adelaparvu.com despre foisor cu loc de gratar in centru, designer Zhenya Zhdanova (7)

In Amenajari Gradina, Gradina

Foișor generos cu loc de grătar în centru

Dacă te gândești la un loc de petrecut în aer liber în grădină, poți lua în considerare un foișor, dar organizat altfel. Mie mi-a atras atenția balustradele sculptate și spațiul generos de la interior. Amenajat de către designerul Zhenya Zhdanova cu ajutorul unor meșteri tâmplari uzbeci, foișorul este gândit pentru a adăposti până la 30 de persoane și a oferi locuri confortabile de stat în jurul unei zone de foc centrale, ce include grătar și posibilitatea de a prepara ceai.

adelaparvu.com despre foisor cu loc de gratar in centru, designer Zhenya Zhdanova (4)

Designerul a abordat o temă exotică ce suprinde prin elementele sculptate elaborat și prin modul de poziționare a locurilor de ședere. Perimetrul foișorului, care măsoară 8 metri în diametrul, este gândit pentru banchete late ce devin mai confortabile cu perne de șezut realizat pe măsura lor, plus alte perne pentru spate care să asigure confort. Mesele sunt și ele gândite în raport cu banchetele, unele fiind mici de tip bistro rotunde, altele urmând liniile curbe ale banchetelor.

adelaparvu.com despre foisor cu loc de gratar in centru, designer Zhenya Zhdanova (2)

Cert este că modul de așezare al mobilierului și amplasare în mijloc a grătarului permite ca în foișor să poată sta circa 30 de persoane. Totul organizat pe rotund, ca atare, chiar dacă centrul foișorului este ocupat de grătar, toți cei care petrec aici se pot vedea. E ca și cum ar fi în jurul unui ansamblu circular de mese, ce facilitează conversațiile la interior. Designerul spune că pe tema uzbecă este continuată și prin vesela de ceramică ornamentată tradițional și folosită aici, dar și prin elementele decorative care se regăsesc ca detalii sculptate pe mobilierul de la interior. O serie de corpuri de iluminat asigură vizibilitate și conferă atmosferă plăcută pe timpul serii.

adelaparvu.com despre foisor cu loc de gratar in centru, designer Zhenya Zhdanova (9)

Piatra ce formează pardoseala completează reușit aspectul construcției, dar mai mult oferă întreținere ușoară și rezistă pe timpul iernilor reci. De asemenea, toată tâmplăria este fixată pe elemente metalice prinse în pardoseală pentru a preîntâmpina afectarea lemnului masiv folosit aici. Coșul de fum este comandat special cu filtre care să împiedice răspândirea scânteiilor și este frumos încadrat pe centrul construcției. Pentru și mai mult confort la gătit în foișor este prezent un mic loc de chiuvetă, deci apă la îndemână pentru preparera ceaiului și a altor alimente. Un foișor elegant, altfel amenajat decât ai văzut până acum. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre foisor cu loc de gratar in centru, designer Zhenya Zhdanova (7)

adelaparvu.com despre foisor cu loc de gratar in centru, designer Zhenya Zhdanova (8)

adelaparvu.com despre foisor cu loc de gratar in centru, designer Zhenya Zhdanova (5)

adelaparvu.com despre foisor cu loc de gratar in centru, designer Zhenya Zhdanova (10)

adelaparvu.com despre foisor cu loc de gratar in centru, designer Zhenya Zhdanova (1)

adelaparvu.com despre foisor cu loc de gratar in centru, designer Zhenya Zhdanova (3)

adelaparvu.com despre foisor cu loc de gratar in centru, designer Zhenya Zhdanova (6)

3 raspunsuri pentru Foișor generos cu loc de grătar în centru

 1. baban oana spune:

  superb!!!!!

 2. Adina spune:

  Arata super. Si mie mi-au placut elementele de tamplarie(sculptura in lemn.) .F frumos.Cred ca daca as avea un asemenea chiosc , vara as sta numai acolo.

 3. Aida spune:

  Asta da foisor! Frumos tot, si sculptura si aranjamentul si ideea de a pune un gratar in mijloc.
  Bravo celui care a avut aceasta idee!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *