântare căci peisajele către care este orientată sunt copleșitor de frumoase. M-am și întrebat dacă nu cumva imaginile sunt de fapt picturi pentru că arată ireal. Când e prea multă frumusețe, parcă ne îndoim de ea. Te las să te bucuri de imagini. Cred că n-are cum să nu-ți placă ceea ce vei vedea. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa din lemn in stil rustic scandinav, designer Diana Beattie, arhitectura Miller Architects (13)

adelaparvu.com despre casa din lemn in stil rustic scandinav, designer Diana Beattie, arhitectura Miller Architects (10)

adelaparvu.com despre casa din lemn in stil rustic scandinav, designer Diana Beattie, arhitectura Miller Architects (3)

adelaparvu.com despre casa din lemn in stil rustic scandinav, designer Diana Beattie, arhitectura Miller Architects (5)

adelaparvu.com despre casa din lemn in stil rustic scandinav, designer Diana Beattie, arhitectura Miller Architects (8)

adelaparvu.com despre casa din lemn in stil rustic scandinav, designer Diana Beattie, arhitectura Miller Architects (11)

adelaparvu.com despre casa din lemn in stil rustic scandinav, designer Diana Beattie, arhitectura Miller Architects (4)

adelaparvu.com despre casa din lemn in stil rustic scandinav, designer Diana Beattie, arhitectura Miller Architects (6)

adelaparvu.com despre casa din lemn in stil rustic scandinav, designer Diana Beattie, arhitectura Miller Architects (12)

adelaparvu.com despre casa din lemn in stil rustic scandinav, designer Diana Beattie, arhitectura Miller Architects (7)

adelaparvu.com despre casa din lemn in stil rustic scandinav, designer Diana Beattie, arhitectura Miller Architects (9)

7 raspunsuri pentru De poveste casa din lemn cu încăperi mici, rustice și colorate

 1. Gianina spune:

  Doamne,e de vis!…cat de fromoasa poate fi,iar de interioare nu mai vorbesc…Multumesc Adela!!!…vreau si eu!

 2. Mrs. Mona spune:

  Nu ma inebunesc dupa stilul asta dar aici este ceva dincolo de meserie si artizanat. Este o adevarata arta. Usa de la intrare aia si alta din interior cu ferastruici m-a lesinat. Dulapioarele pictate sunt o nebunie. Frigiderul acoperit in cupru este sexi. Totul este asa de charmant. Beautiful Beautiful Charming ♡♥

 3. Lorena Ivanus spune:

  Va multumesc anticipat daca cineva imi poate spune cu ce anume sunt vopsiti peretii lucios. Va multumesc!

 4. radhacross spune:

  he he…super ! pe sufletul meu

 5. Alice spune:

  Superbe aceste detalii de mobilier!

 6. Alina spune:

  sper ca odata sa am si eu una asemanatoare. e casuta din vis si de vis. tot ce ti-ai putea dori pentru linistea ta sufleteasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *