De multe ori o reamenajare totală poate fi prea costisitoare, dar livingul merită modernizat pentru că aici este încăperea etalon și pentru oaspeți. Am ales să-ți prezint o variantă reușită și ingenioasă de transformare a unei camere de zi, unde, pe lângă schimbarea finisajelor, mobilierului și decorațiunilor s-a corectat și arhitectura spațiului, iar în urma acesteia a apărut o dotare dorită de către proprietari, respectiv șemineul. Dar hai să-ți spun mai multe.
Inițial acest living era absolut banal mobilat, iar canapeaua neagră cu tapițerie din piele și scaunele din sufragerie îi dădeau o imagine mai degrabă de birou decât de casă de locuit. Proprietarii au apelat la un designer, care, pe lângă o schemă cromatică plăcută, le-a propus și o rezolvare ingenioasă a zonei dintre cele două uși care se deschideau în living. Ce anume? O retrasare a zidului dintre cele două uși astfel încât cea de-a doua (către bucătărie) să nu fie la vedere din zona de canapea, iar aici să poată fi instalat un șemineu cu bioetanol. O idee foarte frumoasă atât estetic, cât și funcțional, mai ales că acest șemineu se vede frumos din toate zonele livingului, dar are și rol de mascare a ușii către bucătărie. Dintr-o dată spațiul pare mai aerisit și mai ordonat, dar și mai spectaculos prin prezența șemineului.
Ca și nuanțe, totul a fost les în culori deschise, pastelate, iar finisajele la nivelul pardoselii în tonuri de fag. Ușile interioare și mobilierului sunt în cea mai mare parte albe, iar decorațiunile din zona ferestrelor sunt și ele actuale cu paneluri japoneze, în locul draperiilor și perdelelor. Accentele decorative sunt la nivel de corpuri de iluminat, cum e cel din sufragerie cu abajur rontund din hârtie supradimensionat, lampadarul de lângă canapea, tablouri discrete pe pereți și vaze cu flori pe măsuțele din living. Tapițeria canapelei colțar este din stofă, ceea ce imprimă mai multă căldură, iar covorul are o textură prezentă, care dă impresia că totul este pufos și plăcut la atingere. Un living care pare mult mai luminos și mai amplu decât înainte. Sper să te inspire și pe tine!
Înainte de amenajare livingul era separat de holul de a intrare cu o ușă din sticlă, iar în zona locului de luat masa ușa era în nuanța parchetului. Mobila de culoare neagră făcea însă atmosfera apăsatoare, iar ferestrele libere, fără decorațiuni dădeau impresia unui spațiu locuit temporar.
Înainte de reamenajare s-a făcut un plan în care au fost prevăzute locurile pentru noile piese de mobilier, la fel și corectarea spațiului dintre cele două uși prin amplasarea șemineului.
Nuanțele deschise, prezența panelurilor japoneze în locul draperiilor, decorațiunile textile plăcute, ca și amplasarea unor piese de mic mobilier cu texturi și finisaje calde (măsuțe, fotoliu împletit), contribuie la crearea unei atmosfere plăcute, relaxante.
Mobila din living, chiar dacă este minimală, are loc de depozitare pentru obiectele de aici.
Ideea de aranjament este minunată , dar dacă ar fi a mea aș fi cerut un pic de culoare , adică de căldură , măcar reprezentate prin cele două tablouri de deasupra canapelei , și…aș fi dorit mai „jucate „ rafturile de deasupra televizorului sau poate mai întrerupte, presărate cu câteva cărți și obiecte de colecție . Sigur asta privind prin „ochelarii” mei .
Este perfect asa cum este. Armonios
Parerea mea este ca merita amenajat spatiul in care tu stai cel mai mult, nu cel in care iti vin musafirii. Eu as reamenaja dormitorul 🙂
Visele pot deveni realitate , tu ce crezi ? Visele pot deveni realitate ? Crezi intr-un viitor mai bun ? Ofera-ti sansa de a citi in fiecare zi cate 30 minute si sansa de a castiga bani sigur , relatii la email : [email protected]
Masa și scaunele de unde sunt achiziționate?