adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (55)

In Case, Design Interior

Casă mică, unde frânturi de natură și obiecte vechi spun o poveste

Când simți frumusețea din jurul tău și vezi în bucăți de crengi, în scoici, în plante uscate ca fiind opere ale naturii, n-ai cum să le ignori. Mai mult, când completezi totul cu lucruri vechi cărora să le oferi un loc în prim planul casei tale, ajungi să-ți spui povestea. Mi-a plăcut casa acestei artiste, un fotograf sensibil care știe să vadă cu ochii sufletului în jurul ei. Kara Rosenlund locuiește în Australia, unde a cumpărat o casă veche, din lemn, una mică așa cum aveau familiile de muncitori la începutul secolului XX, dar pe care a transformat-o într-un adevărat studio cu aranjamente statice. Deși totul pare să fie aranjat lejer și fără prea mult efort, e clar că simțul ei artistic își spune cuvântul și că fiecare colț este gândit ca pentru următorul cadru. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (21)Proprietara și designerul casei Kara Roselund (www.kararosenlund.com), fotograf și stilist de profesie

Ce poți învăța după ce vezi o casă ca aceasta? Că atunci când îți place să colecționezi obiecte, fie ele dintre cele mai simple, cum ar fi cele găsite în natură sau împletituri de la pălării la coșuri sau de la funduri de lemn la piese de mobilă, ai nevoie de un cadru neutru. Da, poți avea o casă tiscită de lucruri, dar care să nu pară încărcată. Cum? Abordând un stil similar Karei, care a decis ca peste tot să folosească pentru finisaje albul, adică aceeași nuanță peste tot. Și albul este prezent atât pe pereții, cât și la nivelul pardoselii. Pe acest fundal, ca al unei coli de hârtie, a reușit să-și aștearnă propria-i poveste, care vorbește despre pasiunea ei pentru fotografie și dragostea față de natură. De asemenea, poți învăța cum să decorezi o casă (mai ales pentru cei pasionați de stilul boho chic) pentru că aici vei vedea toate planurile aranjate ca pentru fotografie, adică de la nivelul plafoanelor și până la cel al pardoselii, nimic nu e întâmplator așezat. Toate obiecte sunt armonios grupate pentru ca încăperile să devină mai plăcute privirii.

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (23)

Kara crede că cel mai mare și taletant artist din această lume este natura, așa cum cred și eu. În urmă naturii, chiar și ceea ce rămâne fără vlagă, este perfect, așa că mereu aduce acasă scoici, bucăți de corali, chiar și cranii pe care le găsește în excursiile ei. Rămâne fascinată de detalii, detalii pe care le întrevede și în obiecte vechi, cum ar fi niște obloane obosite, pe care le-a folosit pentru decorul livingului ei încadrând mica fereastră și conferind senzația că mai există ceva ascuns după ele sau tâmplărie veche în arcadă pe care a folosit-o în dormitor pentru a sugera o tăblie de pat. Dar nu se poate abține nici de la linguri vechi, roase de timp sau de la taburete din lemn abandonate pe te miri unde. Kara simte că tot ceea ce poartă amprenta naturii și a omului, merită să fie salvat și pus la vedere pentru a creiona efemeritatea acestei vieți, dar și clipele de uimire și încântare pe care ea ni le oferă.

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (26)

Pe lângă frânturi de natură și obiecte vechi, Kara știe să jongleze cu texturile, cu lemnul pe care-l adoră și pe care-l găsești în diferite ipostaze, de la cel finisat și frumos lucrat, la cel brut și în nuanțele sale naturale. Și da, îi place piatra, așa că masa din sufrageria formală are blat de marmură, iar la baie desenele imprimate de natură timp de eoni o încântă de fiecare dată când le întrevede în venaturile plăcilor. Și nu-i este frică să schimbe mereu decorul, să aducă un strop de prospețime folosind crengi verzi din copacii și arbuștii din grădină pentru a le așeza în vaze sau să aducă puțină culoare folosind tablouri cumpărate de prin mici magazine sau direct de la artiști. O casă mică, dar care-ți oferă nenumărate colțuri de încântare, unde culorile sunt dincolo de alb și negru în poveștile pe care le inspiră obiectele, lucrurile, imaginile, texturile și detalii lor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (22)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (4)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (5)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (15)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (16)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (1)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (3)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (7)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (25)Foto sus, bucătăria într-un stadiu mult mai simplu de decorare. Foto jos, bucătăria decorată.

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (11)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (9)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (10)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (12)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (8)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (20)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (19)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (18)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (17)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (6)Foto sus, baia într-un stadiu încipient de deocrare. Foto jos, baia decorată.

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (13)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (14)

adelaparvu.com despre casa mica din lemn alba frumos decorata, design Kara Rosenlund (24)Foto: Kara Roselund

5 raspunsuri pentru Casă mică, unde frânturi de natură și obiecte vechi spun o poveste

 1. Rodica spune:

  Frumoasa, de poveste amenajarea si obiectele vechi insa totul este cam prea neutru, pentru gustul meu…Se vede ca asta isi doreste, totusi, proprietara!

 2. Irina Anghel spune:

  Fabuloase obloanele prezente inclusiv in bucatarie. Multam pt ca iti faci timp sa scrii, intr-o alta vara nebuna!

 3. silvialuli spune:

  O casa , odata intrat, nu mai vrei sa o parasesti. Calmitate, serenitate si dragoste pentru fiecare obiect adunat din calatorii. Proprietari feticiti.

 4. Verginia spune:

  De data asta, nu ! Iar bucataria aceea este mai degraba o magazie … Mai bine o lasa „nedecorata” ! :-)) De gustibus …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *