adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (36)

In Design Interior, Horeca, Romania Mea

Ăsta-i stilul nostru, asta-i frumusețea sufletului românesc! Mâncare, muzică și decor în spirit tradițional

”Am vrut să le arătăm românilor cât de frumoși sunt, am vrut să le aducem aminte de cine sunt și că pot duce o viață adevărată, fără stres”, așa spune hangiul acestui superb restaurant din Iași, inaugurat pe 1 decembrie 2013. Hangiu? Da, pentru că nu-i place să i se spună patron. Alături de soția sa a deschis La Conac, un loc unde nu e vorba numai despre mâncare, ci despre sufletul nostru, despre oameni frumoși. Hangiul spune că i-a venit ideea acestui loc dintr-o stare de revoltă. Revoltă față de mentalități, revoltă față de expresiile „e greu”, „nu merge nimic”, „nu se poate”, revoltă față de îndoctrinarea media unde ni se repetă mereu că suntem slabi și neputincioși, revoltă pentru că ne complacem în postura de sclavi, că muncim peste hotare, revoltă față de faptul că uităm cine suntem. Dar hangiul n-a rămas la revoltă, ci a trecut mai departe. A trecut la treabă! El spune că un loc ca ăsta poată să aibă orice român și te îndeamnă să-ți apleci urechea la ce-ți zice sufletul și să treci la acțiune. El a făcut ceva care-ți poate servi ca și exemplu. Exemplu că se poate!

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (4)

Da, probabil că vei spune că cine știe cine e hangiul și hangița și câți bani au avut. N-ai să crezi, dar toată frumusețea asta a pornit inițial de la o idee simplă, dar fixă: mâncarea pentru copii. Cei doi tineri soți (35 de ani) au doi copii, unul de opt și altul de unsprezece ani. Când a venit vremea grădiniței și a școlii s-au lovit de treaba asta cu cateringul în instituțiile de învățământ. Au observat că mâncarea nu era ce trebuia să fie. Și-au spus că noi suntem români și că copiii noștri ar merită să mănânce bucate tradiționale. În loc de ciocolată la desert mai bine o plăcintă, în loc de sandvișuri mai bine o mâncare caldă, sănătoasă ca la mama acasă. Așa că s-au apucat să facă ei treaba asta și au pornit inițial un serviciu de catering. Și de acolo lucrurile au tot crescut până au ajuns aici. Când au făcut restaurantul a fost din start din dorința de-a arăta cum suntem noi și cum simțim. Căci atunci când uiți să mânânci românește, nu doar cu preparate tradiționale, ci și cu familia la masă, uiți și cine ești.

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (50)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (42)

Hangiul spune că numele lor nu sunt importante. El dorește să transmită către toți românii mesajul său: vrei ceva poți s-o faci! Prea mult timp ni s-a spus să stăm cuminți că suntem slabi, să stăm în banca noastră și să ne vedem de treabă. Știi ce mai spune hangiul? Că suntem așa de mulți și așa de frumoși, dar nu ne dăm seama. Am putea face lucruri extraordinare. Toată țara noastră ar putea avea locuri frumoase ca aici La Conac și ar merita să fie așa pentru că ne reprezintă. Ăsta-i sufletul nostru, așa arată el materializat și exprimat în ambientul interioarelor – cu pereți rotunjiți și spoiți cu mătura, cu podele de stejar din pădurile noastre, cu mobilă făcută de meșteri, cu ceramică și vase făcute de artizani. Da, trăim în secolul XXI, dar acest stil rustic românesc poate fi adaptat. Ce zici de ideea măștilor de calorifere realizate din împletituri? Există sistem de iluminat modern, dar e cu lumină caldă. Modern în limbaj rustic, despre asta e vorba. Despre simboluri pe care le regăsești în motive populare, despre decorațiuni făcute cu pasiune de meșteri, despre lucruri trainice meșteșugite în ateliere.

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (29)

Și uite cum revolta hangiului s-a transformat în fapte. Fapte bune! El spune că în loc să ne lăsăm influențați de ceea ce vedem la televizor, mai bine îl închidem și ne apucăm să facem lucruri cu suflet și de suflet. „Măi, și dacă faci cuie, dar le faci cu suflet o să-ți meargă, o să-ți câștigi traiul și o să fii fericit.” Dar nu te gândi la credite, nu te gândi să devii sclav pe 30 de ani unora care o să-ți tripeleze prețul locuinței. De ce? Pentru că n-o să te mai bucuri de viață, n-o să mai fii părinte, om. Ai să fii stresat cu gândul la datorii, la rate. Și hangiul mai spune că bunicii noștri își făceau casele imperfecte pentru că aveau sufletul perfect. Acum vrem case perfecte pentru că suntem praf pe dinăuntru. Dar uităm că ai noștri bunici făceau totul și cu gândul la urmași, nu erau egoiști, nu se gândeau “plantez pomul ăsta pentru mine, ci se gândeau că pomul respectiv va da roade și pentru nepoți.”

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (39)

Cât nu ai copii te gândești mai mult la tine, nu crezi în chestii d-astea cu planeta, cu reciclarea și cu salvarea pădurilor. Dar după ce devii părinte realizezi că copii sunt în grija ta, că trebuie nu doar să-i protejezi și să le asiguri un trai decent, dar și că ai o responsabilitate față de mediul în care vor crește ei și nepoții tăi. Și toate lucrurile astea au legătură cu tradiția pentru că ceea ce făceau meșterii era menit să țină nu o viață, ci să rămână moștenire. De aceea La Conac toate s-au făcut toate cu meșteri. Bârnele vechi sunt unele recuperate și luate de pe la Sibiu, sobele de lut construite de sobari, mobila pictată de artizani, iar pentru decor s-a apelat la un artist – Ciprian Romanciuc. E un micro univers românesc în care sunt încapsulate frânturi din diferite zone ale țării. Simți atmosfera de aici numai și din imagini, dar dacă ai merge acolo ai vedea că hangiul și hangița sunt la treabă. Hangiul te întâmpină, te servește nu doar cu bucate, ci și cu vorbe bune. Are grijă de copii tăi, le dă cărți sau îi fascinează cu povești. Udă florile, adună șervețele căzute pe jos. De ce? Pentru că pentru el nu e vorba de clienți, ci de oameni! De suflete! Și nici n-ar concepe să stea degeaba. Fiecare are o misiune pe lumea asta și el și-a găsit-o servindu-i pe ceilalți.

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (40)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (37)

Mesajul hangiului este foarte clar și foarte direct: locul ăsta e făcut să-ți aducă aminte că ești frumos și deștept, așa cum sunt românii. Nu mai aștepta să vezi dacă ceilalți fac, ci apucă-te să faci. Ai gardul strâmb? Îndreaptă-l! Vrei să-ți pui panseluțe? Pune-le, chiar dacă vecinii tăi nu au. Casa ta arată urât? Vopsește-o, spoiește-o cu var dacă n-ai bani, dar să fie curată și frumoasă. Tu ești exemplul pentru tine, dar și pentru ceilalți. România ești tu. Nu te mai plânge de alți români, ci încearcă prin fapte să demontezi zi de zi percepțiile negative. Curând și alții te vor urma și țara asta va ajunge așa de frumoasă cum visăm. Da, aici La Conac nu e doar un restaurant, e o lecție de românism, dar nu la modul naționalist, ci cu respect pentru noi, cei care trăim în această țară. Hai la treabă că avem și cu ce și de ce! Suntem frumoși și deștepți. Și ai să simți asta prin toți porii numai când dai cu ochii de locul ăsta! Doamne ce mi-a plăcut! Sunt fericită pentru că pot să-ți arăt din ce în ce mai multe exemple că SE POATE! Uite aici site-ul laconac-traditie.ro și mergi acolo să stai de vorbă cu hangiul. O să te întorci încărcat de optimism și pus pe treabă! O țară avem? Frumoasă s-o facem!

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (6)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (45)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (44)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (3)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (7)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (1)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (41)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (33)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (2)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (46)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (47)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (5)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (52)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (51)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (48)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (31)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (28)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (34)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (27)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (30)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (15)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (12)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (14)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (11)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (23)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (16)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (21)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (17)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (22)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (19)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (18)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (20)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (9)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (32)

adelaparvu.com despre restaurant tranditional romanesc La Conac, Iasi, Romania (36)

 

53 Responses to Ăsta-i stilul nostru, asta-i frumusețea sufletului românesc! Mâncare, muzică și decor în spirit tradițional

 1. Olimpia spune:

  Asta ar trebui predat si la scoala,pentru ca din pacate am cam uitat sa fim romani,sa ne iubim natia si tara

  • Adela Parvu spune:

   Eu cred ca ar trebui sa ne predam unii altora, incepand cu copiii, cu cei de langa noi, prietenii si asa mai departe. Nu mai trebuie sa asteptam dupa nimeni, trebuie sa ne apucam de treaba Olimpia 🙂

 2. depureanu spune:

  Sursa permanenta de inspiratie! Elegant si frumos!

 3. CORALIA STAN spune:

  Buna, dragut loc. Frumos ca sufletul stramosilor mei.

 4. Silvia spune:

  Superb ! Mi- ar place sa gasim undeva aceste modele superbe care sunt pe pereti, stiu ca sunt pictate dar se pot gasi undeva ca un mini tapet de lipit pe pereti?

  • Nu cred ca si-ar mai pastra farmecul transpuse intr-un tapet…ganditi-va la hartia aceea care se punea in camara si avea motivele nationale, dar nu cred ca ar da bine pe un perete.

  • mirela spune:

   Cred ca un sablon de carton si un pic de culoare si fantezie ar putea inlocui un tapet care de cele mai multe ori arata …fals,depatre de intentie

 5. Superb, asta e hrana pentru suflet…Bravo lor!

 6. Mie imi place foarte mult soba, stiti pe cineva care ar putea sa construiasca asa ceva?

  • Adela Parvu spune:

   Violeta, sunt sigura ca daca suni La Conac o sa-ti spuna cu cine au lucrat 🙂 Eu am scris despre Koloszi Attila si Lulu Berci, ambii pot face sobe de genul asta. Am scris in articole si datele lor de contact 🙂

 7. Dana spune:

  Este o casa traditionala dar si moderna in acelasi timp, imi place scara interioara desi acopera geamurile dar si arcadele care fac trecerea dintre camera – respecta noul stil American de „open concept”. O ambianta placuta. soba aceea este punctual de atractie in bucatarie iar obiectele traditionale si mesele pictate sunt minunate. Nota maxima designerului 🙂

  Masutele acelea sculptate cu bancute din bucatarie, oare de unde le-au achizitionat? Sunt dragute foc.

 8. Silvio e cristina spune:

  Bellissimo quando veniamo a iasi vrniamo da voi

 9. mariana spune:

  Asta da, autentic romanesc .

 10. Damian Viorica spune:

  Super ,ma bucur ca sant oameni ce duc traditia mai departe. Nu le e rusine cu trecutul lor. Urmati-le exemplul.

 11. Absolut Fabulos! Bogata sursa de inspiratie!

 12. Ana Simona spune:

  Asta da exemplu,bravo lor si la cat mai multe realizari!

 13. Denisa spune:

  Foarte frumos insa ar trebui sa le spuna cineva sa nu puna plante exotice intr-un interior de conac romanesc 🙂

 14. Denisa spune:

  🙂 Sigur ca ai vedea, ar fi un stil eclectic, deloc rau, dar in situatia de fata prea e totul romanesc traditional, de ce sa nu fi fost si florile? atat de bine ar fi dat muscatele … Sigur e un punct de vedere personal ..

  Oricum vreau sa iti spun ca ma uit cu drag la articolele tale mai ales pe partea de rustic /traditional pentru ca si eu am o casa de vacanta din lemn masiv si caut mereu surse de inspiratie 🙂

 15. Mrs. Mona spune:

  Doamne ce poveste frumoasa. Chiar ca initiativa este probabil cheia succesului. Vad si aici, cand romanul sau chinezul vin in tara intreaba; Eu la cine lucrez? Pe cine sa sterg la fund/ scuzati expresia 🙂 dar evreul sau arabul macar ca vand dopuri de bere si tot isi fac o companie mica sa poata deduce de la taxe etc….Este un spirit de intreprinzator care chiar ca ar trebui sa se predea la scoala in loc de toate integralele si derivatele pamantului ♡♥ Adela intra in politica ca prea le zici bine si iubesti Romania

 16. […] este curajul de-a începe ceva, n-avem încredere în noi, așa cum spuneau și proprietarii de La Conac din Iași. Anca zice că ea și-a asumat din start că va greși, și da, a avut eșecuri, dar a învățat […]

 17. […] Înainte să citești textul lui Carli merită să punctez ceva clar: există o disctincție între soiuri autohtone și plante românești. Una sunt plantele care s-au dezvoltat doar la noi și alta cu plantele preferate de români de-a lungul anilor. Cele din urmă le putem numi tradiționale. Da, ele erau asociate imaginii caselor părinților și bunicilor noștri, dar și bisericilor și mănăstirilor, deci stilului tradițional românesc. […]

 18. adrian miron spune:

  Frumos!o locatie deosebita este Pensiunea Casa Moga de la Sinca Veche langa Fagaras! Merita cateva cuvinte daca tot se vorbeste de traditional…

 19. […] au decis să-și materializeze visul. Și-au amintit că în tinerețe i-a apropiat aceeași pasiune pentru tradiție, căci ea provine dintr-o familie bavareză ce de zeci de ani conduce o distilerie tradițională. […]

 20. claudiu musat spune:

  Felicitari , si Dumnezeu sa le dea multa sanatate si putere si intelepciune ! Abia astept sa vin in tara , in concediu , pentru a face o vizita in acest loc superb ! Va rog frumos sa -mi spuneti unde anume in Iasi , se afla si daca e necesara o prenotare , prealabila !Va multumesc !

 21. Lavinia spune:

  Casa aceasta este foarte frumoasa si pe exterior si pe interior… Treceam de multe ori si chiar ma intrebam ce e acolo… o fi o casa? o fi hotel? e o institutie culturala? Nu as fi crezut ca cineva ar putea sa faca asa ceva…. pe langa dragoste de frumos, pe langa dorinta de a face ceva deosebit au fost si foarte multi bani pe care nu orice persoana ii are. E de admirat ce au reusit sa faca, e de admirat ca niste persoane cu bani s-au gandit sa faca si ceva frumos nu doar profitabil…. pt. ca (fie vorba intre noi) de cate ori am trecut pe acolo nu prea am vazut clienti…. ci doar niste usi mari deschise. Ceea ce inseamna ca exista lume care apreciaza, dar nu toata lumea isi permite….

 22. marta apostu spune:

  Foarte frumos poate o sa ajung in vara asta cand ajung in tara. E in Iasi nu?

 23. […] optimiști că românii vor realiza cât de valoros este traiul simplu, independent, tihnit, cu mâncare făcută cu răbdare pe plită, cu plăcerea unui foc în sobă, […]

 24. […] Când știi cine ești și de unde te tragi, sufletul tău este deschis către alte culturi și alte meleaguri, iar mintea este mai curioasă, mai creativă. De ce? Pentru că știi la ce să te raportezi, știi cu cea anume să faci comparații și ce să apreciezi la alții, iar când intervine și experiența de viață și cea profesională, da, ești în postura în care-i poți ghida pe cei de lângă tine. Așa cred eu despre Anca Ciuciulin, un nume cunoscut în lumea revistelor și a presei online și mai nou autoarea unui volum superb despre Thailanda. Pe Anca o cunosc de mult timp. Mi-a fost colegă la una dintre editurile la care am lucrat și mi-a plăcut întotdeauna la ea faptul că n-a fost complexată de vârstă, lucru care se vede după culoarea albă a părului pe care și-o asumă sublim, dar a rămas mereu curioasă să afle noutățile din lumea modei, călătoriilor, artei și dornică să le împărtășească celorlați. Mai pe scurt, cu părul alb, dar cu sufletul tânăr. […]

 25. […] pe care o facem în casele noastre vorbește nu doar despre confort și secol XXI, ci și despre cine suntem, cum simțim și cum alegem să se vadă asta peste timp. Meșteri ca Moise mai există și fac […]

 26. […] o autoare care m-a onorat să-mi fie invitat, o personalitate care m-a înseninat și mi-a relevat frumusețea sufletului și tradițiilor noastre. Mulțumesc din inimă Adina […]

 27. ogarulcenusiu spune:

  Povestea este frumoasa ,chiar foarte frumoasa dar am si eu o intrebare pt hangiu : cum poti face ceva fara bani,fara credit ,asta seamana a gogoasa ( adevarata mancare traditionala).asa ca daca este sa fim realisti spune domne toata povestea, o astfel de constructie costa prea mult ca sa poti trece cu vederea si provenienta banilor ( nu ca m-ar interesa personal dar prea cu foc ai spus, ca cine vrea poate face ceva in romania) . Cat despre inspiratia generata de nevoia copiilor de a manca o mancare calda la scoala in loc de sendvisuri nu se potriveste in context pt ca la scoala in 10 min cat este pauza, copii nu au timp pt a manca o hrana calda ca la mama acasa. Si l-as mai completa putin pe hangiu, degaba esti frumos si destept daca nu esti si harnic.In rest multa bafta.

  • dan gorbanescu spune:

   Domnule Ogar Cenusiu, pt. proiectul nostru ” de suflet”, am vandut TOT ce aveam ( casa si masina) , ne-am si imprumutat de la prieteni (bancile nu imprumuta proiecte faine?), am INCHIRIAT casa (pe care am gasit-o intr-o stare jalnica), stam la etaj si muncim de dimineata pana noaptea tarziu…. P.S. Scoala are after school, cu o pauza intre cele doua intervale de predare! In rest, gandurile noastre cele mai bune si CURAJ in actiuni frumoase!

 28. la pomul laudat... spune:

  minunat locul, intr-adevar! pentru ambient am ales locatia pentru o masa cu familia si prietenii… fara sa mai cercetam preturile… si “mancarea traditionala”. mancarea e scumpa…si sunt restaurante frumoase unde se mananca mai bine pe bani mai putini…nu trebuie sa fugaresti cu furculita o jumara subtirica si o lingura de zacusca pe un platou taranesc care costa 100-150 de lei… in fine…”hangiul” atat de poetic prezentat e un mare afacerist …care merge pana la a trage omul de maneca…sa-l intrebe daca a lasat bacsis…si daca ai lasat…sa-ti spuna cat sa dai…ca deh, “ai tinut restaurantul ocupat” :)) care restaurant, asa cum spunea cineva mai sus…e cam gol de obicei…si ar fi trebuit sa spuna saru’mana ca au avut clienti care au facut o consumatie consistenta (vreo1500-2000 de lei),..bine – consistent se refera la pret, ca de saturat…nah…ne-am hranit privirile cu decorul. plus ca “hangiul” are un stil foarte “elegant” de a remedia eventualele neplaceri care pot sa apara: un prieten a facut o comanda, i s-a adus alta friptura, a refuzat-o…si de acolo, apare “seful” in gura mare…de au lasat toti tacamurile deoparte sa se uite la el…ca ce nu ti-a placut la friptura asta…aa…s-a gresit comanda…sa zicem…si ce, asta nu era buna…prietenul…as fi acceptat-o pana la urma…dar nu pot prajeli si carne grasa ca am probleme de sanatate…seful: mda…bine, am s-o mananc eu pe asta! convins fiind ca tot clientul poarta toata vina… deci, pentru mine, “hangiul” nu este un personaj atat de delicat si prietenos si omenos – cum pozeaza…ci unul care s-a purtat grosolan. cu tot regretul pentru decor…am sa aleg alte locatii pe viitor…cand vreau sa mananc in tihna…fara sa ma traga “romaneste” de maneca cineva..ca ia sa vedem noi cat e bacsisul..ca…servirea a fost “ireprosabila” (nu a fost) si ai tinut si masa ocupata. poate voia sa luam la pachet…sa nu mai spele farfurii dupa… pacat de han. ca hangiul…este patron.

  • dan gorbanescu spune:

   Stimata Doamna, incerc sa va identific, dar….nu reusesc! Vorbiti cu asa un patos… de parca ati fi de la „concurenta”?… STIM! Mancarea nu’i multa (asta daca 350g înseamnă putin)…. fetele, tehnic nu’s OK, pentru ca nu sunt chelnerite… eu nu sunt ospitalier…(decât cu cine merita)…. Si DA! Aveti dreptate! Pt. ca noi nu suntem un RESTAURANT!

 29. Si unde e omenia? spune:

  Daca nu va amintiti, inseamna ca nu e un caz singular.. va purtati grosolan de felul dvs. Afirmatia ..”ma port frumos cu cine merita” nu va onoreaza. Atata timp cat e un local – un „han” cum ii spuneti dvs., deschis tuturor…si cine va paseste pragul plateste pentru servicii…ar fi normal sa fiti ospitalier, sau cel putin discret cu cei care platesc o suma pentru consumatie si va fac pana la urma sa castigati un ban. Sa nu-mi spuneti ca nu va intereseaza profitul… pentru ca atunci „hanul” ar trebui sa fie cantina de caritate… unde oamenii sa manance pe gratis.
  Pe cat de tare am apreciat amenajarea localului, pe atat de dezamagiti am fost de atitudinea dvs…

 30. sofia spune:

  e frumos localul ,dar prea multe stiluri de mobilier,ar trebui sa existe acolo doar stilul moldovenesc ,nu amestecaturi.Adica fiecare zona sa fie cu stilul specific ei ,

 31. […] Alături de soția sa a deschis La Conac, un loc unde nu e vorba numai despre mâncare, ci despre sufletul nostru, despre oameni frumosi. Hangiul spune că i-a venit ideea acestui loc dintr-o stare de revoltă. Revoltă față de mentalități, revoltă față de expresiile „e greu”, “nu merge nimic”, “nu se poate”, revoltă față de îndoctrinarea media unde ni se repetă mereu că suntem slabi și neputincioși, revoltă pentru că ne complacem în postura de sclavi, că muncim peste hotare, revoltă față de faptul că uităm cine suntem. Dar hangiul n-a rămas la revoltă, ci a trecut mai departe. A trecut la treabă! El spune că un loc ca ăsta poată să aibă orice roman și te îndeamnă să-ți apleci urechea la ce-ți zice sufletul și să treci la acțiune. El a făcut ceva care-ți poate servi ca și exemplu. Exemplu că se poate! CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI […]

 32. […] pe cont propriu. I-a plăcut mult ideea de a avea magazinul ei, dar unul unul oarecare, ci cu specific românesc. Deși părea hotărâtă, parcă ezita, avea nevoie de confirmări, de păreri. Dar până la […]

 33. […] O familie de români care poate fi exemplu pentru mulți dintre noi despre cum poți să trăiești autentic, natural și în iubire, despre cum poți să te bucuri de viață fără artificii consumeriste […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *