Foto Beaugureau Studios

In Idei pentru acasa

Șemineul ca element de delimitare și zonă pentru tv

Câteodată e suficient să te îndrăgostești de un element constructiv pentru ca în jurul lui să-ți țeși ideile pentru viitoarea ta locuință. Și da, un astfel de element poate fi șemineul . Dar te-ai gândit la el ca la un obiect ce poate separa spațiile? Cu atâtea soluții tehnice disponibile în ziua de azi, șemineul poate fi construit sub diferite forme. Desigur, ai nevoie înainte de orice de un plan întocmit de către un arhitect pentru că îți dorești un șemineu funcțional, el trebuie să aibă și coș de evacuare. Chiar și atunci când optezi pentru variantele cu bioetanol sau electrice, e bine ca instalațiile să fie prevăzute dinainte (în special cele electrice). Dar hai să vezi câteva idei cu șemineul aflat la granița dintre funcțiuni.

Delimitările spațiilor pot fi cu totul altfel atunci când te gândești ca la granița dintre funcțiuni să ai un șemineu. Este o soluție elegantă, dar și originală, mai ales când focul este la vedere din mai multe laturi. Maschezi cât ai nevoie, dar lași la vedere focarul pentru a te bucura de plăcerea oferită de flăcări. Există mai multe situații în care poți adopta această idee. Cu cât spațiile sunt mai mici cu atât partea de zidărie (care de fapt maschează traseul pentru fum) trebuie să fie mai mică, iar focarul mai vizibil din cât mai multe părți. În cazul în care suprafața vitrată este mare, deci sunt multe geamuri, se poate amplasa șemineul în fața ferestrelor, evident condițiile de siguranță să fie îndeplinite (pentru tâmplărie). Șemineul în acest ultim caz poate fi un adevărat paravan față de terasa exterioară.

Dacă pe structura șemineului se dorește și amplasarea televizorului, atunci musai trebuie prevăzut din proiect acest lucru pentru ca profilele de la interior să fie unele ce pot susține greutatea acestui aparat și ale suportului său. De asemenea, mare atenție la traseul necesar prizelor, atât cea de tv, cât și pentru funcționarea acestuia. Cert este că atunci când îți dorești un șemineu merită să te gândești și la alte soluții decât cea obișnuită cu amplasarea lui pe un perete. Te poți folosi de acest element pentru o separare ingenioasă, dar și pentru o doză de spectacol interior. Uite, ai mai jos câteva idei materializate. Sper să te inspire și pe tine!

Foto Clifton Interiors

Foto Clifton Interiors

Foto Forma Design

Foto Forma Design

Foto O plus L

Foto O plus L

Foto Unique Stone Imports

Foto Unique Stone Imports

Foto P. Shea Design

Foto P. Shea Design

Foto Tanya Schoenroth Design

Foto Tanya Schoenroth Design

Foto Rick O'Donnell Architect

Foto Rick O’Donnell Architect

Foto TPA Studio

Foto TPA Studio

Foto Beaugureau Studios

Foto Beaugureau Studios

Foto WA Design Architects

Foto WA Design Architects

Foto Indivar Sivanathan

Foto Indivar Sivanathan

Foto Moshi Gitelis - Photographer

Foto Moshi Gitelis – Photographer

Foto Domiteaux + Baggett Architects

Foto Domiteaux + Baggett Architects

Foto The Anderson Studio of Architecture & Design

Foto The Anderson Studio of Architecture & Design

Foto Despina Design

Foto Despina Design

adelaparvu.com despre ansamblu de televizor si semineu pe acelasi perete, Foto Despina Design 2

4 raspunsuri pentru Șemineul ca element de delimitare și zonă pentru tv

  1. Mara spune:

    Buna seara! Sunt spectaculoase! Știți de unde s- ar putea achiziționa șeminee electrice asemănătoare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *