adelaparvu.com despre casa cu materiale reciclate in CapeTown, designeri Alexandra Hojer si Micky Hoyle, Foto Micky Hoyle pentru Livingetc (31)

In Case, Design Interior

Și-au amenajat singuri casa cu obiecte și materiale reciclate

Mi-a plăcut tare mult cum arată ceastă casă și greu mi-a venit să cred că multe dintre soluții sunt realizate cu piese de mobilă vechi sau materiale reutilizate. Totul arată foarte armonios și coerent, iar de aici sigur te poți inspira și pentru locuința ta. Proprietarii sunt două persoane creative, el e fotograf și pasionat de bricolaj, iar ea este fashion designer. Micky Hoyle și Alexandra Hojer au găsit oportunitatea de-a cumpăra această casă în CapeTown și pentru că au cheltuit mai tot ce aveau ca să o poată achiziționa pentru amenajare au trebuit să improvizeze. Dar ideile lor chiar sunt foarte tari. Hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa cu materiale reciclate in CapeTown, designeri Alexandra Hojer si Micky Hoyle, Foto Micky Hoyle pentru Livingetc (15)

Construită în 1954 casa are două niveluri parter și etaj. Le-a plăcut celor doi priveliștea minunată din zonă și pentru aceasta au și modificat singuri interiorul. Și-au dorit ca din cât mai multe locuri ale casei să se poată bucura de panorama asupra munților din zonă. Ca atare au ales ca pentru living să aibă vedere către o terasă și ferestre largi, să deschidă spațiul dintre bucătărie și sufragerie, iar, la etaj, unul din cele trei dormitoare inițiale să fie sacrificat pentru a amenaja o baie generoasă cu priveliște.

Micky s-a apucat singur să facă modificările și evident a început cu desființarea de ziduri. Primul care a căzut a fost cel de la bucătărie, acum aceasta fiind parțial separată. Dar mobila de aici tot el a realizat-o, iar pentru a o personaliza s-au folosit de șabloane decorative și de două nuanțe diferite de gri închis. După ce au instalat bucătăria și-au dat seama că frigiderul ar fi la vedere și anume spatele acestuia. Așa că Micky s-a apucat să facă un soi de paravan din bucăți de paleți de fructe pe care le-a luat efectiv de la un fermier care le aruncase. Acum spatele frigiderului este mascat și pare că e un volum interesat acolo fără să-ți dai seama din prima despre ce este vorba.

adelaparvu.com despre casa cu materiale reciclate in CapeTown, designeri Alexandra Hojer si Micky Hoyle, Foto Micky Hoyle pentru Livingetc (19)

Pentru sufragerie s-au tot gândit ce să cumpere și cum să procedeze având bugetul limitat. Vizitele la târgurile de vechituri s-au dovedit a fi productive și eficiente. În loc de un simplu candelabru au cumpărat mai multe lămpi marocane pe care le-au montat sub forma unei instalații. Ele coboară din rozete de plafon de diferite dimensiuni și totul arată foarte exotic. Dar cum de arată totul așa de special? Au folosit vopsea închisă pe peretele cu fereastra ceea ce conferă adâncime spațiului, iar restul pereților i-au zugrăvit cu o vopsea cu efect metalic ce bate înspre cupru. Au ales mobilă simplă, metalică, dar obiectele decorative strălucitoare din alamă. De aici și luciul care dă foarte bine în constrast cu textura lemnului rugos. Plantele au completat totul, căci pe ferestre se vede multă verdeață.

adelaparvu.com despre casa cu materiale reciclate in CapeTown, designeri Alexandra Hojer si Micky Hoyle, Foto Micky Hoyle pentru Livingetc (18)

Pentru living erau în dilemă în privința șemineului. Era vechi, dar ar fi fost prea costisitor să-l schimbe sau să-l dărâme. Ce-au făcut? L-au transformat. Micky a creat un soi de paravan din gips carton tencuit cu un material ce are aspect de beton, iar în spatele acestui panou a instalat benzi LED cu lumină caldă. Deasupra canapelei au realizat un raft mai atipic, folosind o cutie veche pe post de etajeră. Cum ar veni e o etajeră cu spațiul de depozitare închis. Pentru a aduce un plus de strălucire, în vitrina din living au pus trofee cumpărate de la piața de vechituri. Dar sunt câteva piese, cum ar fi trunchiurile de măslini care dau foarte bine în cameră prin textura lor și alura sculpturală.

adelaparvu.com despre casa cu materiale reciclate in CapeTown, designeri Alexandra Hojer si Micky Hoyle, Foto Micky Hoyle pentru Livingetc (17)

La etaj sunt dormitoarele și o baie spațioasă, iar pentru camera lor de odihnă Micky a creat un colț îmbrăcat în lemn pentru a ascunde cablurile necesare corpurilor de iluminat suspendate, stânghii din paleți reciclați, iar la bază a construit singur din beton și sticlă un soi de noptieră cu spațiu de expunere. Au alternat frumos suprafețele rugoase din beton cu cele tencuite și zugrăvite în nuanțe închise, care au devenit fundalul perfect pentru tablouri și obiecte deosebite. Baia este și ea specială prin spațiul amplu alocat ei, dar și aici Micky a turnat în beton suportul pentru lavoare, despre care spune că a fost dificil de suspendat. Au completat însă totul cu o cadă contemporană și baterii de design pentru o imagine elegantă și actuală, plus decorațiuni în tonuri de bronz, auriu și alamă. Chiar și pentru spațiul de birou masa este una din bucăți reciclate – suportul de la o masă de grădină, iar blatul din sticlă de la fosta cabină de duș pe care au găsit-o aici.

adelaparvu.com despre casa cu materiale reciclate in CapeTown, designeri Alexandra Hojer si Micky Hoyle, Foto Micky Hoyle pentru Livingetc (13)

Mi-a plăcut și cum au decorat holul de la intrare, cu un fototapet cu frunze, o imagine captată de Micky și mărită peste care au pus un paravan vechi pe post de tablou, iar în fața acestuia o masă de birou veche cumpărată de la piața de vechituri. Ca să-i confere acestei piese un aspect și mai vintage Micky efectiv a trecut peste suprafața ei cu flacără deschisă, mai ales că ea se afla într-o stare avansată de degradare și nu mai putea fi recondiționată. Inspirația acestui stil de amenajare le-a venit după ce au descoperit în timpul renovării pardoseala veche din lemn într-o nuanță închisă. Atunci au mizat pe alternanța dintre zugrăveli întunecate, griul betoanelor și luciul dat prin vopsea, decorațiuni și obiecte. Toate straturile acestea conferă profunzime și un efect tridimensional special. Și da, e adevărat că i-a ajutat enorm ferestrele și priveliștea care se vede prin ele, dar și faptul că sunt foarte creativi. Casa este cu adevărat deosebită. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa cu materiale reciclate in CapeTown, designeri Alexandra Hojer si Micky Hoyle, Foto Micky Hoyle pentru Livingetc (16)

adelaparvu.com despre casa cu materiale reciclate in CapeTown, designeri Alexandra Hojer si Micky Hoyle, Foto Micky Hoyle pentru Livingetc (22)

 

adelaparvu.com despre casa cu materiale reciclate in CapeTown, designeri Alexandra Hojer si Micky Hoyle, Foto Micky Hoyle pentru Livingetc (48)

 

adelaparvu.com despre casa cu materiale reciclate in CapeTown, designeri Alexandra Hojer si Micky Hoyle, Foto Micky Hoyle pentru Livingetc (21)

adelaparvu.com despre casa cu materiale reciclate in CapeTown, designeri Alexandra Hojer si Micky Hoyle, Foto Micky Hoyle pentru Livingetc (11)

adelaparvu.com despre casa cu materiale reciclate in CapeTown, designeri Alexandra Hojer si Micky Hoyle, Foto Micky Hoyle pentru Livingetc (23)

adelaparvu.com despre casa cu materiale reciclate in CapeTown, designeri Alexandra Hojer si Micky Hoyle, Foto Micky Hoyle pentru Livingetc (1)

adelaparvu.com despre casa cu materiale reciclate in CapeTown, designeri Alexandra Hojer si Micky Hoyle, Foto Micky Hoyle pentru Livingetc (20)

adelaparvu.com despre casa cu materiale reciclate in CapeTown, designeri Alexandra Hojer si Micky Hoyle, Foto Micky Hoyle pentru Livingetc (14)
Foto: Micky Hoyle (mickyhoyle.com) pentru Living etc

6 raspunsuri pentru Și-au amenajat singuri casa cu obiecte și materiale reciclate

 1. DAN SILVIU BALANESCU spune:

  Super !!!

 2. Gabi spune:

  Foarte frumos! Sunt intr-adevar talentati!

 3. Marghita Croitoru spune:

  Draga Adela, te urmaresc de vreun an si aproape tot ce arati aici imi este de mare inspiratie pentru o casa veche din barne din zona Branului. Noroc ca nu am avut suficienti bani sa o termin acum 9 ani cand am cumparat-o, pentru ca nu as mai fi avut cum sa modific cu ce am gasit aici. Peste cateva saptamani voi posta niste poze, desi nu am terminat inca. Multumesc

 4. Mrs. Mona spune:

  daca este premiul OSCar ptr Design Interior acest cuplu merita cu desavarsire. Este un interior de vis asa original, evoluat, organic si perfect balansat ca forma si culoare ca nu pot sa imi inchipui ceva mai potrivit mie. ;-0 O INCANTARE superlativa LOooooVE ITtttttt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *