adelaparvu.com despre competitia Ceresit Facade Award 2014 (1)

In Concursuri

Abia aștept să aflu despre proiectele arhitecților români înscrise la Ceresit Facade Awards 2014

Una dintre cele mai mari competiții arhitecturale la nivel european este Ceresit Facade Awards 2014, unde arhitecți din toate țările bătrânului continent sunt invitați să-și înscrie proiectele. Da, abia aștept să aflu cine s-a înscris de la noi și mai ales ce proiecte au ales arhitecții români să prezinte întregii Europe. Și pentru această competiție pentru care înscrierile sunt până pe 31 octombrie 2014 și se pot face pe site-ul ceresit.com/Facade-Award, adică mai sunt doar câteva zile, sigur unul dintre arhitecții români va primi premiul dedicat reprezentantului țării noastre, care va consta într-o excursie fascinantă în orașele italiene înțesate de clădiri reprezentative pentru istoria arhitecturii (așa cum am mai scris și aici). Cine se poate înscrie? Arhitecții care au folosit pentru fațadele clădirilor proiectate de ei sistemele Ceresit, respectiv sistemul compozit de izolaţie termică la exterior (ETICS), tencuielile acrilice şi siliconico-silicatice Colours of Nature sau tencuielile Visage. Aceste tencuieli sunt compatibile şi integrate în sistemele ETICS, asigurând izolare perfectă, durabilitate şi proprietăţi elastice deosebite. Dar pentru noi, restul oamenilor care nu suntem arhitecți tot e bine să aflăm câte ceva despre aceste produse. Hai să-ți spun două vorbe despre ele mai jos după ce pun afișul ce anunță competiția, care pune la bătaie premii consistente ce însumează 24.000 de euro!

adelaparvu.com despre competitia Ceresit Facade Award 2014 (2)

Produsele din gama Visage sunt create în 3 mari categorii, reprezentând resursele naturale care pun cel mai bine în valoare designul contemporan: piatră, lemn şi metal. Iar prin inovaţie şi cercetare continuă, produsele Ceresit sunt dezvoltate şi îmbunătăţite în mod continuu pentru ca rezistența și aspectul fațadelor să fie impecabile pentru mult timp. Noutatea în categoria Visage o constituie tencuiala cu efect de beton arhitectural – Ceresit CT 760. Aceasta se integrează perfect în sistemul de izolaţie termică a clădirii şi este ideală pentru crearea unei faţade cu aspect brut, nefinisat, adică așa cum le place arhitecților contemporani. Tencuiala arhitecturală Ceresit CT 760 VISAGE este uşor de pus în operă, foarte versatilă şi este disponibilă în trei nuanţe de gri – deschis (Sydney Light), mediu (Chicago Grey), închis (Tokyo Graphite) – precum şi numeroase texturi cu aspect de beton ce sunt menite să vină în ajutorul ideilor inovatoare sau experimentale ale designului arhitectural contemporan. Și da, sunt potrivite atât pentru case, cât și pentru clădiri de birouri, sedii de firmă, hoteluri sau restaurante. Normal că abia aștept să văd cine și cum a folosit în proiectele sale aceste sisteme de la Ceresit. Uite aici site-ul ceresit.ro unde ai toate datele despre competiție și mai jos prezentarea video a concursului. Țin pumnii arhitecților români! Îmi doresc să se înscrie cât mai mulți!

https://www.youtube.com/watch?v=LG8vguGqKSI

adelaparvu.com despre concurs Ceresit, proiect arh Catalina Chiculita (2)

adelaparvu.com despre concurs Ceresit, proiect arh Catalina Chiculita (1)

Proiect conceput de arh. Cătălina Chiculiță (0766.366.755), arhitecta din Galați care s-a înscris în competiție cu alte două proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *