adelaparvu.com despre locuinta din doua apartamente, foto Urzadzamy (8)

In apartamente, Design Interior

Din două apartamente au făcut unul singur și frumos amenajat

Greu ți-ai da seama că este vorba despre un interior de la bloc când vezi spațiile largi de aici. Dar proprietarii acestei locuințe au avut o idee îndrăzneață – să unească două apartamente aflate la parter și să facă din ele o locuință generoasă. Desigur că au exista probleme pe care nu le-au prevăzut, cum ar fi pereții și grinzile parte din structura de rezistență pe care nu au avut voie și nici n-ar fi putut să-i desființeze, dar rezultatul este și așa, cu limitările de rigoare, unul spectaculos. Deși ai avea tentația să consideri că amenajarea interioară este una rustică cu accente contemporane, îți spun din start că este o combinație eclectică. Pe alocuri arată ca un conac, în alte colțuri zici că e cabană, iar alte spații ai certitudinea că sunt foarte actuale. Ei bine, proprietarii au reușit să le combine pe toate ca să se simtă ei bine. Și până la rmă asta contează. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre locuinta din doua apartamente, foto Urzadzamy (10)

Ce și-au dorit de fapt proprietarii? Să aibă parte de un living foarte spațios cu bucătărie, care să nu arate ca de bloc. După unirea celor două apartamente au creat, evident cu ajutorul unui arhitect, o zonă centrală în noua locuință care a devenit cea mai amplă încăpere a casei. Practic, cele două bucătării și livinguri din fostele apartamente au fost alipite și transformate în această nouă cameră de zi aranjată în stil american, adică având bucătăria deschisă. Aici, în noua bucătărie vei vedea pe laterale mici arcade în dreptul ferestrei și peretelui opus acesteia care sunt realizate pentru a masca legătura dintre fostele apartamente. Holul cu tavanul boltit nu e doar pentru aspect, ci are și rol de susținere în structura de rezistență fiind o altă legătură între cele două foste locuințe mai mici. Multe dintre conexiunile dintre apartamente sunt rezolvate cu plăcari de cărămidă. Astfel, au fost camuflate multe imperfecțiuni și atenția este astfel canalizată către altceva.

adelaparvu.com despre locuinta din doua apartamente, foto Urzadzamy (3)

După ce noua locuință a fost creată ca spațiu cu livingul și bucătăria centrale în jurul cărora sunt dispuse dormitoarele și băile, au putut fi instalate și uși și ferestre mai deosebite. Una dintre ușile interioare este chiar de influență franceză, cu geamuri multe ce lasă lumina să pătrundă la interior. Un alt avantaj al alipirii fostelor apartamente a fost și crearea locului pentru baia matrimonială, foarte generos, vizibil din dormitorul principal. Da, cada este la vedere, singurul delimitat într-o încăpere de sine stătătoare fiind wc-ul. Dar de ce arată plăcut locuința? Pentru că finisajele sunt calde. Peste tot e montată podea din lemn de stejar, pereții sunt zugrăviți în majoritatea lor albi, iar pe alocuri cărămida aparentă îi îmbracă. De asemenea, majoritatea pieselor de mobilă mari sunt albe, canapeaua e gri, pe când scaunele și corpurile de iluminat sunt actuale, cu design industrial. Deci elemente care se potrivesc împreună. Un stil eclectic interesant, care creionează o locuință cu personalitate. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta din doua apartamente, foto Urzadzamy (7)

adelaparvu.com despre locuinta din doua apartamente, foto Urzadzamy (8)

adelaparvu.com despre locuinta din doua apartamente, foto Urzadzamy (2)

adelaparvu.com despre locuinta din doua apartamente, foto Urzadzamy (4)

adelaparvu.com despre locuinta din doua apartamente, foto Urzadzamy (9)

adelaparvu.com despre locuinta din doua apartamente, foto Urzadzamy (1)

adelaparvu.com despre locuinta din doua apartamente, foto Urzadzamy (6)

adelaparvu.com despre locuinta din doua apartamente, foto Urzadzamy (5)Sursa foto: urzadzamy

13 raspunsuri pentru Din două apartamente au făcut unul singur și frumos amenajat

 1. virginia spune:

  Fara cuvinte

 2. carmen spune:

  super apartamentul! designul este pe gustul meu.Astfel de lustre as dori si eu dar nu am gasit in dedeman/practiker.De unde as putea cumpara?

 3. ciprian spune:

  Interesant de stiut ce suprafata are apartamentul la momentul actual 🙂

 4. Raluca spune:

  Cine este designerul?

 5. Ale spune:

  Foarte echilibrat si cald.
  Masa de dining si caramida de unde sunt? Mltumesc

 6. Gabi spune:

  Cum au obtinut autorizatiile necesare transformarii?

  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *