adelaparvu.com despre casa din containere, container house Finlanda, Foto Krista Keltanen (13)

In Case, Design Interior

Casă din patru containere maritime. Are de 60 mp, perfectă pentru vacanțe!

Dacă vrei să ridici rapid o casă de vacanță ar merită să iei în considerare și varianta de a o face din containere. Nu de alta, dar dacă în alte părți se poate și se materializează cu succes, la noi de ce nu? Și asta cu atât mai mult cu cât deja ai oferte în acest sens și la noi în țară. Dar ca să-ți dai seama cât de variat se poate amenaja o astfel de casă la interior, de nu-ți mai dai seama că e din containere, am ales să-ți prezint un proiect materializat în Finlanda. O familie care deținea un teren în pădure, aproape de lun lac și-a dorit cât mai repede să se bucure de o casă de vacanță. Și a decis să o facă din containere. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa din containere, container house Finlanda, Foto Krista Keltanen (6)

Proprietarii aveau pe terenul împădurit o mică saună, tipică pentru finlandezi, dar nu mai mult de atât. S-au gândit la o variantă cât mai economică, atât ca timp, cât și ca bani pentru o casă de vacanță cu terasă. Așa că s-au gândit la una din containere, dar nu știa cum să procede în privința ei. Au contactat o firmă care se ocupa de tranzacționarea containerelor și au aflat că unul singur costă 3500 de euro, fără niciun fel de dotare. Pentru izolație, trasarea instalațiilor costurile finale ajung evident mai mari. Apoi, au căutat o firmă care să le transporte și să le utileze. Firma Varastokontti le-a putut îndeplini dorința, dar mai mult s-au ocupat și de proiect și de dotarea cu utilități a viitoarei case. Având în vedere terenul și dispoziția lui, specialiștii au venit cu propunerea de a compune casa din patru containere, două fiind suprapuse peste primele. Acestea au fost decupate pentru instalarea ferestrelor și a golurilor de acces.

adelaparvu.com despre casa din containere, container house Finlanda, Foto Krista Keltanen (1)

Acum, după ridicarea ei, casa are circa 60 de mp la interior, iar terasa de lângă casă este generoasă, măsurând 54 mp. La interior proprietarii au decorat-o lenjer, așa cum și-au dorit și pentru că toate instalațiile sunt trase, adică cele de curent și alimentare cu apă și-au putut organiza eficient și bucătăria. Ceea ce nu s-a făcut la interior este baia, pe care proprietarii au decis să o amenajeze în anexa dedicată saunei, ceva absolut firesc când vine vorba despre nordici. Dar și dacă se dorește baie la interior, nu este o problemă ca ea să fie instalată, după cum poți vedea și în containerul amenajat de către designerul Constantin Alupoaei. Oricum, dacă ai fi văzut numai imaginile de la interior, n-ai fi crezut că este din patru containere maritime, ca dovadă că personalizarea poate fi făcută pe placul oricui. Proprietarii finlandezi spun că au ajuns la o treime din costurile necesare unei case ridicate din lemn, deci au făcut economii importante, dar mai ales au reușit să aibă casa de vacanță într-o săptămână cu tot cu fundație, dotări și finisaje. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa din containere, container house Finlanda, Foto Krista Keltanen (3)

adelaparvu.com despre casa din containere, container house Finlanda, Foto Krista Keltanen (10)

adelaparvu.com despre casa din containere, container house Finlanda, Foto Krista Keltanen (2)

adelaparvu.com despre casa din containere, container house Finlanda, Foto Krista Keltanen (8)

adelaparvu.com despre casa din containere, container house Finlanda, Foto Krista Keltanen (9)

adelaparvu.com despre casa din containere, container house Finlanda, Foto Krista Keltanen (7)

adelaparvu.com despre casa din containere, container house Finlanda, Foto Krista Keltanen (5)

adelaparvu.com despre casa din containere, container house Finlanda, Foto Krista Keltanen (11)

adelaparvu.com despre casa din containere, container house Finlanda, Foto Krista Keltanen (12)

adelaparvu.com despre casa din containere, container house Finlanda, Foto Krista Keltanen (4)

adelaparvu.com despre casa din containere, container house Finlanda, Foto Krista Keltanen (6)Foto: Krista Keltanen

3 raspunsuri pentru Casă din patru containere maritime. Are de 60 mp, perfectă pentru vacanțe!

  1. Flory spune:

    Am vazut un model la expozitie. Cred ca este cea mai facila varianta. Daca gasesti containere la mana a doua este perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *