adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (10)

In Case, Design Interior, Horeca

Casă mică la țară, dar cu șarm englezesc

De-a dreptul idilică această casă, căci pe lângă încăperile mici și plăcute, totul este înconjurat de vegetație, iar, cu excepția sezonului rece, grădina este cu siguranță loc de evadare și încântare. Este genul de casă care te transportă pe tărâmurile copilăriei poate datorită proporțiilor, a plafoanelor joase, dar și a atmosferei cu totul speciale. Situată în seducătoarea regiune rurală East Cornwall din Anglia, casa este de închiriat și are denumirea de October Cottage sau Elysian, o invitație la un concediu liniștit, perfect pentru cei cărora le place să admire natura, căci în zonă sunt păduri, peșteri și cascade cu o bogată faună, în special păsări. Dar hai să-ți spun mai multe.

Mi-a plăcut modul de amenajare interioară, unul foarte cald și intim, unde nuanțele și texturile te duc cu gândul la natural. Și da, o casă veche, compactă, unde camerele sunt modeste ca și dimensiuni, unde ferestrele par din alt secol, căci au tâmplărie de lemn și de la interior apar mai degrabă ca niște nișe către peisajul din jur. Dar e interesant cu aceste ferestre, deși mici, reușesc să ajute lumina soarelui să pătrundă în încăperi la nivelul șederii. Când stai pe canapea, fotolii, la masa din bucătărie sau chiar în cada de la baie, ai deja clar în față deschiderea către exterior.

Și uită-te la culori, cât de simplu e tratat totul în tonuri de alb, marouri și griuri, dar cât de cald se simte ambientul. Secretul? Texturile! De la piatra ce îmbracă pereții și pardoselile la gura pentru godin vopsită în alb, de la grinzile vechi la pereții văluriți. Aici nu s-a dorit nimic perfect drept, neted, ci timpul a fost lăsat să-și aștearnă amprenta peste casă, care acum e ca o doamnă bătrână, dar frumoasă, îngrijită și înțeleaptă. De aceea chiar dacă nuanțele sunt poderate, neutre, suprafețele ritmate aduc un plus decorativ la interior. Și da, într-un astfel de ambient orice pată de culoare se simte, cum ar fi micile piese de mobilier verzi.

Țesăturile îi conferă casei un aer cald, familiar, de la covoarele împletite la draperiile din in, iar mobilele vechi, disparate, fiecare în stilul ei și-au găsit aici companionii potriviți. De asemenea, prezența plantelor decorative imprimă un aer proaspăt și alungă răceala piatrei. Și în spațiile umede, texturile contează, căci baia, deși îmbrăcată cu faianță în zona căzii are o pardoseală din lemn, iar la bucătărie plăcile ceramice negre, cu model ca de cărămizi sunt prezente strict necesar în spatele sobei de gătit cu aspect vintage. Ce mai? O casă șarmantă, în stilul cottage inconfundat englezesc. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (2)

adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (9)

adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (3)

adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (5)

adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (10)

adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (13)

adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (12)

adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (4)

adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (11)

adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (7)

adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (15)

adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (8)

adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (6)

adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (14)

adelaparvu.com despre casa englezeasca, October Cottage, Elysian, Foro Unique Home Stays (1)
Foto: Unique Home Stays

11 raspunsuri pentru Casă mică la țară, dar cu șarm englezesc

 1. gabi spune:

  ….. amenajarea si decoratiile interioare imi plac.!!…la exterior …am avut mereu retineri ,despre cum arata casele lor in mediul rural………..arhitectii romani au mai multa imaginatie si gust…..!!!

 2. Alina spune:

  Macar ei pastreaza stilul traditional. La noi rar vezi o casa noua construita/amenajata in stilul zonei. Si atunci face inconjurul internetului, fiind considerata „floare rara”.
  La noi nici ce e traditional nu se mai pastreaza. Casele batranesti sunt daramate iar in locul lor apar mici blocuri 🙁

 3. Irina Anghel spune:

  Ai dreptate, Adela, este una dintre acele căsuţe intime cu care ai vrea să te îmbraci ori, mai mult, să o laşi să locuiască în tine! Covorul împletit, dintr-unul din dormitoare, m-a pus pe gânduri… În plus are nişă cu cărţi, cuib pentru lectură, fotoliu dublu pentru citit sau brodat, masă de doi şi… niciun televizor.

 4. Irina Anghel spune:

  Acum am zărit un Aga cu cuptor dublu — o replică contemporană şi electrică, desigur. Originalul lui Dalen a funcţionat în gospodării circa 50 de ani şi a trecut de 90 de ani de la lansare.

 5. Laura Din spune:

  E superba!! Mi-ar placea sa locuiesc in aceasta casuta!!

 6. vali spune:

  bestiala ! puz-urile noastre se dau pe spaga sau caltabosi, asa ca e normal sa avem numai palate de beton cu turnuletze de vomiti….

 7. Claudia spune:

  Îmi place mult…transmite o senzație de calm și liniste. Mulțumesc pentru inspirație!

 8. […] aceeași nuanță ca și tâmplăriile ușilor interioare și a lemnului d ela nivelul plafoanelor. O casă cuceritoare care te face să visezi la zile frumoase și tihnite, mai ales când dai cu ochii de terasa mică, […]

 9. daniela spune:

  lovely ….

 10. raul spune:

  Am vizitat si in continuare mai vad casele lor in stil traditional,multe renovate dar doar structura de rezistenta,se mai schimba si stuful pe acoperis,de nedescris ce priveliste, ce ambianta interioara!Inimaginalbil ce simplu, ingenios si cu gust!Toate barnele se restaureaza prin ignifugare.balamalele extra lungi se demonteaza,se curata si se remonteaza.Peretii sunt grosi, racorosi vara.Niciodata nu vom avea in Romania educatie pentru bun gust si traditie la asa „inaltime”,si din pacate mizerabilii care ne conduc nu le pasa.In Anglia nu exista BCA sau tabla albastra ,rosie,etc, nici turnulete tiganesti!
  Ma fascineaza verdeata cataratoare pe orice shed,perete,pana pe acoperis uneori,ziduri de piatra sau copaci inalti.Locurile de recreere din gradini sunt superbe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *