adelaparvu.com despre mansarda din lemn modern amenajata, design interior Carolina Juanes, Foto ElMueble (41)

In Case, Design Interior

Modern amenajată mansarda și cu o atmosferă caldă și plăcută

Casele din lemn au șarmul lor, indiferent cum sunt amenajate, căci lemnul are forța de-a emana căldura aceea pe care ne-o dorim cu toții acasă. Mansarda de față, modern amenajată, are o atmosferă cu totul aparte, grație numeroaselor ferestre, dar și a combinației de materiale și nuanțe de aici. Cine ar fi crezut că griurile pot da atât de bine cu textura și nuanța lemnului? Ei bine, contează și ce fel de griuri se folosesc, dar decoratoarea Carolina Juanes a știut ce trucruri să aplice pentru această locuință de munte aflată în apropierea stațiunii de schi Baqueira Beret din Spania. Dar hai să-ți spun mai multe.

În spațiile dominate de lambriuri și structura de lemn la vedere, decoratoarea a venit cu mobilier actual, dar a avut grijă și la nuanțe. Griurile reci, mai închise, nu doar că dau un aer actual locuinței, dar se pretează excelent cu peisajul ce se vede pe ferestre. La munte cele mai predominante tonuri sunt cele de gri, albastru și verde. În plus, contrastul dintre griuri și lemnul auriu, deschis la culoare este foarte plăcut. Face ca totul să devină mai luminos, conferind totodată profunzime zidurilor. Și pe acest fundal de gri în living, canapelele actuale cu tapițerii dehusabile sunt ușor de înveselit cu câteva perne colorate. Ăsta e un truc folosit de mulți decoratori – griuri pentru tapițerii și decorațiuni textile, care scot in evidență orice pată de culoare mai vivace.

Spațiul bucătăriei este foarte plăcut, iar mobila ce are aspect de lambriuri nu este fragmentată cu mânere. De aici și caracterul ei actual. Dar prezența mesei rustice, cu textură antichizată face un contrast și mai mare cu tot ce e modern. În plus, aduce o notă de șarm în locul rezervat sufrageriei. Fiind așezată și lângă scara interioară, surprinzător cu o balustradă mai degrabă rustică prin desenul ei, masa asta pregătește cumva ochiul și pentru lambriurile antichizate din dormitoare. Da, în majoritatea dormitoarelor pereții laterali sunt îmbrăcați cu lemn vechi recuperat, frumos curățat, dar a căror urme vechi au fost păstrate intenționat. În spațiile mici rezervate odihnei nu mai era loc de decorațiuni, așa că lambriurile devin ele însele ceva decorativ prin textură.

Linii simple, finisaje deosebite, dar calde, accesorii atât cât trebuie și materiale textile pentru senzația de confort. Deși e doar o casă de munte, clar că are imaginea unei locuințe care ar putea foarte bine fi una permanentă. Modernă, luminoasă, bine organizată și un șarm aparte conferit de locație și arhitectura interioară. Cum să nu-ți placă senzația de căldură pe care o emană? Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre mansarda din lemn modern amenajata, design interior Carolina Juanes, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre mansarda din lemn modern amenajata, design interior Carolina Juanes, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre mansarda din lemn modern amenajata, design interior Carolina Juanes, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre mansarda din lemn modern amenajata, design interior Carolina Juanes, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre mansarda din lemn modern amenajata, design interior Carolina Juanes, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre mansarda din lemn modern amenajata, design interior Carolina Juanes, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre mansarda din lemn modern amenajata, design interior Carolina Juanes, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre mansarda din lemn modern amenajata, design interior Carolina Juanes, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre mansarda din lemn modern amenajata, design interior Carolina Juanes, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre mansarda din lemn modern amenajata, design interior Carolina Juanes, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre mansarda din lemn modern amenajata, design interior Carolina Juanes, Foto ElMueble (8)
Foto: ElMueble

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *