adelaparvu.com despre amenajarea ingenioasa garsoniera 31 mp, design Allen Killcoyne Architects (6)

In Design Interior, Garsoniere

Ingenios amenajată garsoniera aceasta de 31 mp

Să amenajezi o garsonieră implică multă muncă pentru că fiecare centimetru contează, mai ales atunci când spațiul este și unul dificil, cu formă atipică. În cazul de față garsoniera are o singură zonă cu ferestre, mai exact pe centrul ei și de aici a pornit tot conceptul. Cum să faci ca într-un spațiu lung și îngust să ai toate funcțiunile, de la bucătărie la living și dormitor, dar să beneficiezi de lumină naturală? Ei bine, uite că se poate, iar conceptul semnat de designerii de la biroul Allen Killcoyne Architects în această garsonieră de 31,58 mp ne demonstrează că, fie ea cât de mică, o locuință poate arăta bine fiind totodată și practică. Dar hai să-ți spun mai multe.

Intrarea în casă coincide cu cea în bucătărie, aflată în stânga intrării, dar modul cu se deschide ușa direcționează privirea către centrul garsonierei (vezi plan mai jos). De asemenea, locul cuierului, configurat ca un dulap închis, este imediat pe dreapta cum se intră în casă. Sunt detalii care contează atunci când trebuie să te miști lejer într-un spațiu mic. Bucătăria este un soi de chicinetă, cu plita și chiuveta pe aceeași parte, una lângă alta și pentru că nu există iluminat natural în zonă, designerii au avut grijă să monteze spoturi care compenseze lipsa acestuia. Mai departe, frontul de lucru este prelungit către centrul garsonierei și se întoarce după colț sub forma unei mici mese, un loc perfect găsit pentru a nu ocupa din spațiu, dar să fie aproape și la îndemână față de bucătărie și aproape către zona de ședere.

De altfel, pentru a imprima senzația de spațiu e un truct bun să lași centrul acestuia cât mai liber. Ca atare nu întâmplător aici nu există covor sau măsuță în fața canapelei. Mi-a plăcut cum e rezolvată mobilarea, cu loc suficient pentru televizorul mare, dar și cu spații de depozitare ascunse în spatele fețelor dulapurilor. Apoi, chiar dacă spațiul e mic, din ansamblul mobilierului de living este prelungit frumos un blat pentru birou care beneficiează de lumină naturală din stânga, de la ferestrele dispuse pe centrul camerei.

Și da, patul este mascat de un riflaj decorativ, iar când te lupți cu un spațiu mic renunți ușor la noptiere de o parte și de alta a lui. Așa că patul este practic lipit de delimitarea cu stânghii, iar în locul clasicei noptiere, designerii au prevăzut o mică nișă cu rafturi, la fix pentru depozitare și iluminat punctat. Dressingul are uși culisante, iar nuanța de alb a acestuia se confundă cu zugrăveala în aceeași culoare, tocmai pentru a nu atrage atenția. În fața patului ansamblul de mobilier a fost decupat pentru două rafturi pentru a nu da senzația de aglomerare.

Și baia este eficient organizată, cu o cabină de duș elegantă prevăzut cu loc de ședere. Faianță și gresie cu muchii rectificate, ca să nu fragmenteze spațiul dau impresia că totul este mai mare decât în realitate, iar oglinda generoasă amplifică lumina și alungă impresia de spațiu strâmt.

Dar merită să observi că totul este foarte simplu la nivel de finsaje și mobilare, aceeleași texturi și nuanțe sunt frumos combinate pentru a marca sau a estompa funcțiuniile. Designerii s-au jucat cu goluri (rafturi, nișe) în ansamblurile mari de mobilă și au prevăzut corpuri albe suspendate la nivel superior (vezi locul de luat masa) tocmai pentru a păstra cât mai liber și ordonat ambientul. O amenajare reușită, unde iluminatul artificial compensează mult din lipsa luminii naturale și creionează atmosfera în diferitele zone ale garsonierei. Mi-a plăcut mult amenajarea. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajarea ingenioasa garsoniera 31 mp, design Allen Killcoyne Architects (11)

adelaparvu.com despre amenajarea ingenioasa garsoniera 31 mp, design Allen Killcoyne Architects (7)

adelaparvu.com despre amenajarea ingenioasa garsoniera 31 mp, design Allen Killcoyne Architects (8)

adelaparvu.com despre amenajarea ingenioasa garsoniera 31 mp, design Allen Killcoyne Architects (1)

adelaparvu.com despre amenajarea ingenioasa garsoniera 31 mp, design Allen Killcoyne Architects (6)

adelaparvu.com despre amenajarea ingenioasa garsoniera 31 mp, design Allen Killcoyne Architects (2)

adelaparvu.com despre amenajarea ingenioasa garsoniera 31 mp, design Allen Killcoyne Architects (3)

adelaparvu.com despre amenajarea ingenioasa garsoniera 31 mp, design Allen Killcoyne Architects (5)

adelaparvu.com despre amenajarea ingenioasa garsoniera 31 mp, design Allen Killcoyne Architects (4)

adelaparvu.com despre amenajarea ingenioasa garsoniera 31 mp, design Allen Killcoyne Architects (9)

adelaparvu.com despre amenajarea ingenioasa garsoniera 31 mp, design Allen Killcoyne Architects (10)Foto: Allen Killcoyne Architects

10 raspunsuri pentru Ingenios amenajată garsoniera aceasta de 31 mp

 1. Ana Balan spune:

  Superba! Imi place mult si amenajarea si decorarea!!!

 2. RODICA spune:

  Foarte bine gândit fiecare colțișor , DAR , nu văd nici un frigider sau loc pentru el si nici un spațiu pentru de depozitare (ustensile de curățenie , aspirator și alte alea ..+ un spațiu de cămară )sigur după forma ferestrelor această garsonieră este în STATE ,unde nu au timp de gătit , doar de cumpărat și încălzit mâncarea ( din păcate și la noi s-a extins fenomenul ! ). Parchetul este frumos și ușor de întreținut dar …parcă o mică carpetă „aruncată ”pe el ar îndulcii atmosfera …..

 3. Catrinel spune:

  Luminoasa, practica, spatiul folosit la maxim. Se vede ca e proiectat de arhitecti, astfel totul optimizat.

 4. Alina spune:

  Imi place de mor, mai ales ca si eu locuiesc intr-o garsoniera cu sotul si fiul meu de 8 ani si ma tot gandesc cum sa o fac un ap cu 2 camere living si evemtual o buc mare:). Ultima parte am rezolvat- o ramane restul.

 5. Ioana spune:

  Ce frumos! Simplu si luminos. Asa-mi doresc si eu,dar…

 6. Marian Dumitru spune:

  Și baia este eficient organizată, cu o cabină de duș elegantă prevăzut cu loc de ședere.

 7. Felcitari ptr acest proiect. Doresc sa iau legatura cu dvs, cum fac? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *