adelaparvu.com despre apartament elegant 60 m, locuinta Spania, designer Marta Prats, Foto ElMueble (55)

In apartamente, Design Interior

Atmosferă de poveste în acest apartament de 60 mp

Cine spune că atunci când ai o locuință mai modestă ca și dimensiuni nu poți crea un ambient plăcut pentru viața de familie? Da, e adevărat că cel mai bine este să comanzi mobila și nu să o cumperi de-a gata, pentru ca fiecare centrimetru pătrat să fie bine utilizat, dar e la fel de adevărat că nu trebuie să-ți fie teamă de nuanțe deosebite, cum ar fi griul pentru zugrăveală ori pentru decorațiuni care par să încarce spațiile (cele împletite). Și tot pentru viața de familie nu tot trebuie să-ți fie teamă de alburi. Da, noi românii avem obsesia prafului, a curățeniei, dar de multe ori tonurile deschise într-un apartament ajută la creionarea unei atmosfere relaxate. Secretul cu alburile este să fii mai ordonat și să ai spații de depozitare. Atunci când ai unde să-ți pui lucrurile nu mai riști să murdărești tapițerii sau covoare. În plus, să știi că praful se vede mai puțin pe suprafețe deschise decât pe cele închise.

Am ales să-ți prezint această locuință pentru că în decorul ei sunt foarte frumos combinate piese actuale cu unele ce induc senzația de rustic, dar totodată sunt rezolvări interesante vizavi de forma spațiilor. E un apartament de 60 mp situat într-o clădire veche și ca atare dormitoarele nu au pereții drepți, nu sunt precum niște cutii. Cu toate acestea, vei vedea din plan, totul a fost frumos gândit și încadrat. Designerul spaniol Maria Prats spune că atunci când a amenajat casa pentru clienții ei s-a gândit că decorează o barcă pentru că a realizat cât de important este fiecare colțisor. Pentru a optmiza spațiul intrarea în casă coincide cu cea în bucătărie. Un șir de dulapuri de pe hol vin să ascundă hainele și încălțămintea, iar pe peretele opus este deja amplasată mobila de bucătărie (una a cărei culoare este în ton cu cea a zugrăvelii). Un al doilea fost hol între bucătărie și living a devenit locul pentru masă, iar pentru mai mult confort în camera de zi, în loc de o canapea colțar, a ales două canapele puse în L. Practic, dacă te uiți cu atenție pe planul casei vei vedea că s-a renunțat la holuri, chiar și între dormitoare și baie fiind un spațiu minim doar pentur acces.

Mi-a plăcut foarte mult aici gama de nuanțe alese, de la zugrăveala în tonuri de gri cald la prezența pieselor cu alb și lemn. Și parchetul este prezent peste tot, inclusiv la bucătărie, ceea ce conferă un aspect unitar și îngrijit casei. Da, există parchet, inclusiv laminat care rezistă la trafic intens și care se potrivește și într-un loc mai soliciant ca umezeală cum e bucătăria, dar la fel de adevărat este și faptul că bucătăria beneficiază de o fereastră pe care aerul se ventilează ușor. Apoi, merită să observi faptul că una din canapelele din living este așezată sub fereastră, un loc pe care noi românii nu prea îl utilizăm pentru locurile de ședere. Dar odată cu acest amplasament s-a creat o orientare a livingului și către zona de luat masa aflată la granița cu bucătăria. Și vezi că pentru masă s-a optat nu doar pentru scaune, ci și pentru o bancă. De ce? Din motive ce țin de spațiu. O bancă oferă suficiente locuri de ședere, dar nu încarcă vizual și nici nu ocupă mai mult spațiu decât scaunele.

Combinația de lemn și nuanțe deschise este prezentă peste tot, inclusiv în dormitoare, unde zugrăveala își păstrează tonul de griu cald. Aceleași storuri semitransparente aduc o notă de eleganță și familiaritate, dar și prezența țesăturilor din fibre naturale precum covoarele, lenjerii de pat sau textilele ce îmbracă fețele dulapurilor vin să armonizeze spațiile cu mobilă din MDF și PAL. Câteva piese mici de începând de la măsuțele din living, corpul de iluminat din sufragerie și mânere din dormitoare aduc un o notă rustică, ca o boare ce amintește de natură în contextul urban. O casă cu o atmosferă de poveste, parcă desprinsă din cărțile cu basme ale fetiței proprietarilor, pentru care aceștia au găsit loc să amplaseze un leagăn suspendat perfect pentru lectură. Mi-a plăcut decorul acestei case. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament elegant 60 m, locuinta Spania, designer Marta Prats, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre apartament elegant 60 m, locuinta Spania, designer Marta Prats, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre apartament elegant 60 m, locuinta Spania, designer Marta Prats, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre apartament elegant 60 m, locuinta Spania, designer Marta Prats, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre apartament elegant 60 m, locuinta Spania, designer Marta Prats, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre apartament elegant 60 m, locuinta Spania, designer Marta Prats, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre apartament elegant 60 m, locuinta Spania, designer Marta Prats, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre apartament elegant 60 m, locuinta Spania, designer Marta Prats, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre apartament elegant 60 m, locuinta Spania, designer Marta Prats, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre apartament elegant 60 m, locuinta Spania, designer Marta Prats, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre apartament elegant 60 m, locuinta Spania, designer Marta Prats, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre apartament elegant 60 m, locuinta Spania, designer Marta Prats, Foto ElMueble (9)
Foto: ElMueble

12 raspunsuri pentru Atmosferă de poveste în acest apartament de 60 mp

 1. roxana spune:

  Canapeaua la geam imi place de ani buni, ca si canapeaua in mijlocul camerei, care desparte doua spatii in aceeasi camera. Casa e foarte frumoasa si inteligent optimizat spatiul. E foarte clar de ca iti trebuie intotdeauna un architect. Pacat ca eu mi-am renovat apartamentul singura! Acum imi pare tare rau ca am facut economie la planul unui architect! 🙁

 2. Radu spune:

  Este foarte bine folosit spatiul, iar albul il face chiar de poveste!

 3. STELUTA spune:

  ADELA ,,,ESTI MINUNATA IN MESERIA TA ,,,SI IN TOT CE FACI PENTRU NOI ,,,TOT TIMPUL NE INCINTI CU CITE O CASUTA MINUNATA,,, CU UN APARTAMENT ARANJAT CU MULT GUST ,,,CU GRADINI SI BALCOANE PLINE DE FLORI ,,,,FELICITARI ,,,,BUNUL DUMNEZEU SA TE BINECUVINTEZE,,,,

 4. Emilia-Ana spune:

  Oooooo, ce drăguț! Luminos, atmosfera calda si practic impartita. Imi place ideea cu masa din bucatarie si bancuta alba, si faptul ca bucataria are iesire la zona verde. Iar leaganul impletit din sufragerie este super.

 5. Alina spune:

  Foarte frumos,Adela,ce faci pe blog dar si la televiziune cu emisiunea „Visuri la cheie”!!!multumesc pentru inspirație!!!

 6. Ioana spune:

  Adela draga, unde pot gasi genul ala de perdele din dormitorul cu lenjerie albastra? Multumesc!

  • Claudia spune:

   Se fac pe comanda in orice magazin de perdele. Se numesc storuri sau draperii romane. Eu mi-am facut in HD Mall in Ghencea(Bucuresti).

 7. Raluca spune:

  Superba locuita! Calda si atat de linistitoare!

 8. Alexandra Manole spune:

  Adela, unde gasesc scaunele din bucatarie? Mersi

 9. floricica manea spune:

  Imi plac toate ! As avea si eu nevoie de un sprijin in reorganizarea apartamentului meu, care nu este cu mult mai mare !

 10. Emese spune:

  Foarte frumos! Unde gasesc oare corpul de iluminat din sufragerie? Multumesc. 🙂

 11. […] vei găsi inspirație în locuința de față. Având trei camere și o suprafață de circa 60 de metri pătrați, apartamentul a fost amenajat pentru un cuplu tânăr, care și-a dorit o atmosferă relaxantă, un […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *