adelaparvu.com despre florile Kniphofia uvaria, Red Hot Poker, Crinul faclie, Text Carli Marian (4)

In Balcoane, Gradina, Sfaturi plante

Ideale pentru balcon și grădină aceste flori cu vârful colorat

Carli Marian inginer horticol si designer florist

Carli Marian inginer horticol si designer florist

A sosit momentul să ți-o prezint și pe Kniphofia uvaria sau Crinul făclie așa cum mai este cunoscută în mod popular. Este o plantă perfectă pentru balcon sau grădină și garantat creează o atmosferă caldă, de vacanță, deoarece își are originile tocmai în Africa de Sud. Florile sale sunt viu colorate, în nuanțe de roșu-portocaliu, și apar pe parcursul verii, fiind pline cu nectar. Din acest motiv să știi că sunt des frecventate de păsări, fluturi și albine. Îți recomand să îndepărtezi mereu florile trecute pentru a stimula în acest fel formarea de noi inflorescențe. Planta este foarte atrăgătoarte chiar și după ce trece perioada de înflorire deoarece frunzele sale sunt mereu verzi și au un port elegant. Crede-mă, această combinație de frunze și flori este extrem de reușită și potrivită pentru orice grădină.

adelaparvu.com despre florile Kniphofia uvaria, Red Hot Poker, Crinul faclie, Text Carli Marian (7)

Să știi că este o plantă care nu are nevoie de îngrijiri speciale și nici udări frecvente. Mi se pare un exponent ideal pentru orice grădină, mai ales atunci când nu prea ai timp pentru îngrijiri de acest gen. Are nevoie doar de un loc însorit și de un sol permeabil, nu foarte bogat în substanțe nutritive. Floarea se va dezvolta întotdeauna mai armonios atunci când pământul de la bază este acoperit cu un strat de îngrășământ natural, mulci sau pietris, deoarece în acest fel se va împiedica deshidratarea rapidă a solului. Deși este o plantă rezistentă la ger, te sfătuiesc ca la sfârșitul toamnei să-i legi frunzele în sus astfel încât să împiedici așezarea zăpezii în mijlocul tufei. Sau există varianta să tunzi cât mai scurt frunzele și să mulcești bine zona.

adelaparvu.com despre florile Kniphofia uvaria, Red Hot Poker, Crinul faclie, Text Carli Marian (2)

Dacă te decizi să plantezi mai multe exemplare la un loc, vei avea în acest fel mai multe flori și vei crea un cadru fascinant care te va transpune rapid undeva pe o stâncă a Capului Bunei Sperante. Crinul făclie își amplifică valoarea decorativă în borduri alături de Sedum, Echinacea, Echinops, Lupin sau Rudbeckia. De asemenea, meirtă să știi ca Kniphofia este o excelentă floare tăiată, cu ajutorul ei poți realiza aranjamente fermecătoare pentru masa din grădină sau chiar de oferit prietenilor în buchete inspirat realizate. Pe balcon îți va aduce nu doar pete de culoare, dar având o alură sculpturală și fiind mai înalte, îți vor decora zonele pe verticală. Și asta chiar și în perioada când nu face flori. O găsești în florării, dar întreabă de ea, căci e mai sigur, mai ales că nu e foarte cunoscută. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre florile Kniphofia uvaria, Red Hot Poker, Crinul faclie, Text Carli Marian (1)

adelaparvu.com despre florile Kniphofia uvaria, Red Hot Poker, Crinul faclie, Text Carli Marian (5)

adelaparvu.com despre florile Kniphofia uvaria, Red Hot Poker, Crinul faclie, Text Carli Marian (6)

adelaparvu.com despre florile Kniphofia uvaria, Red Hot Poker, Crinul faclie, Text Carli Marian (8)

adelaparvu.com despre florile Kniphofia uvaria, Red Hot Poker, Crinul faclie, Text Carli Marian (4)

3 raspunsuri pentru Ideale pentru balcon și grădină aceste flori cu vârful colorat

 1. Be Nice spune:

  Chiar ma trimite cu gandul la vacanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *