adelaparvu-com-despre-apartament-45-mp-2-camere-cu-dulapuri-multe-design-archstudio40-foto-dmitry-callisto-2

In apartamente, Design Interior

Apartament de 45 mp cu multe spații de depozitare

Există multe soluții de ambientare, chiar și atunci când vine vorba despre spații mici, dar pentru ca fiecare să ajungă la varianta cea mai bună e necesar să știe ce-și dorește în funcție de stilul său de viață. Apoi, mai sunt și problemele ce țin de structura locuinței, de compartimentare și posibilițile de retrase a instalațiilor. Am ales să-ți prezint azi o locuință de circa 45 de mp din-trun oraș rus, unde locuiesc doi tineri, care și-au dorit spații aerisite acasă, dar și loc generos de depozitare. Au apelat la arhitecții de la biroul Studio40 din Ekaterinburg, care le-au reconfigurat întreaga locuință. Dar hai să-ți spun mai multe, nu însă înainte de a-ți posta și planul apartamentului după renovare, ca să vezi cum e împărțit.

adelaparvu-com-despre-apartament-45-mp-2-camere-cu-dulapuri-multe-design-archstudio40-foto-dmitry-callisto-12

Cei doi tineri stau puțin acasă, majoritatea timpului fiind la muncă. Așa că și-au dorit să aibă toate funcțiunile cât mai ordonate și aerisite, cât mai puține obiecte decorative pentru că nu au timp de curățenie și cât mai puține dulapuri. Practic nu și-au dorit dulapuri în dormitor și baie, spunând că vor să aibă senzația de spații aerisite, minimaliste. Cum au procedat arhitecții? Au prevăzut eliminarea pereților ce marcau holul de la intrare, apoi a zidurilor dintre bucătărie și camera de zi și a eliminării ușii către balcon, acesta fiind închis. Fiind o locuință semidecomandată și cu o structură pe grinzi și stâlpi, acest lucru a fost posibil. Desigur, au avut nevoie de aprobări, iar după ce le-au obținut au pus în aplicare proiectul care prevedea toate spațiile de depozitare în ansamblul zonei de zi.

adelaparvu-com-despre-apartament-45-mp-2-camere-cu-dulapuri-multe-design-archstudio40-foto-dmitry-callisto-1

Au creat pe o singură latură a locuinței toate spațiile de depozitare, înglobând în ansamblul de mobilier și accesul către baie. Practic, au tratat latura locuinței, unde se află dulapurile, ca pe un nou perete, de data aceasta unul placat. Au alternat suprafețe simple albe cu fâșii de oglinzi pentru ca acestea să reflecte lumina și să rupă monotonia întregului ansamblu. Mai mult, pentru a face loc în baie doar pentru obiectele sanitare și mică depozitare, au ales ca în aceste dulapuri, imediat lângă ușa băii să existe locul pentru mașina de spălat și boiler. De asemenea, arhitecții, împreună cu furnizorul de mobilă la comandă, au prevăzut și loc pentru aspirator, găleata și mop, plus alte obiecte care nu s-au dorit la vedere în casă: cărți, haine, genți, cutii, etc.

adelaparvu-com-despre-apartament-45-mp-2-camere-cu-dulapuri-multe-design-archstudio40-foto-dmitry-callisto-2

Deși bucătăria e deschisă către living, spațiu prea mult pentru locul de ședere pe canapea nu a rămas. Pentru că celor doi tineri le place să aibă invitați acasă, au ținut mult la o masă mai elegantă și la un colțar. Acesta a trebuit pozițonat cu o latură lipită de perete pentru ca înspre dulapuri să existe sufcient loc de manevră, plus un culoar de acces către dormitor și baie.

adelaparvu-com-despre-apartament-45-mp-2-camere-cu-dulapuri-multe-design-archstudio40-foto-dmitry-callisto-8

Masa, deși nu este una generoasă, este bine marcată și printr-un iluminat dedicat, iar scaunele transparente vin să amplifice senzația de luminozitate și spațiu puțin încărcat.

adelaparvu-com-despre-apartament-45-mp-2-camere-cu-dulapuri-multe-design-archstudio40-foto-dmitry-callisto-5

Bucătăria s-a dorit cât mai simplă, cu cât mai puține corpuri, dotări și electrocasnice la vedere către living. Ca atare, doar hota și plita sunt prezente pe peretele îmbrăcat cu gresie de tip patchwork, corpurile suspendate lipsesc, iar restul este organizat în lateral, adică locul pentru chiuvetă și cuptorul încorporabil. Toate electrocasnicele (aici marca Bosch) au fost alese din gama încorporabilă pentru a putea fi perfect mascate în mobilier. O bandă LED la nivelul inferior al corpurilor joase dă senzația că acestea plutesc, iar deasupra frontului de lucru, unde e plita, în lipsa corpurilor suspendate, s-a optat pentru două aplice care să lumineze zona.

adelaparvu-com-despre-apartament-45-mp-2-camere-cu-dulapuri-multe-design-archstudio40-foto-dmitry-callisto-7

adelaparvu-com-despre-apartament-45-mp-2-camere-cu-dulapuri-multe-design-archstudio40-foto-dmitry-callisto-6

Baia, deși mică, circa 3 mp, pare mult mai spațioasă grație finisajelor deschise alese și a suprafețelor mari îmbrăcate cu oglinzi. Deasupra vasului wc, nișa superioară este folosită ca spațiu de depozitare, dar mascată cu uși îmbrăcate cu oglinzi. Cei doi tineri care locuiesc aici ți-au dorit cadă, așa că au una, dar pentru că spațiul e mic și riscul stropirii cu apă este mare când fac duș, s-a optat pentru un paravan de sticlă montat pe marginea căzii. Un lavoar mai sculptural a fost ales ca piesă de efect în baie. Acesta atrage atenția și conferă micii încăperi senzația de baie luxoasă.

adelaparvu-com-despre-apartament-45-mp-2-camere-cu-dulapuri-multe-design-archstudio40-foto-dmitry-callisto-3

adelaparvu-com-despre-apartament-45-mp-2-camere-cu-dulapuri-multe-design-archstudio40-foto-dmitry-callisto-4

Dormitorul este simplu mobilat cu strictul necesar, respectiv un pat confortabil cu o saltea de calitate. Pentru a aduce un plus de confort și o imagine mai inedită, arhitecții au prevăzut o placare capitonată până în tavan în locul unei simple tăblii de pat. Aceasta este iluminată în lateral cu bandă LED, deși de o parte și alta a patului există și suspensii. Fiecare sursă de iluminat, adică benzile LED și suspensiile, se pot aprinde independent una față de cealaltă, așa că pe timpul nopții atunci când sunt aprinse doar benzile LED atmosfera camerei devine mai misterioasă. O locuință actuală, cu puține culori, prezente la nivelul decorațiunilor textile (draperii, storuri, tapițerii) concepută pentru un cuplu tânăr, dinamic, care a visat la un apartament funcțional și atemporal. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu-com-despre-apartament-45-mp-2-camere-cu-dulapuri-multe-design-archstudio40-foto-dmitry-callisto-11

adelaparvu-com-despre-apartament-45-mp-2-camere-cu-dulapuri-multe-design-archstudio40-foto-dmitry-callisto-10

adelaparvu-com-despre-apartament-45-mp-2-camere-cu-dulapuri-multe-design-archstudio40-foto-dmitry-callisto-9

15 raspunsuri pentru Apartament de 45 mp cu multe spații de depozitare

 1. Monica spune:

  Minimalist, dar atat de bine gandit. Depozitare, functionlitate, impact vizual – toate de nota 10

 2. Monica spune:

  Imagini de pe balcon nu au?

  • Adela Parvu spune:

   Monica, dacă te uiți bine, dinspre bucătărie există și o perspectivă către balcon. Însă ușile acestuia au fost desființate, iar lateralele zidului îmbrăcate cu oglinzi. Pe balcon sunt puse storuri romane la ferestre.

 3. mamanululi spune:

  Un extraordinar interior designer.

 4. Ana spune:

  Aproape perfect :)… mai putin dormitorul care nu a fost eficientizat deloc. Nici o noptiera, nici o depozitare… e cel mai lejer din toata casa.

 5. Andreea spune:

  Ce model de coltar e? M-am uitat pe mobiladalin dar, nu am gasit

 6. Cristina spune:

  Arata genial! Au facut o treaba foarte buna cei care s-au ocupat de amenajare! Cel mai mult imi place placarea capitonata de la pat si combinatia cu led-uri. Ii dau un aer elegant, dar in cozy in acelasi timp. Urmeaza sa ma mut si eu intr-un apartament nou in cosmopolis si chiar mi-ar placea mult sa imi amenajez dormitorul in stilul asta, poate chiar sa pastrez si culoarea. Imi place tare mult albastrul folosite. Multumesc pentru idee!

 7. Ovidiu spune:

  Bună Adela,îmi poți preciza numele furnizorului pentru gresia, faianță și obiectele sanitare din baie? Mulțumesc!

 8. Mihaela Jianu spune:

  buna ziua

  Urmaresc emisiunea dv „Visuri la cheie.E super. Imi place cum ganditi si amenajati.Daca as vrea sa apelez pe viitor la serviciile dv cum as putea sa va contactez? multumesc

 9. Bogdan spune:

  cam cat a costat aceasta amenajare?

 10. alexandra spune:

  buna,

  ce furnizor de mobila a realizat acele spatii de depozitare? usi? multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *