adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (2)

In Electrocasnice si dotari, Shopping

Prize și întrerupătoare elegante pentru interioare în stil clasic și nu numai

Până nu ajungi la partea de prize și întrerupătoare, nu-ți dai seama cât de dificil este să găsești ceva cu adevărat deosebit. Și nu te gândi că sunt ușor de montat, căci noile prize și întrerupătoare nu sunt doar ceea ce vezi. Ele conțin și componentele interioare și te poți trezi că dacă nu ai dozele de la aceeași firmă producătoare nu ai cum să montezi modelele care ți-au plăcut. Deci nu te uita doar după carcasa de la exterior și nu lua în calcul doar acest element, căci prețul real este pentru tot sistemul, care incude și părțile interne din doze. Dincolo de asta, în căutările mele am dat peste brandul german Gira adus la noi de Demco Lighting, de la care s-au achiziționat și prizele și întrerupătoarele pentru Therme București. Ei bine, în colecțiile lor am descoperit-o și pe cea denumită ClassiX Art despre care trebuia să-ți spun.

Este cea mai elegantă colecție pe care am văzut-o până acum. Este dedicată spațiilor luxoase și chiar sunt superb lucrate. Sunt genul de prize și întrerupătoare pe care le-ai smulge din pereți dacă te-ai muta, ca să le montezi în noua casă. Îmi place faptul că ele combină o estetică foarte rafinată cu tehnologia de înaltă clasă. Se potrivesc în case amenajate în stil clasic, de patrimoniu sau în cele actuale luxoase. În plus, sunt foarte performante din punct de vedere al funcționării. Și aici ne este greu să pricepem pentru că noi ne luăm doar după carcase. Uite, îți enumăr câteva dintre caracteristicile lor. Ele înglobează o tehnologie care-ți permite, cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul mobil, să creezi scenariul de iluminat în casă, poți controla consumul de energie pentru încăperile mai rar folosite sau poți aprinde lumina în fața casei sau în fața porți dacă cineva te sună la interfon.

În gama de întrerupătoare Gira ClassiX  și ClassiX Art se pot integra peste 300 de funcţii în sistem 55 (adică sistem de dimensiuni ale inserțiilor care sunt de 55 x 55 mm), de la prize, întrerupătoare, prize de date, dimmere, sisteme audio,staţii de video-interfonie până la componente pentru controlul inteligent al clădirii, bazate pe sistemul KNX (standar mondial de control și eficientizare a iluminatului). Uite, cam la ce fel de funcții se referă specialiștii de la Gira: controlul climatizării, al ventilației, jaluzelelor, închiderea și deschiderea ferestrelor, iluminatul bazat pe nivelul de trafic redus dintr-o anumită parte a locuinței (subsol, hol, pod etc.)

La nivel de aspect poți combina rama cu interiorul și ai multe variante, atât de nuanțe și texturi, cât și de finisaj mat sau lucios. Există variante cu crom argintiu, care se pretează pentru amenajări clasice reinterpretate modern, apoi ai variante aurite cu alamă pentru interioare opulente și ai variante cu bronz pentru ambiente clasice cu antichități. Ramele sunt finisate manual și sunt plăcute la atingere. Dar mie mi-a plăcut și posibilitatea de-a alege interiorul ramelor, căci ai și variante de inserții cu suprafețe simple, dar și cu motive filigran realizate la laser. De asemenea ai posibilitatea să le montezi vertical sau orizontal, deci să adaptezi cum e mai bine în decorul casei.

Da, știu că vrei să afli cât costă frumusețile acestea pentru că și eu muream de nerăbdare. Clar sunt pentru cei care au dare de mână pentru că prețurile sunt pe măsura imaginii și tehnologiei pe care le încorporează. Îți dau câteva exemple cât să-ți faci o idee, dar prețurile diferă și în funcție de opțiuni vizavi de funcțiile pe care le vrei disponibile. Uite, o priză priză Schuko în ramă ClassiX Art simplă, variantă crom/crom-crem are prețul de 43,35 euro (fără TVA), iar un dimmer (variator de tensiune) plus plăcuță plus ramă simplă ClassiX, variantă crom negru/crom poate ajunge la 118,24 euro (fără TVA), iar un controler electronic pentru jaluzele plus ramă simplă ClassiX Art plus ramă adaptor, variantă bronz/bronz poate ajunge la 160 euro (fără TVA).

Știu că nu sunt accesibile, dar știu și că sunt cele mai elegante pe care le-am văzut. Merită să știi despre ele, mai ales că locuri din care să achiziționezi așa ceva nu prea găsești la noi. Oricum, ele se aduc pe comandă și le mulțumesc celor de la Demco Lighting că mi-au oferit și informațiile legate de preț. De asemenea, mă bucur că încet, dar sigur tot descopăr din furnizorii de la Therme București. Uite, pe site-ul www.Demco.ro ai să vezi și gamele mai accesibile de prize și întrerupătoare de la Gira, dar și corpuri de iluminat de la branduri recunoscute internațional. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (4)

adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (1)

adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (8)

adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (9)

adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (13)

adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (12)

adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (10)

adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (3)

adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (14)

adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (6)

adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (7)

adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (5)

adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (11)

adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (17)

adelaparvu.com despre intrerupatoare si prize pentru case clasice, Gira colectia ClassiX Art (2)Foto: Gira / Demco.ro

6 raspunsuri pentru Prize și întrerupătoare elegante pentru interioare în stil clasic și nu numai

 1. Irina Anghel spune:

  Foarte bine te-ai gândit — un interior nu este complet fără prizele şi întrerupătoarele potrivite, pentru că mulţi nu pot depăşi ideea că acestea trebuie să fie albe. Cât despre preţ, în timp, îl va regla piaţa concurenţială. Sau nu şi atunci un importator unic va şti cum să le ajusteze prin raportul cerere-ofertă.

 2. iuliana peptenar spune:

  Buna.Sunt foarte foarte frumoase .Mar interesa sa stiu si pretul lor.

 3. tosyco spune:

  ww.tosyco.ro
  Întrerupătoare smart cu touch
  Aparataj electric modular

  TosyconouLogo-7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *