adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (8)

In Case, Design Interior

De poveste casa aceasta rustică cu zone de albastru intens

Sunt unele stiluri de amenajare care au forța de-a fi universal valabile. Da, mulți oameni rezonează la ambiente rustice pentru că au acea poveste legată de amintirile din copilărie, dar și nostalgia unei vieți câmpenești în care ritmul omului este în acord cu cel al naturii. Am descoperit această casă rustică departe de tot, undeva în Brazilia. O casă ce aparține unui colecționar de antichități. Transpare din amenajare pasiunea sa pentru obiecte vechi, dar modul cum le-a aranjat și organizat în casă spune clar o poveste, una frumos imortalizată de fotografa Evelyn Muller al cărei blog este o adevărată delectare.

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (12)

Ce mi-a atras atenția în mod special la această casă? În primul rând culoarea intensă de albastru. Ei bine, această nuanță se potrivește de minune cu cea a lemnului roșiatic sau închis la culoare. Un constrast elegant, dar și plin de seminificații. Dacă lemnul are căldură, albastrul acesta intens aduce profunzime și conferă senzația de adâncime. De asemenea, albastrul face trimite și către cerul senin de vară, dar și către apele reci și proaspete de munte. O combinație cum nu se poate mai fericită.

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (5)

Acum nu e suficient să vezi cum sunt alese culorile și texturile, ci merită să vezi dozajul lor. Albastrul intens nu se regăsește peste tot în zona de zi, ci marchează, dacă vrei ordonează parțial bucătăria. De asemenea, accentuează o parte din tâmplăria casei. Într-o casă unde bucătăria este la vedere, iar amenajarea ei presupune multe obiecte la vedere, ca aici, este nevoie de o suprafață care să ofere calm. Da, și o poți crea cu un brâu de culoare care parcă leagă toate elemente dispuse pe un perete. Dintr-o dată piesele mici de mobilier (etajere, suporturi, rafturi) nu mai par să aglomereze, ci devin de-a dreptul decorațiuni într-o mare de albastru.

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (10)

Mi-a plăcut și restul casei mai ales când am văzut piese vechi de mobilier frumos combinate. Uite, spre exemplu în locul de luat masa, în capătul acesteia tronează un scaun mult mai elaborat, diferit de celelalte. Dar este exact detaliul care întregește atmosfera. Apoi mi-a plăcut biblioteca folosită ca și paravan de separare între spații, dar este ea în sine o mobilă frumoasă, care aici, într-un spațiu înalt și deschis se vede foarte bine și nu încarcă ambientul. Și da, ai să vezi o mulțime de fotografii, tablouri, dar observă cât de îngrijit sunt grupate. O casă frumoasă pe care am admirat-o îndelung. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (16)

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (17)

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (15)

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (13)

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (14)

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (18)

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (11)

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (9)

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (6)

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (3)

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (1)

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (2)

adelaparvu.com despre casa rustica in Brazilia, Foto Evelyn Muller (19)Foto: Evelyn Muller

6 raspunsuri pentru De poveste casa aceasta rustică cu zone de albastru intens

 1. Roxana spune:

  Casa mea, mult visata…

 2. dan spune:

  La fel pot zice si eu, casa mea mult visata, doar ca in cazul meu ea este in lucru pe undeva pe langa Bucuresti, asa ca orice prind cu alb si albastru… ma inspir!

 3. Aniela spune:

  Imi place la nebunie tabloul din dormitor!

 4. Mariana spune:

  Superb! se spune ca albastrul tine tantarii la distanta, de aceea se alegea culoarea aceasta de albastru intens, intr-adevar o casa cu aer antic, si mie tot ce este vechi imi place, de fapt este putin spus, ador vechiul. (poate vreodata veti vedea despre ce vorbesc, dar asta doar cu bunavointa Adelei). Imi place mult patul din domitor si toate obiectele din fier forjat, imi plac cele trei nuante frumos armonizate de verde de la geamuri, si-mi plac la nebunie tipsiile pe pereti. Frumos!

 5. rabbyt spune:

  Superbă locuință.

 6. cora spune:

  Cu siguranta, casa este locuita de persoane care iubesc arta, altfel, nu s-ar imbina atat de armonios totul. Imi place zona vitrata cu sticla verde, pprecum si detaliile de pe peretele dormitorului. In rest, o dimineata de inceput de vacanta insorita…
  Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *