adelaparvu.com despre amenajare garsoniera de 25 mp, DesignerOlga Alexeeva, Foto Design Studio Black & Milk Residential (13)

In Design Interior, Garsoniere

Arată de senzație garsoniera aceasta de 25 mp

Există proiecte care par imposibile, dar pentru designerii de interior exact acestea sunt o mare provocare. Ce poți face într-o locuință de doar 25 de metri pătrați astfel încât să asiguri tot confortul actual, să arate bine și să fie multifuncțională? Mai mult decât atât – cum poți face față provocării de a amenaja o stfel de locuință când trebuie să cari toate obiecte patru etaje pentru că n-ai lift sau alee de acces pentru mașină? Ei bine, Olga Alexeeva, de la studioul Black & Milk Residential a răspuns provocării de a amenaja o astfel de locuință în centrul Londrei gândind totul la milimetru. Dar hai să-ți spun mai multe.

Clădirea în care se află garsoniera este una veche, de circa 150 de ani, ca atare avea ferestre metalice și calorifere vechi de fontă. Designerul a hotărât să le păstreze și să le recondițoneze pentru a păstra aerul clădirii vechi, deși în rest totul este modern. A analizat bine planul locuinței și a realizat că poziția bucătăriei și a băii nu erau cele mai fericite. A recompartimentat totul astfel încât bucătăria să devină mai spațioasă, respectiv să aibă loc de un blat de 60 de centimetri lățime, adică exact unul în care se pot încastra electrocasnice încorporabile. Baia a fost reconfigurată, mai compactă, dar confortabil de folosit. Desigur, pentru aceste modificări s-a înlocuit și instalația sanitară, care a fost retrasată.

În privința camerei designerul a mizat pe piese de mobilier multifuncționale, dar cel mai important lucru este că s-a raportat la stilul de viață al clientei ei. Da, aici urma să locuiască o singură persoană, o tânără care lucrează în industria de publicitate. Și da, pentru că lucrează și acasă, client avea nevoie de birou. Ei bine, designerul a prevăzut unul dar mascat în dulap, patul rabatează deasupra canapelei, iar masa care rată ca o consolă când e strânsă se poate extinde pentru șase locuri. Dar merită să vezi că suprafețele mari sunt tratate simplu, uniform, iar accentele de culoare sunt prezente doar la nivelul câtorva obiecte mici de la covor la piese de mobilier.

Oricât de frumos și ingenios arată totul, trebuie să atrag atenția asupra câtorva lucruri. Primul este acela că aici locuiește o singură persoană, deci în ciuda dimensiunilor mici locuința este confortabilă, dar dacă ar locui chiar și două persoane, multifuncționalitatea n-ar mai fi la fel de eficientă. De ce? Pentru că dacă se desface patul e mai greu de folosit în același timp și biroul, ori dacă se desfășoară masa, nu mai este loc comod pentru vizionare la tv. În al doilea rând, soluțiile pe comandă, cum ar fi mobilarea și utilarea bucătăriei, dotarea băii și a camerei costă. Un astfel de proiect nu se poate face cu bani puțini. Ceea ce costă mult nu e la nivel de materiale neapărat, cât mai ales la partea de balamale, pistoane de acționare, sisteme de culisare, deci sisteme care nu sunt la vedere. Oricum, modul de amenajare al garsonierei demonstrează că se poate amenaja frumos și eficient un spațiu mic, care să beneficieze de un aspect actual și de toate dotările actuale. Chiar arată de senzație. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera de 25 mp, DesignerOlga Alexeeva, Foto Design Studio Black & Milk Residential (2)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera de 25 mp, DesignerOlga Alexeeva, Foto Design Studio Black & Milk Residential (3)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera de 25 mp, DesignerOlga Alexeeva, Foto Design Studio Black & Milk Residential (5)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera de 25 mp, DesignerOlga Alexeeva, Foto Design Studio Black & Milk Residential (10)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera de 25 mp, DesignerOlga Alexeeva, Foto Design Studio Black & Milk Residential (9)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera de 25 mp, DesignerOlga Alexeeva, Foto Design Studio Black & Milk Residential (7)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera de 25 mp, DesignerOlga Alexeeva, Foto Design Studio Black & Milk Residential (6)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera de 25 mp, DesignerOlga Alexeeva, Foto Design Studio Black & Milk Residential (11)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera de 25 mp, DesignerOlga Alexeeva, Foto Design Studio Black & Milk Residential (12)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera de 25 mp, DesignerOlga Alexeeva, Foto Design Studio Black & Milk Residential (13)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera de 25 mp, DesignerOlga Alexeeva, Foto Design Studio Black & Milk Residential (14)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera de 25 mp, DesignerOlga Alexeeva, Foto Design Studio Black & Milk Residential (8)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera de 25 mp, DesignerOlga Alexeeva, Foto Design Studio Black & Milk Residential (4)
Foto: Black & Milk Residential

17 raspunsuri pentru Arată de senzație garsoniera aceasta de 25 mp

 1. Iuliana spune:

  Superb! 🙂 Adela, ai idee de unde este cumparata masa extensibila? Sau unde pot gasi asa ceva?

 2. RODICA spune:

  într-adevăr , arată bine rezolvarea micului spațiu al garsonierei , funcțional totul , dar îi lipsește „căldura ”, culoarea și dragul de spațiu creat ! .nu știu cum să mă fac înțeleasă mai bine ….Când deschizi ușa casei tale, trebuie să simți că ai venit ACASĂ , nu la „IKEA ” !

  • Alex spune:

   Asta se aplică pentru tine, Rodica. Nu toți oamenii sunt la fel și nu toți preferă să ajungă acasă și sa vadă tonuri de galben, maro si roșu (pastel sau nu), cum se prea practică în România.
   Valabil si pt Johanna, care n-a avut timp să aducă și argumente pentru care susține că e „funktional”, dar fără personalitate.

 3. Adelina spune:

  Stiti cumva de unde este consola care se transforma in masa de dining? Mi se pare geniala solutia.
  Multumesc

 4. Johanna spune:

  funktional numai! fara personalitate!

 5. alina spune:

  Este inteleapta ideea de amenajare pentru un spatiu mic, chiar daca s-ar fi putut folosi probabil si tonuri sau accente ceva mai calde. Totusi, fiecare proprietar are gusturile sale.

  Inteleg ca s-au folosit oglinzi pentru iluzia optica de prelungire a spatiului. Totusi, oglinzile pot crea si o distractie permanenta; te vezi mereu in ele.

  Per ansamblu, designerul s-a descurcat bine.

  Mi-au placut si informatiile si explicatiile utile din articol.

 6. Aida spune:

  Ce fel de chiuveta este la bucatarie? Este pusa sub blat? nu-mi dau seama din fotografie.

 7. Compartimentarea si ideea in sine e geniala!!

  FASHION-SPIKE.blogspot.com

 8. gabriela spune:

  Am locuit si eu intr-o garsoniera de 25m, a fost potrivit de spatioasa pentru toate nevoile mele. Putea chiar sa gazduiasca si 18 prieteni care au mancat si au dormit acolo cand veneau in Bucuresti la diverse concerte:)

  Mi-au placut intotdeauna solutiile de amenajare a unui spatiu mai redus, te fac sa iti schimbi modul de gandire – de cate lucruri ai de fapt nevoie – si sa imbini functionalitatea cu intimitatea.

  La ce n-am renuntat a fost insa patul mare nerabatabil si masa de 4 extensibila spre 6 persoane. Sunt elementele care imi dadeau stabilitate si nu faceau sa ma simt intr-un spatiu de tranzit spre ceva mai bun. Sunt cele mai importante elemente ale unei case frumoase – sa dormi placut si sa ai un spatiu de taclale si mancare stabil. Asta, si o baie cu cada, nu dus:)) Cred ca asta face o casa o oaza in care iti doresti sa te retragi seara – nu functionalitatea, ci un spatiu personal construit pe nevoile tale.

 9. […] În plus, prin deschiderea spațiilor garsonierei se asigură lumină naturală peste tot. O modalitate ingenioasă de amenajare, cu costuri totale schimbat finisaje, retrasat instalația electrică, configurat scafe din […]

 10. […] se poate, iar conceptul semnat de designerii de la biroul Allen Killcoyne Architects în această garsonieră de 31,58 mp ne demonstrează că, fie ea cât de mică, o locuință poate arăta bine fiind […]

 11. […] ești tânăr și ai șansa să ai propria locuință, fie ea și o garsonieră mică, de cele mai multe ori te mulțumești și cu o saltea pe care să pui capul. Da, este o perioadă […]

 12. […] iluminatului general, iar decorațiunile vin să coloreze ambianța. Un proiect reușit pentru o garsonieră de 25 mp. Sper să te inspire și pe […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *