adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-89

In DIY/ Inainte si dupa, Romania Mea

Renovarea casei familiei Udrea din Fieni, episodul 8, sezonul III, Visuri la cheie

Mă bucur din suflet că am avut șansa să cunoaștem această familie ! Este una cu totul deosebită, care ne-a impresionat profund prin modestie, simplitate, credință, iubire. O familie care prețuiește valorile universale – Binele, Adevărul și Frumosul – alături de cele tradiționale. O familie de români care poate fi exemplu pentru mulți dintre noi despre cum poți să trăiești autentic, natural și în iubire, despre cum poți să te bucuri de viață fără artificii consumeriste și cum poți să-ți înveți copiii să aprecieze ceea ce au și să vadă frumusețea traiului într-o familie mare și într-o gospodărie ca la țară. Ana și Alexandru s-au cunoscut încă de când erau la liceu și s-au căsătorit de tineri încă din timpul facultății. Primul lor copil s-a născut mort, iar pentru Ana acest nefericit eveniment a fost o lecție dură, în urma căreia a învățat un prețios lucru: copiii sunt cu adevărat un dar de la Dumnezeu! Așa că după al doilea copil, născut sănătos, Hristofor, n-au ezitat să înfieze doi băieți, Gheorghiță și Cristian, cărora le erau nași de botez, ca după aceea familia lor să se mărească cu Maria și Iosif. Este o familie care nu știa despre emisiunea Visuri la cheie pentru că nu se uită la televizor, așa că atunci când am ajuns la ei, Dragoș Bucur ne-a avertizat că nu ne va recunoaște nimeni și că reacțiile lor nu avem cum să le anticipăm.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-1

Momentul cînd Dragoș Bucur explica familiei de ce am venit și cine suntem.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-2

Și da, a fost cu emoții pentru că după ce am strigat îndelung, au ieșit din sala de clasă amenajat temporar în casa aflată în renovare. Și a trebuit să le explicăm de ce am venit și ce vom face cu casa lor. Au fost profund marcați, nu le venea să creadă că noi am venit să-i ajutăm să-și termine casa. Este vorba despre o casă din lemn adusă din Bucovina, una veche de 180 de ani. Alexandru și-a dorit mereu o casă tradițională, iar prețul atractiv, respectiv 2000 de euro, cu transport 3000 de euro, l-a făcut să se îndrepte spre a salva una. Împreună cu frații lui gemeni și alți prieteni au muncit mult la casă, vreo trei ani de zile, dar, după ce au finalizat-o, ea a ars de la instalația electrică defectuos montată.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-3

Au reușit să se salveze din fața incendiului, ceea ce ei consideră că este o mare binecuvântare, dar au rămas fără multe dintre lucrurile lor dragi, printre care pianul lui Alexandru și instrumentele lui muzicale, cărțile și o parte dintre icoane. Alexandru este cântăreț bisericesc și cântă la numeroase instrumente, iar alături de frații lui gemeni are o formație care interpretează muzică veche bizantină și românească. Așa că e de înțeles că ceea ce au pierdut în incediu a fost mai prețios decât niște simple amintiri. Și totuși n-au disperat. Alexandru a făcut o căsuță mai jos (care a devenit acum locul de școală), practic o singură cameră mai spațioasă unde aveau bucătărie, locurile de dormit (el dormea pe jos), o cameră pentru haine și o baie mică. În ultimii ani, au trăit aici, iar casa din Bucovina reușiseră să o refacă în mare parte cu ajutorul fraților lui gemeni și a prietenilor, însă copii au crescut, iar pentru educația, hrana și îmbrăcămintea lor erau necesari bani. Asta însemna că totul pentru casa lor se derula extrem de încet pentru că pur și simplu nu le rămâneau bani pentru renovare.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-4

Casa din lemn înainte de renovarea făcută de echipa Visuri la cheie și mai jos casa după renovare.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-89

Așa că noi am găsit casa într-o stare incipientă de renovare, deja împărțită la interior conform structurii ei din lemn, asupra căreia nu puteam interveni, toate zidurile fiind portante și din lemn masiv. Am rămas impresionați de faptul că deși casa a ars, lemnul vechi a rezistat în unele părți exemplar. Era de-a dreptul pietrificat!

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-10

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-13

Noi am găsit casa așa: la parter un hol îngust, cu un stâlp pe mijloc, care se termina cu o baie. În partea din față a holului deschidere către două încăperi – în dreapta o cameră mare (care a devenit dormitorul părinților) și apoi o cameră mai mică unde era sala de școală (care a devenit dressing, sala de școală s-a mutat în căsuța în care au locuit până să venim noi), – în stânga o altă cameră mare (care a devenit living și sufragerie) și apoi o cameră mai mică (care a devenit bucătăria). Am hotărât ca pentru copii să mansardăm podul, unde au fost făcute două camere spațioase, una pentru Maria și eventual viitoarea ei soră (Ana ar dori să mai adopte o fetiță), iar pentru cei patru băieți altă cameră, plus o încăpere ca loc de depozitare.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-12

Era clar pentru noi că va fi o renovare grea pentru că stilul era dictat de casă, iar când e vorba despre rustic, chiar ai nevoie de timp să-l faci până la cele mai mici detalii expresiv și armonios. Apoi am avut probleme pentru că am constatat că întregul acoperiș era neizolat, iar țiglele vechi, recuperate nu puteau fi refolosite, multe dintre ele fiind uzate. De asemenea, stâlpul din mijlocul holului ne punea probleme vizavi de construcția scării interioare. Inițial, ne-am gândit să facem scara în living, dar ulterior, datorită structurii casei, am refăcut planurile pentru ca ea să pornească din holul îngust. Ca și încălzire s-a ales varianta cu centrală termică pe lemne, calorifere și boiler cu apă caldă, centrala și boilerul fiind montate într-o anexă vecină casei, iar țevile au fost toate trase aparent pentru ca ei să poată supraveghea orice defecțiune posibilă în timp. De asemenea, s-a avut mare grijă la instalația electrică, mai ales că știam cu toții despre incendiul inițial prin care a trecut familia.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-18

Holul cu stâlpul din mijloc, în spate se vede camera de baie.

Echipa lui Florin Brînzan (site-ul lui este www.albring.ro) a făcut o treabă extraordinară într-un timp scurt și pe o vreme nu tocmai prielnică. S-a refăcut structura podului, s-a izolat și s-a montat o nouă învelitoare (tot din țiglă de la Bramac model Tecura, furnizată de către Dedeman). Pereții au fost izolați și apoi îmbrăcați cu gips-carton, mai puțin desigur planșeul, lăsat la vedere, cu bârnele masive din lemn. Tâmplăria exterioară a fost complet schimbată și s-au montat ferestre Barrier, care izolează excelent acum noua casă. Toate finisajele de la interior au fost asigurate de Dedeman, cu câteva excepții, cum ar fi microcimentul folosit în baie pentru zona de lavoare și peretele din jurul căzii, microciment oferit și montat gratuit de către firma Luxury Ciment, căreia îi mulțumim. La exterior dalele au fost asigurate și montate de către excepționala firmă românească Elis Pavaje, iar gazonul și plantele au fost asigurate de altă firmă românească profesionistă Gazonul Brașov. La final, casa a fost asigurată de Groupama, un alt sponsor al emisiunii. Dar hai să-ți spun mai multe despre fiecare cameră în parte, unde am încercat cu toții să reinterpretăm stilul rustic, având la îndemână mobila și ajutorul oferit de către unul sponsorii principali ai emisiunii: Casa Rusu.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-6

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-19

Livingul și sufrageria amenajate după proiectul lui Omid sunt comprimante într-o singură încăpere, care comunică printr-un gol generos cu bucătăria. Pentru a marca încăperea, un perete întreg a fost placat cu piatră decorativă de la Dedeman (vezi model aici). Aici, masa este una realizată pe șantier din scânduri  găsite în casă, adunate de către Alexandru. Scaunele sunt de la Casa Rusu, iar corpurile de iluminat de la Dedeman.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-14

Spațiul camerei de zi înainte de renovare, jos după renovare.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-30

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-15

Livingul înainte de renovare și jos după renovare.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-29

Apoi între locul de luat masa și locul de ședere, s-a prevăzut o comodă cu vitrină iluminată realizată la Casa Rusu la comandă. Ea este ca înălțime la nivelul spătarelor canapelei. Ea și delimitează, dar și leagă cele două zone ale camerei de zi. Apoi, o canapea modulară concepută din fotolii Igor are în față o măsuță de asemenea făcută pe șantier din bușteni vechi și un blat de sticlă.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-33

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-35

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-34

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-27

În fața canapelei e un ansamblu generos de mobilă realizat după proiectul lui Omid și executat de către Casa Rusu, special pentru emisiune. Ansamblul are multe rafturi pentru cărțile familiei, căci au o grămadă de cărți. Două scânduri vechi, date cu ulei de in sunt prinse pentru a culisa în fața etajerelor, ca amprentă a stilului rustic, în contrast față de suprafețele albe lucioase alese pentru mobilă. S-a prevăzut și loc de tv, chiar dacă familia nu obișnuiește să vizioneze programele tv, ne-am gândit că un televizor le poate prinde bine pentru documentare. Corpurile de iluminat sunt de la Dedeman, la fel ca și covorul.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-31

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-26

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-28

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-25

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-32

Bucătăria mi-a revenit mie și pentru că aici exista o fereastră mică și o ușă cu geam ce dădea înspre terasa închisă, deci nu prea era lumină naturală, mi-am propus să o tratez cât mai luminos cu putință, fiind inspirată și de sensibilitatea și frumusețea Anei. Mi-am dorit să obțin o bucătărie în care ea să fie și mai frumoasă și să gătească cu și mai mare drag și plăcere pentru familia ei. Am ales ca simbol pentru bucătărie rombul și motivele patchwork și o combinație de alb cu lemn. Aceste motive au fost imprimate pe fronturile bardolino de la Casa Rusu și am ales ca toate corpurile să fie realizate similar celor din gama Geneva. Albul te duce cu gândul la varul din casele de odinioară, oferind senzația de curățenie, dar și luminozitate, iar lemnul era tipic pentru casă, în plus am vrut să leg bucătăria de ceea ce a gândit Omid în living pentru bibliotecă, deci să continui cumva paleta cromatică a acesteia.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-34

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-41
Frontul de lucru în bucătărie este organizat pe o singură latură, așa că am avut grijă să existe spațiu suficient pentru depozitare, dar și pentru prepararea alimentelor (distanța între chiuvetă și plită). Am ales să concep o structură simetrică în jurul micii ferestre cu rafturi deschise, iar apoi să existe suficient spațiu de depozitare pentru Ana. Sertarele le-am gândit aproape de zona de lucru, iar mașina de spălat vase (vezi model aici) este încorporată în ultimul corp din stânga, dar aproape de chiuvetă.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-43

Electrocasnicele și dotările sunt alese în nuanțe deschise și le-am găsit la prețuri bune la Dedeman (vezi aici model chiuvetă cu baterie, model hota, model plită, model cuptor). Mi-am dorit ca blatul alb să se continue ca și cromatică și la nivelul pereților unde am ales o faianță simplă, albă, montată în romburi (vezi aici model faianță). Peste aceste plăci am lipit unele mici, decorative, recuperate din vechea lor baie. Pe jos am folosit o pardoseală ceramică care imită lemnul și are imprimate modele patchwork (vezi AICI modelul de gresie).

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-8

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-3

Pe partea opusă ansamblului de bucătărie am prevăzut locul pentru un frigider generos, dar și pentru rafturi deschise, unde Ana să poată ține murături, gemuri, deci alimente la îndemână.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-29

La intrarea în bucătărie am prevăzut o masă insulă, care o față principală decorativă, iar în spate are rafturi deschise pentru depozitare (oale, crătiți), unde Ana își poate pune la îndemână, dar ascuns privirii dinspre living, ceea ce are nevoie pentru gătit. În plus, am vrut să-i fac un loc suplimentar de blat de lucru pentru că știu că gătește mult. Deasupra acestei mese insulă cu ajutorul lui Dragoș Isăcescu am montat două scânduri vechi, găsite pe șantier, pe care le-am transformat în suporturi pentru căni și flori, unde agățătorile sunt realizate din furculițe vechi. Aceste scânduri fac legătura cu cele prezente în camera de zi, deci totul este gândit să fie armonizat între cele două spații care comunică.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-5

Dragoș Isăcescu în timpul șantierului când l-am oprit din treabă ca să-i fac o poză. Este modul meu de a-i mulțumi că m-a ajutat și pe mine cu suporturile din lemn vechi pentru bucătărie 🙂

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-10

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-39

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-40

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-38

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-11

Dormitorul matrimonial proiectat de către Omid s-a dorit să înglobeze mai multe zone: cea de odihnă, cea de depozitare, masa de toaletă și loc de lectură și relaxare. De asemenea, Omid a avut grijă ca încăperea să fie echilibrată ca și nuanțe, texturi, astfel încât să nu fie nici prea feminină, nici prea masculină, deci ambii părinți să se regăsească aici și să aibă fiecare locul său.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-7

Dormitorul părinților înainte de renovare, jos după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-87
Fiecare dintre părinți  are propriul fotoliu și propria bibliotecă în dormitor, asta cu atât mai mult cu cât ei sunt și profesorii copiilor lor. Mobila este de la Casa Rusu, fotoliile se găsesc în magazine, model Lira, iar bibliotecile cu vitrină sunt realizate la comandă, special pentru emisiune. Covorul tradițional este unul recuperat de către echipă.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-49

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-45

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-46
Dulapurile din dormitor au ușile îmbrăcate cu material textil, ceea ce le conferă un aspect plăcut și cald. Ele au fost realizate la comandă, special pentru emisiune de către Casa Rusu.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-44

Deasupra patului este montată o tăblie înaltă, capitonată, iar în lateral oglinzi ce reflectă lumina, dar marchează și locul pentru noptiere. Noptierele sunt realizate pe șantier din blaturi rotunde și crăci solide, care conferă un aer aparte.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-47
După dormitor se află locul de dressing pentru întreaga familie (inițial sala de clasă, sala de clasă fiind acum în fosta căsuță unde locuiau), dar și locul pentru mașina de spălat rufe. Este o încăpere unde Ana poate spăla, călca și depozita hainele, înainte de a le distribui prin dulapurile existente în casă. Mobila a fost realizată la comandă special pentru emisiune de către Casa Rusu, banca Hera capitonată și cu ladă se găsește în magazine, finisajele și dotările sunt de la Dedeman.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-9

Fosta sală de clasă a devenit dressingul familiei după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-48

Baia este una gândită a fi ușor de întreținut, dar și să aibă un aspect rustic reinterpetat. Alina s-a ocupat de acest spațiu și a decis să folosească o pardoseală din gresie, obiecte sanitare de la Dedeman, dar să creeze un blat din gips-garton care să fie protejat cu microciment oferit gratuit de către firma Luxury Ciment cu ajutorul minunatului domn Paul Enceanu (care lucrează în Spania la www.luxuryciment.com și vrut să doneze pentru emisiune), căruia îi mulțumim din suflet! De asemenea, și în jurul căzii s-a folosit microciment, un material natural, care se întreține foarte ușor, arată frumos și conferă încăperii un aer mult mai aerisit și luminos (în lipsa fragmetărilor care se văd de regulă la plăcile ceramice).

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-16

Baia înainte de renovare și jos baia după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-51

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-50

Blatul pentru lavoare și pereții din dreptul căzii au fost finiați cu microciment montat și oferit gratuit de firma www.luxuryciment.ro (vezi și www.luxuryciment.com)

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-52

Holul a fost și el gândit frumos, mai ales că este primul spațiu care se vede la intrarea în casă. Aici Alina a ales un tapet cu motive vegetale de la Dedeman (vezi model AICI), iar în loc de o balustradă clasică, greu de montat în asemenea spațiu, a propus un grilaj de lemn de la secțiunea grădină găsit la Dedeman (vezi model AICI).

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-17

Holul înainte de renovare și holul după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-55

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-54

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-88

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-85

În zona de la etaj a casei scării, peretele a fost îmbrăcat în lemn, dar, montate în formă de romb, lamelele de lambriu formează un model frumos și plăcut. Aici Alina a vut grijă să fie decorat totul și cu obiecte făcute de ea din fetru, dar să existe și un spațiu suplimentar pentru depozitare, mascat de două uși ca de dulap, între cele două camere destinate copiilor. Este practic un dulap înzidit pentru băieți,

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-86

Camera băieților concepută de Alina are aerul unei încăperi de tabără, grație paturilor suprapuse și a modului ingenios în care au fost ele grupate și încadrate pe cel mai înalt perete disponibil al mansardei. Fiecare băiat are patul lui, care beneficiază de o aplică numai bună de citit. Mobila a fost realizată la comandă special pentru emisiune de către Casa Rusu.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-84

Pentru a da un aer rustic, dar luminos camerei băieților, s-a folosit lambriu din placaj de lemn. Practic, bucăți de placaj de mesteacăn au fost capsate direct în suprafațele peretelui și plafonului. Înainte însă de placare, pereții au fost vopsiți într-o nuanță închisă de gri antracit, astfel încât distanța dintre lamele (rosturile dacă vrei) să fie frumos conturată.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-30

Din timpul montajului lambriului din placaj, fixat de echipa Casa Rusu, care a furnizat și materialul pentru placare.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-80

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-82
În mijlocul camerei băieților, Alina prevăzut un grup de mese, unde băieții să se joace sau să-și facă temele, iar pe laturile camerei a așezat fotolii pufi și o banchetă ca loc de lectură și distracție. Corpurile de iluminat sunt de la Casa Rusu, la fel ca și mobila realizată la comandă. Scaunele sunt de la Ikea (vezi model aici).

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-76

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-74

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-83

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-78

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-71

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-72

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-81

Camera Mariei a fost gândită  ăn funcție de culorile ei preferate (roșu, roz, alb și crem) și pasiunea ei pentru gătit. Mie mi-a revenit această cameră, unde am avut grijă și la viitor, respectiv la posibilitatea ca Ana să mai înfieze o fetiță și să existe loc pentru un posibil membru al familiei. Ca atare, patul are două saltele, există două comode care încadrează patul, comoda cea mare oferă suficient loc de depozitare pentru doi copii, la fel și dulapul. De asemenea, am ales două tipuri de taburete în două dintre nuanțele preferate ale Mariei.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-57

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-58

Pentru a respecta tema rustică, dar și preferințele Mariei, m-am gândit să las pereții albi, dar să aduc culoare prin decorațiuni. Albul te duce cu gândul la varul din casele tradiționale, iar bulinele, imprimeurile folosite aici, aduc veselie și se leagă frumos cu tema bucătăriei. Așa că am prevăzut cinci panouri tapițate în dreptul patului în culorile preferate ale Mariei. Aceste elemente, realizate la comandă, special pentru emisiune, la Casa Rusu, sunt atât decorative, dar au și rol de protecție pentru zona patului.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-61

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-59

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-65

Pe comoda lată și pe pat, printre perne cu buline, am ales să așez perne pictate manual de la Square Art Studio (SAS), oferite gratuit de către tinerii arhitecți care le creează. Sunt mai mult decât perne decorative, sunt adevărate obiecte didactice pentru că ele reproduc case tradiționale din diferite colțuri ale țării și pe etichetele lor există povestea pentru fiecare dintre ele. Așa că le mulțumesc tinerilor arhitecți Irina Riscu și Alex Stanciu care s-au gîndit la începutul acestui sezon să doneze aceste perne și mă bucur că ele și-au găsit locul într-o casă așa de frumoasă!

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-16

De o parte și de alta a patului (și a panourilor tapițate), am gândit un ansamblu de aplice realizate din capace de oală, pentru a amplifica tema bucătăriei, pasiunea Mariei. Am folosit capace din sticlă cu un buton central din două motive: odată vopsite lasă lumina să treacă prin ele, iar butonul îmi permitea montarea unui șurub mai lung prin care să prind în spatele lor și o placă de lemn tăiată rotund, ca suport pentru banda LED.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-28

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-67

Lustra din camera Mariei a fost donată de către Eglo România. Este un model nou denumit TOWNSHEND cod 95499 și îl găsești în catalogul de AICI. Dacă vrei să comanzi lustra poți suna la Eglo România (tel 0756.061.980) sau să mergi direct în showroomul lor despre care am scris AICI.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-64

Lustra de la nivelul plafonului a fost o întreagă aventură. Inițial mi-am dorit să o fac singură, dar nu mi-a ajuns timpul pentru așa ceva. Așa că Marian Ghiocel de la Eglo România m-a ajutat cu asta și îi mulțumesc din suflet! În ultima zi, înainte ca familia să ajungă acasă, Marian a venit de la București până la Fieni cu acest model de lustră și cu becurile vintage aferente pentru a mă ajuta să finalizez cum mi-am dorit camera. Mai mult decât atât, a donat în numele Eglo acest corp de iluminat, deci oameni de bine există și mă bucur să fiu înconjurată de ei! Mulțumiri din suflet pentru efort și pentru dedicare, fără această lustră n-aș fi putut să o surprind pe Maria, căci de lustră am putut agăța fără probleme accesoriile de gătit, care au încântat-o.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-62

În dreptul dulapului din cameră am gândit două zone: una pentru joacă, alta pentru lectură. În prima parte am ales să transform un vechi birou într-o bucătărie de jucărie. Am vopsit suprafața biroului din PAL, după ce am șmirgheluit-o ușor, cât să adere mai ușor vopseaua. Am folosit vopsea Oscar Mat pentru lemn pe care am găsit-o în Dedeman. Este o vopsea pe bază de apă care se usucă foarte repede și care conferă o textură plăcută. Am decupat cu ajutorul meșterilor blatul pentru a pune în loc de chiuvetă un bol de inox și am montat  o baterie mică. Am decorat bucătăria cu elemente de la Gold House Concept și pentru cuptor și plită am folosit vopselurile cu aspect vintage Annie Sloan, care mi-au fost trimise gratuit de către Melinda pentru a le folosi în lucrările mele. Am folosit mânere de la Dedeman (vezi model AICI) pe care le-am aplicat pentru a obține imaginea unei mini bucătării.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-22

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-2

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-15

Deasupra bucătăriei am folosit păpuși realizate manual de către Alexandra Druță de la Molcush, care le-a donat special pentru Visuri la cheie și îi mulțumesc foarte mult pentru asta! Tot de la Alexandra, cu brandul ei Molcush este și păturica patchwork din zona de lectură, aflată de cealaltă parte a dulapului. Aici am ales o banchetă Teo cu ladă de la Casa Rusu și veioze de la Dedeman.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-18

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-20
Toată mobila este de la Casa Rusu, dar am intervenit pe suprafața ei cu vopsea albă pentru a crea un fundal care să scoată în evidență decorațiunile din lemn traforat, oferite gratuit de către Gold House Concept. De asemenea, pe suprafața comodei masive de sub panta acoperișului, am folosit panou traforat alb, donat de către Gold House Concept, pe care l-am prins cu capsatorul pentru lemn.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-68

Mai jos, Maria feticită că are șorț, a fost făcut special pentru ea de către Alexandra Druță de la Molcush.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-27

Pentru a realiza cortul din camera Mariei am folosit trei bețe pe care le-am găsit în curte. Colegul nostru Marius Mitran de la producție m-a învățat cum să leg eficient cele trei bețe, astfel încât structura să fie stabilă. Le-am legat punându-le în linie, una lângă alta stânghiile, dar sfoara a fost petrecută ușor mai larg peste ele, deci n-am strâns-o fest. La final, bățul din mijloc a fost dat peste cap și astfel legătura s-a rigidizat și o dată cu ea și structura din cele trei bețe. Peste ele am prins apoi cu capsatorul draperii de la Casa Rusu, iar în cort am așezat o pătură de la Dedeman. Un loc de joacă care sigur îi va face plăcere Mariei!

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-91

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-90

La exterior casa se bucură de mari îmbunătățiri, și cea mai importantă este cea realizată de Dragoș Isăcescu care a făcut intrarea în casă și aleile de acces. Deși inițial și-ar fi dorit să facă o intrare de tip verandă, deci mai protejată, din cauza timpului scurt alocat renovării,  a ales să facă un acces rustic, în ton cu arhitectura casei. A folosit scândurile vechi, găsite pe șantier și a legat intrarea în casă de aleile frumoase pe care le-a gândit în grădină. Datorită acestor alei, pavate și executate după proiecul lui Dragoș Isăcescu de către echipa Elis Pavaje, spațiul curții poate fi considerat un parc în miniatuă, perfect pentru copii pentru a se juca și a se da cu bicicletele.

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-1

În timpul șantierului, Dragoș Isăscescu alături de Gheorghe David, șeful de echipă al meșterilor inginerului Florin Brînzan

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-24

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-23

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-22

Zona din spatele casei, a fost de asemenea gândită de Dragoș Isăcescu, respectiv a avut în vedere o terasă mai practică, un loc de gătit afară, potrivit pentru Ana, mai ales vara și toamna, când vrea să facă gemuri, dulcețuri, murături, zacuscă sau să pregătească vinete coapte. A ales o sobă de exterior de la Dedeman. Apoi, aproape de bucătărie s-a gândit la un loc de masă în aer liber (mobilă de grădină de la Dedeman), dar protejat de soare și intemperii. Toate butoaiele care existau aici au fost mutate în anexele casei.
Ne-am bucurat că am putut ajuta această familie cu adevărat specială! Am avut senzația că sunt ireali, că astfel de oameni sunt doar în povești, nu că ar exista în realitate. Ne-am făcut multe poze cu ei și abia aștept să-i revăd! Pentru mine sunt un exemplu de familie adevărată, așa cum mi-aș dori să fim cu toții, români autentici, nu doar în simțire, ci și în modul de trai. Absolut superbi acești oameni!

adelaparvu-com-despre-casa-familiei-udrea-fieni-visuri-la-cheie-spisodul-8-sezonul-3-foto-adela-parvu-26

Famlia Udrea, cam îngândurată când le-am spus că urmează să plecăm și să ne luaăm la revedere 🙂 De la stânga la dreapta: Iosif, Alexandru (tatăl), Ana (mama), Maria, Cristian, Gheorghiță și Hristofor.

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-97

Săptămâna viitoare, pe  9 noiembrie 2016, vei afla povestea unei alte familii de români, oameni simpli, onești, care locuiesc la bloc cu familia lor și care au niște copii deosebiți. Deși a fost o renovare dificilă din cauza spațiilor mici, ne-a ieșit de minune.

Visuri la cheie poate fi revăzută pe protvplus.ro, pe voyo.ro, iar ultimele noutăți le poți afla de pe visurilacheie.protv.ro și pagina de Facebook Visuri la cheie. Crede în oameni!

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-96

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-95

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-93

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-94

Fotografii care ne aduc aminte de o familie pe care o vom păstra pentru totdeauna în sufletele noastre!

adelaparvu-com-despre-renovarea-casei-fam-udrea-fieni-episodul-8-seznul-3-visuri-la-cheie-foto-protv-92

59 Responses to Renovarea casei familiei Udrea din Fieni, episodul 8, sezonul III, Visuri la cheie

 1. Maria spune:

  Doamne ce bine ca exista astfel de oameni,si voi si ei,sunt fericita ca sunt confemporana cu voi si va doresc tot binele din lume!Va imbratisez!

 2. lili spune:

  Am vazut si eu emisiunea aseara,totul a fost spectaculos de fiecare data ,felicitarile mele.
  ce pot sa zic eu ,dupa emisiune am cazut de comun acord cu sotul meu sa adoptam si noi un copil ,problema este ca nu locuim in romania si nu stiu daca putem adopta unul 🙁 ,plus ca procedurile in romania sunt dificile ,noi nu ne permitem sa stam in tara prea mult timp 🙁 ,mie teama ca nu o sa-mi pot indeplini visul .zi buna

  • Andreea spune:

   Pentru a aduce orice în viața ta, imaginează-ți că este deja acolo.
   Eu sper din tot sufletul să vi se împlinească acest vis, sunt convinsă că o să aveți o familie frumoasă. Într-adevăr, procedurile pot să fie complicate, dar satisfacția pe care o să o aveți la urmă o să vă bucure cel mai mult de alegerea făcută. 🙂

 3. Maria spune:

  Este cea mai frumoasa casa pe care ati reusit sa o faceti.Sunteti profesionisti. Felicitari pentru tot ce faceti.

 4. Doina spune:

  Buna, Adela! Faceti niste lucruri minunate pentru oameni minunati ! Imi poti spune te rog de unde este cumparata lustra cu cele 5 brate?
  Iti multumesc!

  Screenshot_20161103-115808

 5. C spune:

  Impresionant! Felicitari!

  Tare as vrea sa stiu din ce lemn sunt scandurile decorative de la biblioteca? E superb!

 6. Adela spune:

  Foarte frumos, nu inteleg insa ce ati facut cu „scoala”copiilor… In camera fetitei trebuia inversat locul de citit cu cel de joaca, lumina naturala de la geam fiind mai potrivita pentru citit.
  Felicitari oameni buni!

  • Adela Parvu spune:

   Adela, scoala copiilor s-a mutat în casa în care au locuit provizoriu. Locul de lectură poate fi foarte bine și pe pat, dar copii la vârsta asta și mai ales Maria, este pasonată să le citească păpușilor, așa că i-am creat un colțișor unde să facă asta 🙂

 7. daniela spune:

  Ar fi fost utila o baie la etaj, pentru ca o singura baie la atatea suflete e cam putin. Dar e grozav ce faceti si va doresc succes pe mai departe!

  • Adela Parvu spune:

   Daniela, ne-am dorit o a doua baie și chiar ne-am necăjit foarte tare că nu am putut-o avea atât din motive legate de construcție, cât și de timp, de aceea Alina a decis ca măcar baia lor să aibă două lavoare pe blat, cadă și suficient spațiu de depozitare.

 8. Daniela-Lavinia spune:

  Este foarte frumos ce ati facut, insa am o mica obiectiune, daca nu va suparati: parerea mea umila de nespecialist este ca nu trebuia sa inlocuiti ferestrele din lemn cu cele din termopan…. casa avea farmecul ei cu ferestrele acelea din lemn. Daca ati fi dorit sa asigurati o etansietate mai buna trebuia doar sa puneti un al doilea rand de geamuri de termopan pe interior, iar la exterior sa fi ramas acele ferestre din lemn care dadeau casei un aer rustic.

  • Adela Parvu spune:

   Daniela, ne-am dorit inițial asta, dar după renovare, pereții interiori s-au schimbat ca și grosime și ne-ar fi fost fparte greu să mai montăm încă un rînd de ferestre. Apoi, nu avea cine să ni le facă atât de repede. În al treilea rând ne-am gândit și la Ana, care ar fi trebuit singură să șteargă și să întrețină o mulțime de geamuri. Această soluție însă cu tâmplărie termoizolantă, a fost cea mai rapidă, eficientă, funcțională și estetică din multe puncte de vedere. În plus, am ales de la Barrier ferestre cu finisaj rustic special pentru casă.

 9. Victoria spune:

  Buna ziua Adela!
  Va felicit din suflet pentru ce ati realizat- o familie minunata, iar despre Ana pot spune ca m-a impresionat desebit- o femeie cu un chip atata de frumosa si un suflet atat de bogat!!
  As avea o intrebare legata de mastile pt calorifer- le am vazut si in alte proiecte- tot de Casa Rusu au fost executate pe comanda? Lasa sa treaca caldura?
  Iti multumesc mult

 10. udrea andreea spune:

  Superb, pur si simplu minunat! Bravo! Ma tot gândeam, noi avem un atelier de fier forjat…pana acum am făcut multe porti si garduri, însă la iarna me axam pe paturi,candelabre si alte decoratiuni..pentru sezonul urmator daca aveți nevoie cu drag putem si noi contribui! Nu stiu cu cine as putea lua legătura..

 11. Andreea spune:

  Buna! Acesta este tapet sau piatra decorativa? Multumesc!

  adelaparvu.com-despre-renovarea-casei-fam-Udrea-Fieni-episodul-8-seznul-3-Visuri-la-cheie-foto-Protv-31-1

  • Adela Parvu spune:

   Andreea, am dat și link in articol. Este piatra 🙂

   • Nicoleta spune:

    Buna ziua!! Eu am livingul si bucataria open space si as vrea sa pun pe peretele comun (cel din spatele canapelei in living si cel din spatele mesei in bucatarie) caramida aparenta alba si ceva panouri din lemn/lambriu/etc. Dvs. ce imi recomandati, sa pun caramida pe tot peretele si in living si in bucatarie, sau in living caramida aparenta si in bucatarie lemn..Nu as vrea sa fie prea incarcat, dar cumva sa separ cele doua incaperi!! Precizez ca totul este decorat in alb-negru..Multumesc tare mult, o zi colorata!!

 12. Mariana BARBUTA spune:

  Poate nu am fost atenta la descriere dar, ca o curiozitate, sunt spatii de depozitare pentru haine in camera baietilor?
  Este o alta anexa sau hainele lor sunt in camera parintilor?

  Casa este foarte frumoasa si toate elementele imbina excelent rusticul cu modernul. Modernul este atat de necesar totusi pentru a genera timp pentru ei ajutandu-i la mentinerea curateniei, ordinii.
  Imi place sa-mi clatesc ochii cu amenajari care respecta acest principiu.

  • Adela Parvu spune:

   Mariana, da, există un spațiu de depozitare pe holul din capătul casei scărilor, de asemenea mai există o încăpere la mansardă cu rol de depozitare. Am scris și în text 🙂

 13. november morn spune:

  Pe cand o emisiune retrospectiva „Visuri la cheie”, in care sa ne aratati cum au ajuns proiectele voastre inaripate?

  Cati dintre cei care au avut sansa sa obtina un camin, un cuib, au si meritat acest lucru, si ma refer aici la felul in care exploateaza si intretin ceea ce le-a fost daruit.
  Voiam sa intreb asta de mai multa vreme, nu ma refer acum la familia Udrea, la care se vedea organizarea si curatenia in care traiau atatea suflete, inaintea lucrarilor de transformare ale modestei locuinte.

 14. Andrei spune:

  Foarte frumos! Felicitari! Aveti idei minunate care le puneti in practica! La mai multe proiecte minunate in continuare!

 15. Anca spune:

  Frumos este putin spus,felicitari pentru intreaga echipa! Comoda din camera Mariei este de la Casa Rusu?Ce denumire are?multumesc

 16. Drumea Ilie spune:

  Am urmarit cu mare drag emisiunea, si ce a-ti relizat din reconstructia casei, este peste imaginatia noastra, sumteti o echipa fantastica si meritati toti pupuci familiei din Fieni.
  Sunt fotograf profesionist, fiecare imagine pe care o primesc de la dumneavostra le pastrez cu mare drag.
  Sunte-ti creativi si va place ficare provocare, va pup si nu uitati sunt fanul emisiunii voastre.

 17. Simona spune:

  Mereu minunați ! Mereu oameni de la care invat și care mă fac sa îmi fie „rusine” cu problemele mele !
  Tare mult as vrea , ca voi , cei de la Visuri sau o alta emisiune , sa ne readucă la casele refăcute de voi ! Sa vedem cum li s-a schimbat viața, dacă am păstrat ceea ce viața , prin voi, le-a dat !

 18. Bogdan spune:

  Cam frumosi oamenii astia! 🙂
  Felicitari pentru proiectul pe care l-ati realizat!

 19. Cristina spune:

  Ati facut o treaba buna, totul este foarte frumos. O familie frumoasa care chiar merita sa fie ajutati. Aveti talent in ce faceti, idei frumoase, de unde ne inspiram si noi oamenii care va privim. Succese in continuare.

 20. Teo spune:

  Adela, felicitari pentru munca facuta!
  Va urmaresc cu drag atat pentru binele care il faceti prin intermediul emisiunii, cat si pentru ideile de decoratiuni si finisaje pe care le prezentati.
  Imi poti spune, te rog, de unde e tablia de pat folosita in dormitorul parintilor?

 21. manuela spune:

  Felicitari Adela…este minunat tot ceea ce realizati…Te admir foarte mult si de cate ori vreau sa evadez din cotidian cateva minute, ma uit la postarile tale…am senzatia ca ma aflu intr-o alta lume…..

 22. andrei spune:

  multumim oameni frumosi!am ramas profund impresionat ca mai exista asa tineri in tara noastra….Domnul sa va binecuvanteze

 23. Mirela spune:

  Ma bucur ca ati realizat un cadru rustic, autentic si totusi modern. Masuta lui Omid e senzationala iar livingul foarte placut si atragator. Mi-a placut modelul decorativ al bucatariei, desi nu prea am inteles ce e cu acea perdeluta cam nepotrivita in acel loc. Dar casa arata unitar aranjata si va felicit pentru ce ati facut. Unica si deosebita si aceasta familie, complet atipica de ce suntem noi obisnuiti, si totusi atat de frumosi..

 24. Iuliana Tudor spune:

  Felicitari! Superb. Si mai ales felicitari acestei familii! Celor care tot adaugati comentarii de ce nu faceti si voi asa ceva? Ce va opreste????? Acesti oameni s-au descurcat cu ce au avut acolo si intr-un timp nu scurt foarte scurt. Dar… nu am fi romani daca nu am coment!!!!! Inca o data, FELICITARI! Va stimez pentru ca indepliniti astfel visurile oamenilor. Domnul sa va binecuvanteze, sa va dea putere de munca si minte luminata!!!

 25. Teodora spune:

  Buna seara! Urmaresc emisiunea „Visuri la cheie” si, desi mi-au placut foarte mult toate proiectele voastre, cu aceasta casa v-ati intrecut pe voi. O consider a fi mai mult decat perfecta din orice punt de vedere. Se vede ca munca pe care o faceti este din suflet si pentru suflet!

 26. Cristina spune:

  Felicitari!O casa de vis.
  Unde pot sa gasesc si eu masca de lemn pentru calorifer?(arata super bine)

 27. Victor spune:

  Foarte impresionant!!

  Felicitari!

  De curiozitate cat a costat toata renovarea?

 28. Jean spune:

  Da, voi ca echipa sunteti tari! Asa este! Ce m-a surprins putin neplacut e ca familia isi educa acasa copiii ca nu e „bun” sistemul de stat. Atunci sa ii izolam, nu? De ce nu au televizor? Revenind la persan, sa mai verifice cadourile, ca sponsurul poate-l pacaleste! Tare faza cu Omid la Dedeman. 🙂

 29. Marina spune:

  Cea mai frumoasa bucatarie EVER !!! Imi place foarte mult.
  Am o mica intrebare: cum se prind de perete panourile tapitate din camera Mariei?

 30. Andreea spune:

  Foarte frumoasa renovarea, numai cuvinte de lauda. Mi-ar fi placut o mica amenajare si a noii scoli ce s-ar fi mutat in casuta veche; as fi fost curioasa ce idei minunate ati fi adaptat pentru ea. Insa, probabil din diverse motive nu s-a putut realiza. Pacat 🙁
  Felicitari pentru tot ce faceti!

 31. Tudor spune:

  Bravo!
  Cat farmec ! o casa superba !
  Sunt impresionat de grinzile de lemn din exterior cioplite ‘in coada de randunica ‘ sunt convins ca au o istorie proprie ,de covoarele taranesti ,de modul in care se imbina modernul cu traditionalul si utilul, ma bucur ca sa pus accent pe traditie
  poate soba de afara este un pic prea aproape de lambriul din lemn

  Sunt cu adevarat impresionat de realizarile voastre !!

 32. tudor spune:

  Jean,nu te supara dar au procedat foarte corect. Drept dovada, chiar si Dragos Bucur a ales sa-si retraga fetita de la scoala anul acesta (daca ma insel, sa ma corecteze Adela) . Motivul e simplu: sistemul de invatamant din Romania, pe langa faptul ca are o programa foarte stufoasa, si nu te invata sa faci absolut nimic practic, acest sistem trateaza milioane de copii ca si cum ar fi un singur om. Adica fiecare e obligat sa invete aceleasi materii, tip robot, fara sa tina cont de aptitudile fiecarui copil in parte. Fara ai da posibilitatea de a se dezvolta spre ce are el inclinatii si ii place. E un subiect foarte complex, ar trebui sa scriu pagini intregi. Pe scurt, Dragos dar si familia aceasta au procedat perfect. Fiecare copil este ghidat spre ce ii place lui. De exemplu, Dragos a ales sa exploateze laturile ce ii plac fiicei lui : muzica, pictura etc. Asa ca la home schooling invata cu profesori de muzica de dans, de pictura, deci ce ii place fetei si spre ce are inclinatii. Intelegi ideea. Nu extind. La fel si cei 5 copii. I-ai vazut cat sunt de dezghetati?de naturali? De vorbareti? Ai vazut vreunul sa se ascunda dupa fusta mamei?ai vazut timiditate? Nu, doar educatie si buna crestere. Copiii din ziua de azi sunt limitati. Stiu sa interactioneze doar online. Urla daca nu-l lasi la tv sau computer. Tranteste daca nu-i dai coca cola. Ai vazut copiii astia cum se comporta?? Ca din manual. Sunt fericiti, se joaca afara cu alti copii, cu animalele, cu parintii. Sunt afectuosi si iubitori. Ai vazut cum spuneau toti cat isi doresc sa ,,mai aduca,, o surioara?? Cati copii ,,normali,, au dragostea asta fata de semeni, fata de necunoscuti?? Cu proprii frati se bat , sunt gelosi, isi fura jucariile, isi vorbesc urat. Ai vazut asta la ei? Nu !! Si inca un lucru. Ai amintit de televizor. Nimic mai gresit. O porcarie mai mare nu exista. Ce sa vada la tv??? Wow bizz?acces direct? Capatos?? Ce vrei sa vada??? O sa-mi zici ca se pot uita la documentare. Da, dar inevitabil vor ajunge si la celelalte programe. E perfect fara tv ! Perfect! Au cartile. I-ai vazut cum si-au luat carti in bagaj cand au plecat de acasa?? Cati copii isi iau carti la ei si cati isi iau iphoneul, tableta si psp.ul??? Dragul meu, ceea ce ai scris tu aici e total aberant! Iarta-ma, dar asa e ! Bravo parintilor! Bravo intregii familii. Si bravo Visuri la cheie, un program care nu inteleg cum reuseste sa supravietuiasca pe sticla stiind ce se vinde si ce se cere in Romania !

 33. ION LAZIA spune:

  SUNTEŢI ÎNTREAGA ECHIPĂ NIŞTE OAMENI MINUNAŢI.
  SUNT CONVINS CĂ ÎN TOT CEEA CE FACEŢI EXISTĂ O DOZĂ SEMNIFICATIVĂ DE ENERGIE SUFLETEASCĂ ŞI GENEROZITATE, ALTMINTERI NU AŢI FI REUŞIT SĂ TRANSFORMAŢI ÎN ARTĂ.
  SUNTEŢI O OAZĂ DE BUCURIE, OFERIND SPERANŢA CĂ SE POATE TRĂI FRUMOS.
  MĂ ÎNCLIN CU DEOSEBIT RESPECT PENTRU CEEA CE FACEŢI.

 34. Cristina spune:

  Multumesc frumos!😗

 35. Luiza spune:

  Adela, familia aceasta mi s-a lipit de suflet. De aceea vreau sa le ofer mai multe carti noi, pentru copii. Ma ajuti, cu o idee macar, cum sa reusesc lucrul acesta?
  Cat despre ceea ce ati realizat voi toti acolo…e uimitor cum reusiti sa ne surprindeti de fiecare data! Dincolo de poveste, de formatul emisiuni, etc. ramaneti voi, echipa aceasta de oameni sufletisti, harnici, inventivi si inainte de toate, de OAMENI FRUMOSI. Va imbratisez cu drag, pe toti iar pe tine Adela, in mod special.

  • monica spune:

   buna Adela -as vrea sa trimit acestei familii carti si haine ce mi-au ramas de la fetita mea!cum as putea face acest lucru?

 36. Catalina spune:

  Un proiect de suflet, de la oameni de suflet, pentru oamnei cu suflet minunat!
  Felicitari! Aduceti atata lumina si bucurie in inimile lor!

  Dar de la voi invatam si noi, cei care privim.
  Va multumim si sa stiti ca si noi suntem partasi, alaturi de voi, la fericirea lor de a-si vedea noua casuta – visul implinit!

  Felicitari, Adela! Sunteti o echipa extraordinara!

 37. Moldo Leo spune:

  In primul rand Bravo! M-ar interesa sa aflu ce materiale s-au folosit la exterior, ce lac(grund)? Am o casa similara si ma gandeam inainte sa o izolez si pe exterior. Acum, ma gandesc sa o las asa, cu lemnul la vedere.
  Multumesc!

 38. Ileana spune:

  Buna ziua!

  Intr-adevar, o familie deosebita. O cunoastem personal si reprezinta un model si pentru familia noastra. Sunt niste oameni foarte muncitori si merita din plin tot ceea ce ati facut pentru ei.
  As vrea sa va intreb ce vopsea ati folosit cand ati facut bucataria Mariei din dulapiorul cel vechi. Ati mai folosit si altceva pt a ascunde lemnul vechi? Multumesc!

 39. Alina spune:

  Totul la superlativ! Am plans doua ore, cat a durat emisunea 🙂
  Pentru mine, acest stil de viata, nu e o surpriza. Am privilegiul sa cunosc mai multe familii care au aceleasi principii de viata ca si ale fam.Udrea.
  Totusi am o intrebare legata de amenajare…si vreau sa-mi cer iertare ca vin eu sa dau cu barda…nu era binevenit un cuier in holul de la intrare? Parca n-am vazut sa fie unul.

  Cu prietenie, Alina 🙂

 40. Ana spune:

  Buna Adela,

  as vrea sa stiu daca mobilierul este din lemn sau din pal, caci spui ca l-ati si vopsit pe alocuri ca sa evidentiati motivele acelea albe si stiu ca daca este pal nu se poate vopsi.
  „Toată mobila este de la Casa Rusu, dar am intervenit pe suprafața ei cu vopsea albă pentru a crea un fundal care să scoată în evidență decorațiunile din lemn traforat.”
  Felicitari pentru intregul proiect!

 41. Adina spune:

  Foarte frumos. La fel ca sufletele voastre. Imi place mult emisiunea o urmaresc cu consecventa iar pe voi va apreciez. Dumnezeu sa va dea putere sa faceti multe bucurii de acest fel. Mie mi-au placut foarte mult usile. As putea afla mai multe despre ele? Multumesc.

 42. Mariana spune:

  Am vazut si eu emisiunea cu renovarea casei acestei familii frumoase. Ceea ce faceti voi ajunge cu mare usurinta direct la inima tuturor romanilor. Sunteti ingeri care transformati totul in bucurie si aduceti multa fericire in aceste familii pentru ca faceti totul cu foarte multa dragoste. Dumnezeu sa va binecuvanteze si binele pe care il faceti sa vi se intoarca inzecit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *