adelaparvu.com despre locuinta de 65 de mep pe doua niveluri, Foto ElMueble (17)

In apartamente, Design Interior

Pentru mai mult loc în 65 de mp au renunțat la holuri

Organizarea unei locuințe poate da mari bătăi de cap mai ales când avem deja preconcepții legate de cum ar trebui să arate o casă. Da, când spui fără holuri te întrebi cum s-ar putea face legătura între încăperi, dar există cazuri când aceste zone de legătură pot dispărea. Am ales să-ți prezint un astfel de caz pentru a-ți da seama despre cum ar putea arăta o distribuție a zonei de zi fără holuri. Este vorba despre o locuință mică, de 65 de metri pătrați, organizată pe două niveluri. Proprietarii și-ar fi dorit să le încapă toată mobila la primul nivel, iar la al doilea să poată amenaja o cameră pentru bebelușul lor. Dar hai să-ți spun mai multe și înainte de asta vezi planul de la primului nivel, apoi cel de la etaj.

adelaparvu.com despre locuinta de 65 de mep pe doua niveluri, Foto ElMueble (8)

Soluția cea mai la îndemână pentru zona de zi a fost renunțarea la holuri. Prezența scării interioare deja deranja, așa că în loc de mai multe cămăruțe au ales, după consultări cu specialiști, să renunțe la separările dintre spații și practic să încoporeze holul în spațiul livingului. Au păstrat bucătăria și baia delimitate, dar deschizând livingul către scara interioară au fluidizat traficul în zonă și au reușit să obțină și mai multă lumină naturală. Și pentru că aveau deja două canapele au poziționat în funcție de ele restul mobilierului, iar ca loc de depozitare au optat pentru rafturi fixe deasupra uneia dintre canapele. Acesta este un secret, respectiv folosirea spațiilor și pe verticală, mai ales când dimensiunile nu sunt tocmai generoase.

adelaparvu.com despre locuinta de 65 de mep pe doua niveluri, Foto ElMueble (9)

În dormitoare, dulapurile sunt bine poziționate și late, respetiv 65 de cm la interior, iar în camera adulților senzația de înghesuială a fost aplanată prin extinderea camerei către scara interioară și înglobarea băii în spațiu. Chiar dacă dressingul ocupă un perete întreg, din pat, spațiul se vede mai lung către baie. Oricât de mic ar fi spațiul, e bine ca în jurul patului să existe o distanță liberă de 60 de cm, iar în dreptul dulapului ar fi bine să fie chiar mai mult. Atunci când nu există loc mai mare de 60 de cm în fața dulapului soluția este ca acest corp de mobilier să aibă uși mai înguste, care odată deschise oferă și suficient loc de manevră în fața rafturilor. Aici vezi un astfel de dulap, tocmai pentru că spațiul este înghesuit. De asemenea, într-o locuință mică culorile cu cât sunt mai apropiate, cu cât sunt mai puține contraste cu atât totul va părea mai ordonat și mai aerisit. O casă mică, dar bine organizată. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta de 65 de mep pe doua niveluri, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre locuinta de 65 de mep pe doua niveluri, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre locuinta de 65 de mep pe doua niveluri, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre locuinta de 65 de mep pe doua niveluri, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre locuinta de 65 de mep pe doua niveluri, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre locuinta de 65 de mep pe doua niveluri, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre locuinta de 65 de mep pe doua niveluri, Foto ElMueble (4)Foto: ElMueble

2 raspunsuri pentru Pentru mai mult loc în 65 de mp au renunțat la holuri

  1. Mihaela spune:

    Buna ziua, puteti va rog sa-mi spuneti politele acelea lungi deasupra canapelei din ce sunt facute? Gips carton? Multumesc

  2. […] atunci când au o temă foarte clară. În cazul de față, proprietara acestui apartament de 65 de mp, o împătimită fashionista, a știut exact ce-și dorește: un loc încăpător pentru haine care […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *