adelaparvu.com despre tapet cu LED, design Meystyle (1)

In Finisaje, Magazine, targuri, expozitii, Shopping

Video. Tapetul cu LED. Da, există și așa ceva

Lumea designului interior este una a creativității, a constantelor surprize, a inovațiilor, căci mereu apar materiale, finisaje și decorațiuni care te uimesc, iar tapetul cu LED este fără îndoială una dintre ele. Cu ocazia târgului Print & Sign (aici pagina de Facebook), unde poate că nu m-aș fi dus pentru că nu părea să aibă vreo legătură cu amenajările interioare, dar uite că m-am înșelat (ce bine!), am dat peste acest tapet în standul celor de la Grup Transilvae, spercializați în a oferi echipamente de imprimare, inclusiv a tapetelor. Practic de la firma românească poți cumpăra o mini linie de producție ca să-ți deschizi propria afacere (cum au făcut cei de la GAP Art Târgu Mureș), propriul atelier unde uite, poți imprima diverse suprafețe și materiale ca să produci colecții personalizate de tapet sau ce-ți mai vine în minte (inclusiv personalizare de uși, calorifere, jaluzele etc.). Ei bine, pentru că sunt mereu la curent cu noutățile cei de la Grup Transilvae au prezentat în standul lor și tapetele Meystyle, care au inserție de LEDuri. Am rămas uimită să constat că LEDurile erau foarte mici și că firele lor nu se simțeau în textura tapetului.

Este dificil să-ți explic cum arată sau cum se produce un astfel de tapet pentru că implică multă muncă manuală. Eu am filmat o bucată de tapet cu LEDuri, dar prietenii cărora le-am arătat filmulețul nu și-au dat seama că e tapet din cauza desenul 3D imprimat pe suprafața acestuia. Dar am găsit și alte filme de prezentare și chiar merită să le vizionezi ca să vezi cât de migăloasă este munca pentru a le obține. Le ai mai jos după articol. Desigur, majoritatea dintre ele sunt realizate pe comandă, grație noilor tehnologii de imprimare, iar personalizarea se face și în funcție de dimensiunile camerelor ce urmează a fi îmbrăcate cu tapet.

Prețurile sunt mari, iar după ce vei vedea cum sunt produse ai să-ți dai seama că sunt absolut justificate. Sunt modele de tapet care se vând la dimensiunile de 62,5 cm lățime și 300 cm lungime care costă 90 de lire sterline și altele care ajung și 382, 618 lire sterline, iar tapetul care ajunge la 1000 de lire sterline are o suprafață de 1,26 m (lățime) x 3,5 m (lungime) (vezi AICI catalogul online și prețurile). Fiecare Led este fixat manual, iar inserțiile de cristale sau personalizarea cu vopseluri aurite se face tot manual. Pentru ca LEDurile să fie funcționale este necesară o conectare electrică pentru ele și un transformator, iar pentru lungimi mai mari de 3 metri a tapetului trebuie făcută comandă specială pentru ca inserțiile de cabluri să fie special mărite.

Unde se pretează astfel de tapete? Cu siguranță în spații publice, cum ar fi restaurante, saloane de înfrumusețare, magazine, hoteluri, pensiuni, clinici private, dar și în spații rezidențiale, în dormitoare, livinguri, holuri, dar nu în băi sau bucătării. LEDurile pot fi programate să fie mereu aprinse ori să aibă un joc de lumini, similar instalațiilor de brad. Partea extraordinară la ele este că se aplică foarte ușor, similar tapetului pe care-l știm cu toții. Vezi mai jos filmulețele ca să-ți faci o impresie despre ceea ce înseamnă această inovație dedicată spațiilor interioare. Deocamdată eu l-am găsit doar în prezentarea celor de la Grup Transilvae, care au dorit să arate ce poți face cu imprimantele lor, adică inclusiv tapete cu LEduri, și pe care-i poți contacta pentru detalii la www.transilvae.ro (ai multe numere de telefon în funcție de zonă) și pe pagina de Facebook/GrupTransilvae. Sper să te inspire și pe tine!

Test 3 smaller from MEYSTYLE on Vimeo.

LED Wallpaper from MEYSTYLE on Vimeo.

adelaparvu.com despre tapet cu LED, design Meystyle (5)

adelaparvu.com despre tapet cu LED, design Meystyle (4)

adelaparvu.com despre tapet cu LED, design Meystyle (6)

adelaparvu.com despre tapet cu LED, design Meystyle (3)

adelaparvu.com despre tapet cu LED, design Meystyle (1)

adelaparvu.com despre tapet cu LED, design Meystyle (2)

2 raspunsuri pentru Video. Tapetul cu LED. Da, există și așa ceva

  1. Radu spune:

    Eu l-as vedea foarte bine in holurile cladirilor rezidentiale.

  2. silvialuli spune:

    Cu un anumit design, in camerele copiilor ca un inlocuitor perfect al veiozelor de veghe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *