adelaparvu.com despre casa rustica simpla Andaluzia, Foto Rafal Lipski (6)

In Case, Design Interior

Simplitatea are farmecul ei

Mă cunoști și știi cât de mult îmi plac culorile, dar mă izbește câteodată o casă simplă care mă cucerește prin austeritatea ei. Poate pentru că e precum o pânză pe care de abia se întrevede o schiță și pe care simt că ar mai încăpea alte culori și forme sau poate pentru că, pur și simplu, mă bucură să constat că n-aș avea nevoie de multe obiecte pentru a simți tihna pe care ți-o poate imprima un decor cu tușe rustice. Așa au pățit și proprietarii acestei case, un cuplu tânăr, ea poloneză, el englez, care într-o vacanță au descoperit peisajele superbe din Andaluzia și au hotărât să-și cumpere o casă aici. Deși inițial au vrut să o aibă ca și refugiu de vacanță au ajuns să se mute definitiv, chiar dacă asta implică să călătorească mult și pentru a-și onora comenzile în țara natală, ea fiind designer de interior.

adelaparvu.com despre casa rustica simpla Andaluzia, Foto Rafal Lipski (10)

I-au cucerit și pe ei liniile imperfecte ale casei, mai exact urmele mâinilor celor care au construit-o. Au păstrat totul așa cum era, de la pardoselile vechi la nișele scobite în ziduri. Au adăugat mobilă, dar nu una de set. Agnieszka spune că și atunci când ai obiecte puține ele trebuie să fie unele care-ți plac și care spun o poveste. Dacă le cumperi ca și set din magazin întotdeauna îți vor părea străine, iar decorul va deveni dintr-o dată lipsit de armonie. Chiar dacă ar fi putut adăuga multe decorațiuni, aici n-a simțit nevoia să o facă. De ce? Pentru că peisajul din jur i-a dictat cum să fie și interiorul casei. Așa că a lăsat totul în tonuri cuminiți de pământ și lemn. Culorile vii le are în exterior, acolo unde mai ales vara, natura încântă privirea cu nuanțele vibrante ale cerului, florilor și copacilor ca și ale cerului și vegetației ce îmbracă dealurile și munții ce se văd în zare.

adelaparvu.com despre casa rustica simpla Andaluzia, Foto Rafal Lipski (7)

S-au gândit, în primul rând, ca totul să fie practic, să aibă parte de confort, dar să nu sufoce cu nimic spațiile. De altfel, camerele sunt mici și destul de joase, cu diferențe de nivel între ele, deci din bucătărie mai urci câteva trepte către living, unde mare lucru n-a încăput în afara canapelei și a măsuței ce o însoțește. Însă de pe canapea se deschide ușa dublă către terasă și implicit către panorama superbă din zonă. Păi ce culori să-ți mai dorești la interior când le ai pe cele mai frumoase creionate sub lumina soarelui? În plus, te simți mult mai bine acasă dacă decorezi cu lucruri făcute de tine. Spre exemplu, în loc de culori pe perete sau tapiserie Agnieszka a montat pe o stânghie de lemn o bucată de material al cărei imprimeu se regăsește și în fețele de pernă cusute de ea. Paul se ocupă de terasă și grădină și a plantat mai mulți arbori care să anime tablourile naturale care se văd prin ferestre. Mi-au plăcut banchetele zidite din living peste care au așezat niște perne, dar și spațiul bucătăriei despărțit de sufragerie printr-o arcadă ce pare de-a dreptul antică. Simplitatea are fără îndoială farmecul ei. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa rustica simpla Andaluzia, Foto Rafal Lipski (4)

adelaparvu.com despre casa rustica simpla Andaluzia, Foto Rafal Lipski (11)

adelaparvu.com despre casa rustica simpla Andaluzia, Foto Rafal Lipski (9)

adelaparvu.com despre casa rustica simpla Andaluzia, Foto Rafal Lipski (12)

adelaparvu.com despre casa rustica simpla Andaluzia, Foto Rafal Lipski (2)

adelaparvu.com despre casa rustica simpla Andaluzia, Foto Rafal Lipski (6)

adelaparvu.com despre casa rustica simpla Andaluzia, Foto Rafal Lipski (15)

adelaparvu.com despre casa rustica simpla Andaluzia, Foto Rafal Lipski (16)

adelaparvu.com despre casa rustica simpla Andaluzia, Foto Rafal Lipski (8)

adelaparvu.com despre casa rustica simpla Andaluzia, Foto Rafal Lipski (14)

adelaparvu.com despre casa rustica simpla Andaluzia, Foto Rafal Lipski (13)

adelaparvu.com despre casa rustica simpla Andaluzia, Foto Rafal Lipski (3)

3 raspunsuri pentru Simplitatea are farmecul ei

  1. Mala spune:

    Excepţional! Se zice că diavolul stă în detalii, însă, aci cred că raiul şi-a găsit exemplificarea perfectă.

  2. Cu un asemenea cadru natural, nici nu mai conteaza interiorul. Este foarte frumoasa zona de bucatarie. Dormitoarele par, intr-adevar, putin cam reci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *