adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (8)

In Case, Design Interior

Pe cât de simplă, pe atât de frumoasă e această casă rustic mediteraneană

Ce atmosferă de calm și relaxarea poate să imprime această casă mică, dar excelent organizată și frumos amenajată. Secretul amenajării ei constă în simplitatea și coerența finisajelor, a prezenței unui mobilier strict necesar, dar bine realizat și a decorațiunilor puține, dar de impact. Locuința se află în Mallorca și a fost achiziționată de o familie de olandezi care are trei copii. Pentru că și-au dorit ca amenajarea interioară să fie repede și bine făcută au apelat la un atelier de artizani, mai exact la cel a lui Mestre Paco, care este tâmplar de profesie, dar care muncește alături de copii săi ce au deschis și un birou de amenajări. Născuți și crescuți în Mallorca cei familia Paco sunt familiarizați cu stilul de ambientare al caselor de vacanță. Nici nu e de mirare că aici au știut exact cum să vină în întâmpinarea dorințelor familiei ce folosește casa în timpul vacanțelor.

adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (3)

Casa este una veche cu ziduri din piatră, iar ele sunt frumos evidențiate la interior prin constratul cu tavanele vopsite în alb, inclusiv grinzile și cu suprafețe de contrast tot albe. Dacă observi bine, oriunde a existat un element cu muchii drepte, cum ar fi stâlpii din colțurile încăperilor, vopseau a albă a fost cea care a îmbrăcat suprafețele. Astfel s-a realizat un joc interesant de suprafețe rugoase și albe, care pun în valoare patina și culoarea pietrei. De asemenea, pardoselile sunt din piatră și e interesant faptul că o bună parte din cele de la parter sunt pavate chiar cu piatră de râu. În zonele umede și în dormitoare s-au folosit plăci și arată de senzație. Multe dintre ele unele vechi, recuperate de la construcții vechi.

adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (10)

Ei bine, într-un cadru cu finisaje preponderent rugoase, alternate cu zone albe, mobilierul este excelent integrat. De ce spun asta? Păi observă, spre exemplu, în living simplitatea pieselor ca forme, dar și textura și nuanțele tapițeriilor. Nu întâmplător canapeaua și covorul sunt albe, tocmai pentru a mări suprafața de contrast cu piatra și a lumina interiorul. Scaunele albastre vin ca accente marine, iar mici decorațiuni din registrul rustic și marin (coralii) vin să închege tema abordată. Merită remarcate dotările moderne camuflate în elementele cu aspect natural, cum ar fi focarul șemineului sau cuptorul de la bucătărie încastrat în perete. Și da, mobila de la bucătărie e simplă, deși modernă, iar culoarea fronturilor și dulapurilor a fost aleasă cât mai aproape de nuanța lemnului. N-ai să vezi faianță, ci plăci de piatră montate doar atât cât este necesar, adică în dreptul zonei de lucru și a celei de gătit. Un scaun Tolix cu finisaj antichizat vine să accentueze nota de vechi într-un spațiu cu mobilă și dotări predominant noi și actuale.

adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (11)

La etaj sunt dormitoarele unde decorul e la fel de simplu, dar șarmant. Unde nu te aștepți acolo dai peste detalii frumoase, cum ar fi bârne rustice (buiandrugi) deasupra ferestrelor sau obloane vechi în loc de căpătâiul de pat. O zonă de lavoare este la vedere direct în dormitorul matrimonial și aici ai să vezi că forma modernă a obiectelor sanitare se potrivește perfect în cadrul finisat rustic. Același joc de rugozitate a pietrei cu zone lise, albe, suprafețe care sunt frumos echilibrate și la nivelul mobilierului. Vezi că nu toate piesele sunt vechi, ci combinate cu unele noi, de-a dreptul impecabile, inclusiv pe terasa acoperită. O casă tare plăcută și cred că ar fi la fel de confortabilă și pentru traiul de zi cu zi nu doar pentru vacanțe. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (4)

adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (5)

adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (7)

adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (6)

adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (9)

adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (12)

adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (13)

adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (14)

adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (15)

adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (16)

adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (2)

adelaparvu.com despre casa de vacanta mediteraneana, casa Spania, casa Mallorca, design Mestre Paco (3)
Sursa foto: Mestre Paco

Un raspuns pentru Pe cât de simplă, pe atât de frumoasă e această casă rustic mediteraneană

  1. […] cunoști și știi cât de mult îmi plac culorile, dar mă izbește câteodată o casă simplă care mă cucerește prin austeritatea ei. Poate pentru că e precum o pânză pe care de abia se […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *