adelaparvu.com despre ceasuri pictate manual, artist Cosmina Lucaciu, Pictura Decorativa Onesti, Foto Fotoclipa (16)

In Artisti, artizani, handmade, Decoratiuni, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

Frumoase ceasurile pictate de către Cosmina Lucaciu din Onești!

Sunt oameni care nu-și descoperă ușor propriul drum, dar după ce l-au indentificat se bucură de ceea ce fac și îi bucură și pe alții. Cosmina a făcut facultatea de artă, dar a simțit că nu are vocația unui artist. Așa cum se spune că un artist trebuie să fie puțin nebun, ei bine, ea nu se potrivea deloc descrierii. E mai degrabă cu picioarele pe pământ și pasionată să facă totul cât mai perfect decât să se exprime liber și să-și aștearnă trăirile, mesajele sau fanteziile pe pânză. Ea s-a regăsit mai mult în arta decorativă. Hai să-ți spun mai multe cum a ajuns aici.

După zece ani de zile în care a locuit în Italia și a experimentat tot soiul de tehnici și a pictat tot felul de obiecte și a participat la tâguri locale, s-a întors în țară, unde se gândea să facă ceva, să-și găsească o slujbă, dar nu știa ce anume. Pentru că e mamă se gândea că un post de secretară s-ar putea să fie ceva sigur. Însă, după ce a aplicat pentru un asemenea post la o fabrică din zona Oneștiului, unde locuiește, a primit un răspuns neașteptat pentru ea. I s-a spus că este absolvent de artă și ca tare e mai degrabă cu capul în nori, deci nu se califică pentru slujba de secretară. La început a fost supărată, dar și-a găsit alinarea începând să picteze. Asta-i place cel mai mult. Așa că i-a venit ideea să decoreze ceasuri.

Din vara anului trecut s-a apucat de ceasuri și a reușit să facă o mică colecție, iar apropiații ei au lăudat-o și au încurajat-o să le scoată la vânzare. Prietenii ei Fotoclipa.net s-au oferit să-i facă fotografii profesioniste ceasurilor și chiar și ei, ca oamenii să-și dea seama de proporțiile obiectelor. Așa a ajuns de și-a deschis o pagină de Facebook, loc unde s-a promovat. Pictură Decorativă Onești, așa i-a spus paginii și de acolo a primit și comenzile. Evident, a rămas repede fără obiecte pentru că ceasurile ei sunt și frumoase, dar și bune ca preț. Sunt între 150 și 250 lei bucata (la care se adăugă taxele de expediere prin curier), iar pentru unul muncește între patru și șapte zile, în funcție de ornamentica aleasă. Desigur, a mers și la târgurile din zonă, deși i s-a părut foarte dificil comparativ cu Italia, unde ca artist sau artizan ai nevoie doar de o cerere la primărie.

Prima inspirație i-a venit după obiectele realizate în tehnica decoupage, dar și-a dat seama că ea poate să facă mai mult decât colaje, ea chiar poate să picteze diverse motive. A ales florile pentru că sunt pe placul mai multor oameni și a făcut combinații de culori pe care și le-a închipuit potrivite pentru diverse interioare cu parfum rustic, shabby chic, provensal. A fpcut și unele pentru camere de copii. Dar face la comandă ce i se cere pentru că are onestitatea să recunoască faptul că e lipsită de orgoliu de artist. Se consideră un om talentat ca și execuție pentru că muncește foarte migălos și numai cu materiale de calitate, așa că-i face plăcere dacă reușește să pună în operă ceea ce-și doresc clienții ei.

Mi-au plăcut mult culorile, dar și formele și decorurile ceasurilor. Acum experimentează și pe pietre, mărțișoare, dar și tăvi, cutii și mai nou pe veselă. Oricum se lasă provocată de cererile oamenilor și ajuns ca zilnic șapte ore să le dedice picturii. Acum, uitându-se în urmp se bucură că n-a fost acceptată pentru postul de secretară pentru că postul ei era acasă, lângă fetița ei, dar în fața mesei de lucru cu pensulele în mână. Nu s-a gândit că ar putea să trăiască din asta, de teamă că n-ar putea fi ceva sigur, iar acum nu-i vine să creadă că vorba despre ea circulă și prin alte orașe și că primește constant comenzi. Păi se vede Cosmina că îți place ce faci, așa că abia așteptăm să vedem pe pagina ta de Facebook alte obiecte pe care le personalizezi! Sigur te-ai descurca foarte bine și pe mobilă. Uite, o poți suna și tu la telefon 0749.360.794 sau să-i scrii pe mail [email protected], dacă îți dorești un cadou mai special sau să-ți personalizezi obiectele din casă. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre ceasuri pictate manual, artist Cosmina Lucaciu, Pictura Decorativa Onesti, Foto Fotoclipa (15)

adelaparvu.com despre ceasuri pictate manual, artist Cosmina Lucaciu, Pictura Decorativa Onesti, Foto Fotoclipa (14)

adelaparvu.com despre ceasuri pictate manual, artist Cosmina Lucaciu, Pictura Decorativa Onesti, Foto Fotoclipa (3)

adelaparvu.com despre ceasuri pictate manual, artist Cosmina Lucaciu, Pictura Decorativa Onesti, Foto Fotoclipa (11)

adelaparvu.com despre ceasuri pictate manual, artist Cosmina Lucaciu, Pictura Decorativa Onesti, Foto Fotoclipa (2)

adelaparvu.com despre ceasuri pictate manual, artist Cosmina Lucaciu, Pictura Decorativa Onesti, Foto Fotoclipa (5)

adelaparvu.com despre ceasuri pictate manual, artist Cosmina Lucaciu, Pictura Decorativa Onesti, Foto Fotoclipa (6)

adelaparvu.com despre ceasuri pictate manual, artist Cosmina Lucaciu, Pictura Decorativa Onesti, Foto Fotoclipa (1)

adelaparvu.com despre ceasuri pictate manual, artist Cosmina Lucaciu, Pictura Decorativa Onesti, Foto Fotoclipa (12)

adelaparvu.com despre ceasuri pictate manual, artist Cosmina Lucaciu, Pictura Decorativa Onesti, Foto Fotoclipa (4)

adelaparvu.com despre ceasuri pictate manual, artist Cosmina Lucaciu, Pictura Decorativa Onesti, Foto Fotoclipa (10)

adelaparvu.com despre ceasuri pictate manual, artist Cosmina Lucaciu, Pictura Decorativa Onesti, Foto Fotoclipa (9)

adelaparvu.com despre ceasuri pictate manual, artist Cosmina Lucaciu, Pictura Decorativa Onesti, Foto Fotoclipa (8)
adelaparvu.com despre ceasuri pictate manual, artist Cosmina Lucaciu, Pictura Decorativa Onesti, Foto Fotoclipa (16)
Foto: Fotoclipa.ro

22 Responses to Frumoase ceasurile pictate de către Cosmina Lucaciu din Onești!

 1. Adrian spune:

  sunt extraordinare!

 2. LAROUZ spune:

  sunt superbe felicitari

 3. Dragos spune:

  Serios, Adela? „Frumoase”? Nu puteai gasi un eufemism mai bun?

 4. Marina spune:

  Sunt f, frumoase nici nu as sti pe care sa-l aleg, imi plac toate, mi-ar fi placut sa vad si unele pictate cu motive nationale, cum e ceramica de Horezu de ex.

 5. dana spune:

  Ma bucur ca faci cunoscuti oameni asa talentati.

 6. teodora spune:

  Adela, multumesc pentru acest articol! Cosmina este foarte talentata si merita o promovare pe masura. Pentru nepotica mea a pictat un glob de Craciun cu Elsa care a fost minunat! Ma bucur tare mult ca tineri frumosi se intorc acasa si realizeaza lucruri atat de minunate!

 7. Cristina spune:

  Sunt foarte frumoase, este foarte bravo, o persoana cu talent. Un astfel de ceas ar face orce camera mai vesela, ar aduce primavara in casa.

 8. Irina Anghel spune:

  Or fi picturile acestea „foarte bravo” în gramatica unora, mie mi-au ars retina. De obicei, mă abţin să comentez negativ, ca să nu descurajez viziunea artizanului, dar în acest caz, nu găsesc vreun efect artistic, precum cel de crăpare ori patinare, care ar fi oferit confort vizual şi nu ar fi transportat tot efortul în zona kitsch-ului. Mare noroc pe Cosmina pentru această promovare…!

 9. cosmina spune:

  multumesc mult pentru aprecieri,si pentru sfaturi…!!! pe viitor am sa pictez si cateva ceasuri cu motivele noastre traditionale!!!….MULTUMESC!!!!!

 10. Irina Anghel spune:

  Chiar nu intenţionez să fac victime colaterale, n-aduc deprecieri celor care preferă stilul gipsy. Ce mi s-a prezentat în articol, consider că este prea proaspăt, îi lipseşte afectul 3D, iar prin extindere, asemenea picturi pe mobilier, de exemplu, ar fi obositoare. Perfecţionarea cere timp şi resurse. Astfel, se pot folosi paste volumetrice, lacuri de crăpare, patine etc. peste tehnica decoupage, pe care oricum o admir, pentru că este deosebit de migăloasă. Eu sunt fidelă furnizorilor mei, astfel că pot recomanda, pe această speţă, ComplexArt — http://www.complexart.ro. Adela are şi ea importatori cu care colaborează şi, de asemenea, poate face recomandări.

  • cosmina spune:

   va multumesc dna IRINA! orice informatie ma ajuta!!!..asa este, perfectionarea cere timp, si nu ma consider deloc speciala prin ceea ce pictez si nici nu cer sa placa la toata lumea!!!…Eu colaborez deja cu cei de la complexart, de la ei am achizitionat culorile, si anume Stamperia allegro,dupa parerea mea cele mai bune pe care le-am incercat in 25 de ani de cand pictez…!!! cat despre patine,lacuri si alte efecte…nu vreau sa folosesc pentru acum, astept ca timpul sa-si lase amprenta asupra picturilor mele!!! Acum sunt mai mult ptr simplitate!!!!…dar poate ptr viitor am sa incerc si alte efecte…am tot timpul din lume pentru a experimenta!!!…Astept pe viitor si alte comentarii sau informatii!!!..numai bine va doresc!!!

 11. alina spune:

  Nu sunt specialista in arte plastice, dar potential pare sa existe la Cosmina.

  Dupa parerea mea, mai ales la ceasuri, culorile intense (saturate) si uneori amplasarea elementelor grafice, dar si contrastul insuficient (intre acele ceasului, ore si restul), pot distrage atentia de la orele zilei.

  Mie imi plac mult cativa ilustratori suedezi (grafica si culori) care poate v-ar inspira:

  Erkers Marie Persson (ilustratoare)
  (http://www.tradera.com/search?q=erkers%20marie%20persson)

  Elsa Beskow (ilustratoare si autoare de carti pentru copii)

  http://scrapsofstarlight.blogspot.com/2011/07/elsa-beskow-giveaway-jump-into-book.html

  http://www.florisbooks.co.uk/searchresults.php?title=&author=&ISBN=&subject=&series=&keywords=elsa%20beskow&binding=&availability=&xmas=&page=1

  Carl Larsson (pictor)
  (https://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Larsson)

  Bafta in ceea ce faceti.

  • cosmina spune:

   Buna Alina,m-am bucurat foarte mult pentru comentariul pe care l-ati facut, ati nominat niste artisti superbi, nu foarte cunoscuti de catre publicul roman, si ma bucur pentru ca va plac pentru ca si mie imi plac mult!!! Multumesc!!! Vreau sa fac o precizare, fotografiile au fost facute in luna decembrie,si nu am putut folosi lumina naturala,asa ca s-a apelat la lumina artificiala,de aceea culorile sunt putin mai aprinse decat in realitate…au saturatia si contrastul mai mare!!!…Orice sfat,idee sau critica tin cont!!!ma ajuta!!! multumesc!!!

 12. Codruta spune:

  Ce m- am mai regasit in povestea asta!

 13. Ghiulnaz spune:

  Cosmina, mie mi-au placut tare mult ceasurile. si mi-au placut si raspunsurile tale date cu eleganta si modestie criticilor aduse. Poate ar trebui pe viitor sa te gandesti si la pictura pe ceramica. oricum mult succes in ceea ce faci .

  • cosmina spune:

   multumesc mult!!!..am sa tin cont,poate fi o provocare pe viitor…!!! orice sfat,informatie sau critica e bine venita!!! cu drag,numai bine!!!

 14. Doina spune:

  Este foarte frumos ce face Cosmina. Oricum postarea ta Adela nu cred ca a vrut sa fie o critica artistica,ci dimpotriva o incurajare pe care o merita Cosmina. De altfel este loc pt. toata lume talentata si intreprinzatoare, si pt. opere de arta si pt. kitsch. E o problema de educatie, de gust, de background. Acest site nu este dedicat criticii de arta, asa ca aceste comentarii (vezi irina anghel) nu sunt necesare,ci doar rautacioase. Mi s-ar parea mai interesant, ca cea care a emanat aceste interpretari sa se adreseze unui site specializat, ca sa poata lupta intro lume in care sagetile trimise pot fi apreciate la justa valoare. Am luat si eu legatura cu Cosmina pt. o astfel de lucrare gipsy style ( ca sa folosesc un limbaj de specialitate folosit de criticul de arta irina …) si am facut o comanda. Multumesc Adela pt. ideile tale si pt. intentiile tale mai mult decat bune!!! Cu bine.

 15. Aura spune:

  Multumesc Adela pentru articol.Fiecare lucru are un inceput.Bravo Cosmina pentru ce realizezi si penru raspunsurile elegante la rautati.Nimeni nu s-a nascut invatat.Cosmina,fiecare critica si rautate sa te ambitioneze sa mergi mai departe.Felicitari,si eu sint din Onesti si ma intereseaza ceea ce faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *