adelaparvu-com-despre-renovare-casa-bungalou-sua-design-mainstreet-design-build-foto-kate-benjamin-1

In Case, DIY/ Inainte si dupa

După renovare arată ca o căsuță din povești

Când vezi imaginea de dinaintea renovării, realizezi că nu ți-ai fi putut imagina ca dintr-o casă absolut banală să poată ieși una de poveste. Am aflat despre acest proiect de la prietenii mei George și Carmen, care sunt în căutare de idei pentru casa lor și care m-au rugat să-i ajut cu reorganizarea interiorului casei lor. Căutând pe internet inspirație, mi-au arătat această casă, despre care musai trebuia să-ți scriu. A fost renovată după ideile celor de la firma MainStreet Design Build din Birmingham Michigan, SUA. Dar hai să-ți spun mai multe despre cum au procedat, nu înainte de a-ți posta poza cu imaginea veche a fațadei.

adelaparvu-com-despre-renovare-casa-bungalou-sua-design-mainstreet-design-build

Casa construită în sud-estul statului Michigan, circa 1949, din lemn, este una de tip bungalou, adică pe un singur nivel. Inițial avea o fațadă principală cu o intrare situată central pe fațadă și o fereastră în dreapta care s-ar fi dorit un soi de bovindou. Dar pe lângă faptul că materialele folosite pentru finisajele exterioare erau din registre diferite, intrarea principală nu era funcțională. Practic, spațiul acela din fața intrării nu folosea la nimic și nici nu oferea vreun avantaj din punct de vedere vizual. Proprietarilor le plăcea cărămida de pe fațadă și piatra, dar aveau probleme cu ferestrele vechi și nu știau cum ar fi putut totuși să păstreze cea mai mare parte din finisaje și să beneficieze de confort termic schimbând ferestrele. Nu aveau idee cum să modifice intrarea, dar nici ce culoare să aleagă pentru noua tâmplărie.

adelaparvu-com-despre-renovare-casa-bungalou-sua-design-mainstreet-design-build-foto-kate-benjamin-5

După ce au stat de vorbă cu specialiștii de la MainStreet Design Build și le-au spus ce și-ar dori, aceștia au găsit o soluție inteligentă de a păstra mare parte din finisaje, dar au schimbat ferestrele cu unele noi termoizolante, plus acoperișul casei, care a fost refăcut. Linia acoperișului contează enorm în aspectul actual al casei pentru că intrarea concepută ca un portic a devenit un element central al fațadei. Acoperișul deasupra intrării se aliniază cu linia frontonului principal în dreapta, iar în stânga, linia acoperișului mansardei este paralelă cu cea deasupra intrării, chiar dacă ultima e ușor jucată la terminație. De asemenea, pentru a obține un efect vizual de impact, linia acoperișului (cu învelitoare gri) a fost subliniată cu un maro închis, culoare folosită și pentru noile burlane, mult mai bine configurate după renovare.

adelaparvu-com-despre-renovare-casa-bungalou-sua-design-mainstreet-design-build-foto-kate-benjamin-2

Apoi, fereastra de tip bovindou a fost transformată într-un element mai simplu, dar și mai de impact pe fațadă. S-a renunțat la vechiul volum, partea ce ieșea din fațadă, fiind înlocuit cu unul mai simplu, dar frumos conturat cu profile și cu elemente ce urcă și pe acoperiș. Acest lucru face ca o linie imaginară să unească jardiniera ferestrei de la mansardă cu elementele ferestrei de la parter care urcă pe acoperiș. Practic, e vorba despre corectarea unor proporții și linii care nu erau armonioase inițial.

adelaparvu-com-despre-renovare-casa-bungalou-sua-design-mainstreet-design-build-foto-kate-benjamin-1

Culorile și finisajele? Demențial combinate! Mansarda și intrarea în casă au fost placate cu lambriuri vopsite în crem, ceea ce luminează casă și accentuează partea centrală. De asemenea, cremul mansardei face ca volumul acesteia să nu fie disproporționat față de bucata de parter îmbracată în piatră. Cărămida din dreapta este legată de restul casei prin culoarea obloanelor ce încadrează ferestrele și a ușii intrării principale. Obloanele te fac să ai impresia că ferestrele sunt mai mari, dar și mai prezente pe fațadă. Tocmai pentru a le contura, ferestrele din lateralul casei au fost încadrate de profile din lemn vopsite maro, ca și burlanele casei. Detaliile precum jardinierele, ușa de la intrare cu arcadă, obloanele, profilele decorative contează enorm. Ce mai? Chiar a ieșit de poveste. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu-com-despre-renovare-casa-bungalou-sua-design-mainstreet-design-build-foto-kate-benjamin-3

adelaparvu-com-despre-renovare-casa-bungalou-sua-design-mainstreet-design-build-foto-kate-benjamin-4
Foto: Kate Benjamin

8 raspunsuri pentru După renovare arată ca o căsuță din povești

 1. Drumea Ilie spune:

  Foarte frumoasa, mai trebuia zapada si mos craciun cu cadouri.

 2. Teodora spune:

  Casuta din povesti.

 3. E minunata! Casuta din visele mele …

 4. Eliza Dehelean spune:

  Superba casuta! Seamna la stil foarte mult cu a noastra. Usa principala este visinie dar putin mai deschis, caramida la fel.. Ma poti ajuta cu un sfat? Cum as putea reporduce acele lambriuri? Am cautat in Romania si am gasit de ceramica, doar ca sunt f scumpe. Cum crezi ca le-as putea reproduce pe acestea?

 5. Cristina spune:

  Casuta pe care o visez si eu :)))

 6. ANDREI DOINITA spune:

  Superba!!!

  555206_582476781767283_449835645_n

 7. G spune:

  Buna Adela ai idee cati mp utili are aceasta casuta? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *