adelaparvu.com despre atelier de lucru la bloc, Foto Arkadiusz Scichocki, Czterykaty (3)

In Idei pentru acasa

În aceeași cameră de bloc: atelier de lucru, spațiu de birou și loc de dormit

Sunt mulți oameni care încearcă să găsească o soluție de a lucra confortabil acasă, dar se confruntă cu lipsa de spațiu. Când activitatea care se dorește a fi desfășurată acasă nu implică multă dezordine, cum ar fi spre exemplu realizarea de machete auto sau legătorie de artă, unde n-ai cum să strângi de fiecare dată toate piesele și materialele și nici uneltele, funcțiunile pot fi combinate frumos. Mi-a plăcut soluția asta de amenajare a unei camere care are combină mai multe funcțiuni aceea de cameră de tineret și atelier de lucru. Este vorba despre camera unei studente care-și dorește să ajungă designer vestimentar și care nu știa cum să procedeze pentru ca încăperea ei să fie practică, dar și frumoasă, să-i ofere loc suficient de lucru, dar să poată primi și eventuale cliente.

adelaparvu.com despre atelier de lucru la bloc, Foto Arkadiusz Scichocki, Czterykaty (5)

Când îți dorești să combini funcțiunile trebuie să vezi altfel lucrurile, adică să nu tratezi amenajarea pornid de la ceea ce era. Cum adică? Păi în cazul de față era vorba despre o cameră de tineret, deci prezența patului ar fi fost pentru cei mai mulți logică. Dar atunci când vrei să primești clienți acasă cel mai bine este să ai o canapea extensibilă ca loc de dormit. Apoi, locul de birou de ce n-ar fi și loc de lucru? În cazul de față e simplu, pentru că mașina de cusut nu ocupă mult spațiu. Dar mai mult, te poți folosi de un suport vechi (aici de la o mașină de cusut Singer) pentru a amplifica imaginea de atelier. Ca atare, mobila trebuie să fie una multifuncțională pentru ca totul să arate bine, dar să fie și practică. Însă nu te gândi că vei găsi totul de-a gata în magazine, ci pregătește-te să adaptezi ceva ce ai deja sau să creezi că s-ar potrivi mai bine pentru tema aleasă. Și nu uita că în spații mici e comod să ai piese de mobilier pe roți pentru a le putea muta cu ușurință atunci când ai nevoie.

adelaparvu.com despre atelier de lucru la bloc, Foto Arkadiusz Scichocki, Czterykaty (1)

În privința culorilor fiecare adoptă un stil propriu, dar cu cât există constraste mai mari, cu atât spectaculozitatea crește. Însă fiecare culoare intensă trebuie echilibrată prin alăturarea de suprațele curate, luminoase, mai ales când vorbim despre o locuință de bloc. Aici, pe lângă pereții vopsiți într-o nuanță intensă de ciclam (care marchează zona de lucru) observă că pardoseala este fără model (îmbrăcată cu mochetă), apoi, piesele mari de mobilă și decorațiuni – canapea, scaun, dulap, perdea sunt în nuanțe neutre gri și alb. Mici accente de culoare, cum e galbenul și nuanța lemnului natur, vin să ofere contraste solare, dar ele sunt prezente pe suprafețe mici. În rest, totul este animat de tapete cu motive alese în acord cu tema atelierului, iar legătura este făcută și cu fețele de pernă de pe canapea imprimate cu același motiv. Oglinda binevenită este scenografic însoțită de o draperie cu ciucur și servește atât pentru atelierul de croitorie, cât și pentru a conferi senzația de spațiu mai amplu.

adelaparvu.com despre atelier de lucru la bloc, Foto Arkadiusz Scichocki, Czterykaty (4)

Dintr-o cameră cu funcțiune incertă, adică un soi de dressing și călcătorie s-a ajuns la o cameră foarte plăcută și specială, un atelier foarte șic, unde contrastul de bază este ciclam cu alb și apoi completat de galben și gri. O paletă de culori îndrăzneață, constrate vii, dar temperate frumos de mult alb, care conferă eleganță. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre atelier de lucru la bloc, Foto Arkadiusz Scichocki, Czterykaty (2)

adelaparvu.com despre atelier de lucru la bloc, Foto Arkadiusz Scichocki, Czterykaty (3)
Foto: Arkadiusz Scichocki, Czterykaty

7 raspunsuri pentru În aceeași cameră de bloc: atelier de lucru, spațiu de birou și loc de dormit

 1. alina spune:

  Buna idee.
  Cand locuiesti singur, ai o camera si o poti face multifunctionala, de ce nu?
  O singura persoana nu are nevoie de foarte mult spatiu. Trebuie numai sa fii ordonat si sa ai niste spatii de depozitare.

 2. Mrs. Mona spune:

  tare chic chic chic ;-0

 3. antoanetac spune:

  daca tanara studenta se ocupa in continuare de design vestimentar, as dori sa ajung si eu la ea pentru o rochie de matase. Imi puteti oferi datele de contact, va rog?! cu multumiri.

 4. Elena spune:

  Dincolo de chic, as vrea sa stiu cum pot sa izolez fonic o camera transformata in atelier. in unele ateliere se face destul de mult zgomot.

  Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *