adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (82)

In apartamente, Design Interior

S-au îndrăgostit de aerul parizian al lambriurilor din locuință

Dar ce locuință frumoasă! Când auzi de lambriuri pe pereți te gândești de obicei la cele rustice, așa-i? Ei bine, ai să vezi aici ce înseamnă să ai pereții îmbrăcați în lemn, dar lucrat ca pe vremuri. Nici nu e de mirare că proprietarii acestui apartament s-au îndrăgostit de finisajele vechi. Situat la ultimul etaj al unei clădiri vechi din Barcelona, locuința a trebui modificată pentru a fi adaptată familiei care are trei copii. Erau multe camere mici, separate, dar designerii de la BCA Interiors au regândit totul. Mai mult, au recuperat și refăcut o bună parte din finisajele cu aer parizian, căci lambriurile erau vopsite într-o nuanță închisă. Ei bine, vopseaua veche pe bază de ulei a fost decapată, ferestrele din lemn au fost refăcute, iar acum locuința a devenit una foarte caldă și primitoare. Și da, este cu adevărat elegantă.

Mi-a plăcut lipsa opulenței, căci nu vezi obiecte masive aurite sau ornamente bogate, ci mai degrabă accesorii mici și piese de mobilier mărunte, cum ar fi măsuțele, dar totul are un aer aristocratic cumva. Simți că ești undeva unde bunul gust primează. Dar dacă ai sta să analizezi mai bine decorul ai observa că tructurile aplicate aici nu sunt complicate, ci rafinate. Într-o mare de suprafețe calde placate cu lemn, piesele de mobilă și decorațiunile textile ale ferestrelor sunt deschise la culoare. De aici și contrastul plăcut, dar și senzația amplificată de luminozitate. E adevărat că și ferestrele sunt largi și înalte, dar totuși camerele nu sunt foarte spațioase. În lipsa unor dimensiuni mari la nivelul pardoselilor, designerii au conferit senzația de amploare prin aceste nuanțe deschise și au mizat pe o atmosferă de confort dată de textile.

Lambriurile îmbracă pereții până la nivelul tocăriei tâmplăriei interioare, iar în living bucata de perete rămasă până la plafonul ornamentat cu cornișe, este frumos subliniată într-un verde elegant. Apoi, spațiul livingului se deschide către sufragerie, unde mobilierul modern, într-o nuanță antracit devine un fundal perfect pentru masa simplă și scaunele de inspirație scandinavă. Pentru un plus de eleganță designerii au ales corpuri de iluminat mai deosebite, cu alură clasică, la fel ca și o ramă veche aurită de oglindă, dar în rest au rămas la simplitate. Pentru sufragerie nici nu s-au mai complicat cu covor, căci fața de masă deja își face simțită prezența ca decorațiune textilă.

Și în zona de noapte, dedicată dormitoarelor, s-a mers mult pe ideea de confort. Piesele de mobilă sunt simple, dar pentru patul matrimonial o tăblie capitonată, la fel ca și o lenjerie frumos asortată cu perne decorative imprimă eleganță. Peretele din zona tăbliei este frumos suliniat cu o nuanță închisă, dar contează și poziția patului între cele două ferestre, o așezare mai puțin acceptată la noi, dar care poate rezolva nu doar aspecte estetice, ci și funcționale. Una din camerele copiilor are paturi supraetajate, care vorbesc despre vârsta copilăriei, dar în rest culorile și decorațiunilor textile (în principal perne), ca și a jucăriilor vin să înveselească atmosfera, deși totul este destul de sobru. M-a amuzat locul de luat masa special creat pentru cei mici într-un colț al bucătăriei, deși există un loc de luat masa în toată regula.

Este o casă deosebită, unde cu siguranță totul este mai răvășit și mai animat în viața cotidiană decât cum apare în imaginile captate pentru prezentare. Dar este o casă în care putem găsi soluții elegante de ambientare, putem vedea cum lambriurile și mobilierul pot fi fixate, îmbinate și lucrate pentru ca pereții să fie și frumos îmbrăcați, dar și cu nișe binevenite pentru cărți și obiecte decorative. De asemenea, o casă unde frica nu-și are locul la capitolul tapițerii textile deschise la culoare, deși proprietarii au trei copii. Sunt sigură că vei găsi multe idei interesante aici. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (15)

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil clasic modern, design interior BCA Interiors, Foto ElMueble (11)Foto: ElMueble

2 raspunsuri pentru S-au îndrăgostit de aerul parizian al lambriurilor din locuință

  1. GD spune:

    Buna! Unde este facut peretele culisant dintre living si zona de luat masa? Multumesc!

  2. […] nu este foarte mare, dar părea cu siguranță mult mai mic, după ce în casa ridicată în 1930, pereții fuseseră lambrisați. Nuanța închisă a lemnului poate că n-ar fi incomodat atât de mult ca obloanele de la […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *