adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (128)

In Design Interior, Garsoniere, Romania Mea

Cu 15.000 de euro arhitectele Sorana Leru și Mihaela Lozovanu au amenajat frumos un studio de 50 de mp din București

Ce mult contează un strop de culoare și cât de mult schimbă percepția unui spațiu placările cu texturi calde. În această garsonieră generoasă, de 50 de metri pătrați, din care încăperea propriu-zisă este de circa 45 metri pătrați, totul este excelent organizat și fiecare colț bine exploatat. Arhitectele Sorana Leru și Mihaela Lozovanu de la Miso Architects au realizat acest proiect de amenajare (denumit Studio 304 Vernescu) și au avut în vedere ca fiecare funcțiune să fie prezentă, bine conturată. Chiar dacă totul e la vedere, inclusiv locul patului, cele două arhitecte au recurs la trucuri bune pentru ca ambientul să fie unitar și armonios. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (1)

Suprafața vitrată este prezentă pe o singură latură a studioului, ca atare, cele două arhitecte au vut în vedere ca fiecare funcțiune să beficieze de lumină naturală. Astfel, după micul hol de la intrarea în locuință, de unde se deschide și accesul către baie, locul patului este primul, ca mai apoi, tot ce înseamnă zonă de zi să fie concentrat lângă ferestre. Zona de dormit este ingenios ascunsă în lateral de etajere, iar dinspre zona de zi cu panouri de sticlă fumurie. Acestea lasă lumina să pătrundă către pat, dar camuflează prezența acestuia către zona de conversație.

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (22)

Tot ce înseamnă depozitare aferentă zonei de noapte este prevăzută pe hol și în lateralul patului. Aici există și un loc de birou, care poate fi folosit și ca masă de toaletă. Dar cele două arhitecte au folosit din plin suprafețe de oglindă, care reflectă lumină, reflectă ambientul și dau senzația de spațiu mai mare. Nu întâmplător în cazul dulapurilor din lateralul patului există oglindă, la fel ca și în lateralul patului. În zona tăbliei peretele este placat cu PAL ce imită aspectul de cupru. Toate placările și toată mobila din locuință a fost realizată la Movi Design după proiectul arhitectelor.

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (21)

În zona de zi este continuată ideea placărilor în spatele patului, dar și cea a prezenței oglinzilor. De aici și senzația că spațiul este mai colorat și mai variat. De asemenea, arhitectele au corectat prezenta grinzii masive continuând linia ei deasupra ferestrei cu o scafă de lumini. Mi-a plăcut și corpul central din living ce separă zona canapelei de bucătărie. Pe o parte este șemineu cu bioetanol (circa 300 de euro de la maranti.ro), loc placat cu sticlă, iar pe cealaltă parte o masă de tip bar, dar cu lateralele prevăzute ca spații pentru cărți.

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (17)
Bucătăria este foarte simplă, cu mânere frezate și iluminat local cu bandă LED, excelent integrată în ambient.Practic doar dotările specifice (baterie, electrocasnice încorporate) trădează prezența ei. Arhitectele au ales ca în loc de faianță sau placări cu sticlă, peretele din zona de lucru a bucătăriei să fie îmbrăcat în HPL care are aceeași nuață cu cea a blatului. Ideea de nișe cu textură și aspect de lemn (care este de fapt PAL) încadrate de corpuri albe se regăsește peste tot în ansamblul mobilierului. Și zona de tv este frumos rezolvată cu o comodă simplă, suspendată ce se continuă cu o mască de calorifer decorativă (panouri de la Gold House Concept). La cum e poziționat televizorul, acesta poate fi văzut și din pat, panourile de sticlă amplificând nuanțele ecranului.

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (4)

Iluminatul este de asemenea important în atmosfera generală și el se simte și se vede ai ales pe timpul nopții, când ambientul devine de-a dreptul romantic. Cu flăcările de la șemineu, cu lampadarul într-o colț al camerei (toate corpurile de iluminat sunt achiziționate de la Luminna și Lampishop), cu LEDurile de la bucătărie în fundal, se pot face multe scenarii de lumini și umbre pe timpul nopții. Piesele mici, cum sunt scaunele (achiziționate de la The Home) și măsuța din living (de la Somproduct) sunt bine alese, pentru a imprima o imagine actuală studioului. Cele două arhitecte (vezi site-ul lor misoarchitects.ro) au avut la dispoziție un buget de 15.000 de euro pentru mobilare și decorare și s-au încadrat cu brio în el, iar rezultatul este unul foarte reușit. Sper să te inspire și pe tine amenajarea de față!

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (28)

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (15)

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (13)

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (23)

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (17)

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (20)

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (24)

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (26)

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (22)

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (25)

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (21)

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (19)

adelaparvu.com despre garsoniera 50 mp Bucuresti, designeri Sorana Leru si Mihaela Lozovanu, Miso Architects, Foto Alexandru Dragoi (14)
Foto: Alexandru Drăgoi

4 raspunsuri pentru Cu 15.000 de euro arhitectele Sorana Leru și Mihaela Lozovanu au amenajat frumos un studio de 50 de mp din București

 1. Sara spune:

  Foarte fain, multumim! nu-mi dau seama exact, canapeaua tot de la Movi, e custom made? ms

  • Adela Parvu spune:

   Sara, cei de la Movi Design fac la comandă colțare de bucătărie, tăblii de pat, dar nu și canapele. Cel puțin eu așa știu pentru că sunt și colaboratorii mei pe partea de mobilier. Însă le poți întreba pe arhitectele care semnează amenajarea.

 2. […] la dimensiunea generoasă a unei camere pentru a mai configura una. Mai ales acum, când în noile locuințe de bloc ridicate zonele de zi sunt deschise și generoase, pot apărea idei de genul acesta, adică […]

 3. Luiza spune:

  Buna ziua! Imi puteti spune va rog frumos, ce servicii sunt incluse in acest buget de 15.000 de euro? Este incluse si proiectul de amenajare? Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *