adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (90)

In Case, Design Interior

Rustic, clasic și contemporan reușit combinate pentru o casă de vis

Cele mai reușite amenajări sunt cele în care sunt combinate stilurile. De ce? Pentru că așa se obține o personalizare a ambientului, deci e greu ca cineva să imite mai departe o astfel de abordare. Și frumusețea pentru proprietari este că gusturile tuturor din familie pot fi împăcate și se regăsesc laolaltă, dar într-un mod armonios atunci când se jonglează cu stiluri diferite. Am ales să-ți prezint o casă foarte frumoasă, un adevărat ranch american, dar o clădire care are o arhitectură contemporană, finisaje rustice, iar o parte a obiectele de decor și a mobilierului clasice. Va fi o inspirație pentru tine ca să știi cum poți avea o casă a cărui ambient îl poți schimba peste timp de la rustic, către contemporan, dar fără să mai faci modificări pe fațade.

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (19)

Dacă iubești stilul rustic și clasic și ești pe cale să-ți ridici o casă alege să ai o construcție cu volumetrie curată, cu fațade clare și ferestre frumos conturate. N-ai nevoie de artificii și decoruri rustice sau nu știu ce finisaje pretențioase la exterior. Casa de față este una pe structură de lemn, dar privește cu atenție zidurile exterioare și spațiile de la interior. Vei observa că totul este frumos conturat, linii bine trasate, încăperi ce comunică frumos între ele. Uită-te la ferestre și uși și vei vedea că sunt aliniate, că sunt armonios concepute. Când arhitectura casei este una îngrijită, fără colțuri, grinzi, stâlpi ciudați, este foarte ușor ca la interior să lași loc pentru a amenaja în ce stil îți dorești. Aici, chiar dacă există tavane și grinzi din lemn, pardoseli rustice și un șemineu masiv placat cu piatră, deci materiale rustice, oricând cu un mobilier actual și corpuri de iluminat industriale se poate crea un decor modern. Acum există unul ce combină rusticul cu clasicul și arată frumos.

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (2)

Este foarte adevărat că toată amenajarea arată special grație ferestrelor ample și a spațiilor generoase. Mobilierul masiv nu pare să încarce încăperile și nici covoarele orientale tocmai pentru că golurile de fereastră sunt libere, cu priveliște către grădină, una cu adevărat superb aranjată. Ca să poți avea o casă ca aceasta înseamnă să ai și un teren generos. Mi-a plăcut tare mult cum ușa de acces în casă este superb camuflată, arată ca un perete din piatră pe care mânerele par a fi obiecte de decor. Apoi mi-a plăcut cum imediat lângă intrarea în casă există un salon, ca de primire a oaspeților, separat de restul livingului prin intermediul șemineului. Da, după șemineu, care are un focar la vedere din ambele părți, este livingul familiei cu deschidere către bucătărie și către zona de luat masa.

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (22)

Dormitoarele sunt și ele foarte spațioase și cu priveliște către minunata grădină. Pentru a conferi senzația de confort tavanele sunt mai joase, dar ele nu apasă atmosfera tocmai pentru că există orientarea paturilor către suprafețele vitrate. Dar îți dai seama că este vorba despre o proprietate luxoasă după grandoarea uneia dintre băi, un adevărat salon de spa privat. Nu e neapărat pe gustul meu, dar zău că e impozantă, iar finisajele excelent puse în operă. N-ai să vezi colțuri aiurea sau muchii neatent îmbrăcate. Și când ai teren generos, departe de vecini, îți permiți să n-ai nici draperii la ferestre. Aici intimitatea este asigurată de poziționarea la etaj a băii. Ce mai? O casă specială unde stilurile rustic, clasic și contemporan sunt reușit combinate. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (21)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (23)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (9)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (8)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (7)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (3)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (6)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (4)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (5)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (18)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (10)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (17)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (16)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (12)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (15)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (14)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (13)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (11)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (26)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (24)

adelaparvu.com despre casa cu stiluri combinate rustic, calsic si modern, casa SUA Foto Realogics Sotheby's International Realty (25)
Foto: Realogics Sotheby’s International Realty

9 raspunsuri pentru Rustic, clasic și contemporan reușit combinate pentru o casă de vis

 1. DAN SILVIU BALANESCU spune:

  Cam „varza” ! Parerea mea.

 2. mihailangela spune:

  Rafinata si extrem de calda casa. Se încadrează perfect in peisaj. Îmi place

 3. pătrățel spune:

  ce frumoasa e viata unora! 🙂

  ce mi-ar place si mie o fereastra pe tavan…

 4. […] Adela Parvu Cele mai reușite amenajări sunt cele în care sunt combinate stilurile. De ce? Pentru că așa se […]

  • silvia serratore spune:

   Este adevarat. Stilul eclectic este si preferatul meu. Imi place sa imbin noul cu vechiul asa casa devine cladica pentru decade. Asta se reflecta si in casa mea.

 5. Radu spune:

  Este sublima. Este intr-adevar si imensa, motiv pentru care si-au putut indeplini in voie toate dorintele dar si interiorul arat foarte mult bun gust. Mi-ar placea sa locuiesc, chiar si temporar, intr-o asemenea casa, cu pajistea aceea, lacul, padurea, curcubeul.. Este sublima.

 6. Irina Anghel spune:

  Exact argumentul îl necesit şi eu, când apare câte un semidoct care scrie „varză” şi „naşpa”. Frumoasă casă, bine texturată pe fiecare axă; nu total pe gustul meu zonele multi vitrate, dar gândesc că au executat o bună izolaţie, iar domeniul le aparţine şi pot ţine voyeuriştii la distanţă. Mă bucur că ai timp şi pentru noi, Adela! <3

 7. […] ales să-ți prezint această locuință pentru că în decorul ei sunt foarte frumos combinate piese actuale cu unele ce induc senzația de rustic, dar totodată sunt rezolvări interesante vizavi de forma spațiilor. E un apartament de 60 mp […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *